Σαν σήμερα, στις 23 Νοεμβρίου του μακρινού 1946 γεννήθηκε ο θρυλικός Γιώργος Κούδας, ένας ποδοσφαιριστής που είναι ίσως ο κορυφαίος που φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ είναι και πρωταγωνιστής σε μία ιστορία που τον έφερε κοντά στον Ολυμπιακό, όμως αυτό τελικά δεν έγινε ποτέ και παρέμεινε στον Δικέφαλο του Βορρά. Ας πάρουμε όμως τα […]

Σαν σήμερα, στις 23 Νοεμβρίου του μακρινού 1946 γεννήθηκε ο θρυλικός Γιώργος Κούδας, ένας ποδοσφαιριστής που είναι ίσως ο κορυφαίος που φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ είναι και πρωταγωνιστής σε μία ιστορία που τον έφερε κοντά στον Ολυμπιακό, όμως αυτό τελικά δεν έγινε ποτέ και παρέμεινε στον Δικέφαλο του Βορρά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Κούδας γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου το 1946 στην Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο στα τσικό του ΠΑΟΚ και το 1963, άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής, χωρίς να έχει κλείσει το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας του. Όλοι μιλούσαν για έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή ο οποίος θα απασχολήσει ολόκληρη την χώρα σε μερικά χρόνια.

Κάπως έτσι, το καλοκαίρι του 1966, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να κινηθεί για την απόκτηση του, ωστόσο η κατάληξη της υπόθεσης δεν ήταν θετική για τους Ερυθρόλευκους, με τους οποίους αγωνίστηκε μόνο σε φιλικούς αγώνες.

Έμεινε σε όλη του την καριέρα στον ΠΑΟΚ!

Τον αγάπησε και αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος, κερδίζοντας άπαντες με την αγωνιστική του παρουσία, αλλά και την ηγετική του φυσιογνωμία.

Αγωνίστηκε συνολικά σε 700 αγώνες, σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας 180 τέρματα.

Στην Εθνική, είχε 43 συμμετοχές και 4 γκολ από το 1967, έως το 1982.

Ο Μεγαλέξανδρος, ήταν ένας πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, ξεχώρισε από πολύ μικρή ηλικία και σίγουρα είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της Ελλάδας.

Αρίστος τεχνίτης, ικανός σκόρερ, ηγετική φυσιογνωμία και πάνω από όλα, καλό παιδί. Αυτά έχουν να λένε όλοι για εκείνον. Ηθος, αξιοπρέπεια, αγωνιστική πυγμή και πάθος. Είναι ο ζωντανός μύθος της ιστορίας του ΠΑΟΚ, καθώς είναι ο πρώτος που έρχεται στο μυαλό. Οταν ακούς για το παρελθόν του Δικεφάλου του Βορρά. Μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που ανέδειξε η Ελλάδα ποδοσφαιρικά, κάνοντας τους φιλάθλους όλων των ομάδων να παραδεχτούν για το πόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής υπήρξε.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ