Ένα σπουδαίο ρεκόρ έκανε στο "Ντα Λουζ" το... μήλο κάτω απ' τη μηλιά του Άγιαξ. Ο Ντάλεϊ Μπλιντ έχει μεγαλώσει από παιδάκι στον Αίαντα, αλλά πλέον είναι ο "βασιλιάς" του!

Ο Ντάνι Μπλιντ “κινδυνεύει”… απ’ το γιό του! Ο σπουδαίος αμυντικός που πέρασε 13 χρόνια στον Άγιαξ, είναι ακόμη και σήμερα ο παίκτης με τις περισσότερες ευρωπαϊκές συμμετοχές με την ομάδα: 74. Αλλά δύσκολα θα κρατήσει αυτόν τον τίτλο. Και θα πρέπει να… “κατσαδιάσει” γι’ αυτό τον γιό του, Ντάλεϊ.

Τι να τον κατσαδιάσει, δηλαδή; Να τον αγκαλιάσει, να τον φιλήσει και να του πει “και σ’ ανώτερα”. Κι αυτό επειδή το “αλεπουδέλι” που κάνει περισσότερα απ΄την αλεπού, κατάφερε στο ματς με τη Μπενφίκα να γίνει ήδη “βασιλιάς” του Άγιαξ, αλλά και συνολικότερα του ολλανδικού ποδοσφαίρου σε μια σπουδαία κατηγορία.

Έγινε ο παίκτης ολλανδικής ομάδας με τις τις περισσότερες συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ! Έχει πλέον μία περισσότερη από τον σπουδαίο Γιάρι Λιτμάνεν, που και ο ίδιος θεωρεί το πιο σπουδαίο “δεκάρι” που πέρασε ποτέ από τον Άγιαξ και ήταν στην κορυφή.

Η λίστα των “πολυ-συμμετοχικών” στο Τσάμπιονς Λιγκ

Τις περισσότερες συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ με ολλανδική ομάδα έχουν πλέον οι:
Ντάλεϊ Μπλιντ (43) – Άγιαξ
Γιάρι Λιτμάνεν (42) – Άγιαξ
Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ (38) – Άγιαξ
Γιόχαν Βόγκελ (38) – Αϊντχόφεν
Ρόναλντ ντε Μπέερ (37) – Άγιαξ
Βίλφρεντ Μπουμά (36) – Αϊντχόφεν
Ρόναλντ Βάτερους (35) – Αϊντχόφεν
Εουρέλιο Γκόμες (34) – Αϊντχόφεν
Φρανκ Ντε Μπέερ (34) – Άγιαξ
Αντρέ Όιερ (34) – Αϊντχόφεν /Άγιαξ

Όμως ο… άκαρδος γιος, το “πολυεργαλείο” αυτό του Άγιαξ αλλά και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2014 ως το 2018) δε θα σταματήσει, όπως όλα δείχνουν, εκεί. Θα περάσει τον μππαμπά και στη λίστα με τις περισσότερες ευρωπαϊκές συμμετοχές γενικώς για την ομάδα.

Αυτή η λίστα έχει πρώτο τον… μπαμπά και τον γιό στην τρίτη πλέον θέση, παρέα με τον Ρούντι Κρολ. Στις 9 Μαρτίου, ο Μπλιντ τζούνιορ κλείνει τα 32. Και βέβαια έχει όλα τα φόντα να τον ξεπεράσει:

Η λίστα με τους πιο “ευρωπαίους” του Άγιαξ γενικώς:

Ντάνι Μπλιντ (74)
Φρανκ ντε Μπέερ (69)
Ντάλεϊ Μπλιντ και Ρούντι Κρολ (68)
Βιμ Σουρμπίρ και Λάσε Σένε (63)
Ντέιβι Κλάασεν (62)
Μπάρι Χουλσόφ (57)
Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ (57)
Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ (55)

Το μήλο, όχι… κάτω, αλλά πιο πάνω απ’ τη μηλιά, δηλαδή. Και το επώνυμο Μπλιντ γράφεται πια με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Άγιαξ. Ο Ντάλεϊ είναι από μικρό παιδάκι στην ομάδα, αφού πήγε εκεί στα 8 του χρόνια, αλλά σήμερα πρέπει να αισθάνεται λίγο και… “μπαμπάς” των νεώτερων. Μακάρι να του μοιάσουν και να τον ξεπεράσουν, όπως εκείνος θα ξεπεράσει, αν όλα πάνε καλά, τον πατέρα του.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άγιαξ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ