Και στο πουθενά πρόβλημα και μάλιστα με μεγάλες διαστάσεις στην Κύπρο από τον ποδοσφαιρικό αγώνα Καρμιώτισσα – Απολλων για τον πανηγυρισμό του Ίσμαηλ Σάσι, με αρκετό κόσμο να θεωρεί ότι έκανε το χαιρετισμό των «γκρίζων λύκων».  Ο Τυνήσιος πρώην μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ Λαμία ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την Καρμιώτισσα στο 2-1 επί του Απόλλωνα. […]

Και στο πουθενά πρόβλημα και μάλιστα με μεγάλες διαστάσεις στην Κύπρο από τον ποδοσφαιρικό αγώνα Καρμιώτισσα – Απολλων για τον πανηγυρισμό του Ίσμαηλ Σάσι, με αρκετό κόσμο να θεωρεί ότι έκανε το χαιρετισμό των «γκρίζων λύκων». 

Σάσι Ισμαΐλ | gazzetta.grΟ Τυνήσιος πρώην μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ Λαμία ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την Καρμιώτισσα στο 2-1 επί του Απόλλωνα. Κι αυτό διότι με δύο δικά του τέρμα έγινε η ανατροπή. Ωστόσο, ο πανηγυρισμός του προκάλεσε… συσχετισμούς και παρερμηνεύτηκε. Αυτό υποστηρίζει τουλάχιστον ο ίδιος.

Με το θέμα της διάλυσης των «Γκρίζων Λύκων» στη Γαλλία να είναι ένα από τα πιο… καυτά στην Τουρκία, ο Σασί πανηγύρισε κάνοντας ένα σύμβολο που παραπέμπει σε εκείνο της τουρκικής εξτρεμιστικής οργάνωσης. Ασφαλώς η κίνηση του αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από τους Κύπριους και σχολιάστηκε έντονα. Μάλιστα, οι οργανωμένοι οπαδοί του Απόλλωνα με ανακοίνωση τους, ζήτησαν ακόμα και την απέλαση του.

Ζήτησαν απέλαση οι οπαδοί του Απόλλωνα

Αρχικά οι οργανωμένοι φίλοι του Απόλλωνα Λεμεσού με ανακοίνωσή τους ζήτησαν την απέλαση του Τυνήσιου ποδοσφαιριστή αναφέροντας τα εξής: «Η χειρονομία των Γκρίζων Λύκων του ποδοσφαιριστή της Καρμιώτισσας Σασί στο χθεσινό παιχνίδι με την ομάδα μας ΠΡΟΚΑΛΕΙ το Εθνικό αίσθημα κάθε Έλληνα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί αίσχατη πρόκληση στην μνήμη των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Την ίδια στιγμή που στη Γαλλία οι Γκρίζοι Λύκοι έχουν τεθεί ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ στην ημικατεχόμενη μας πατρίδα να γίνονται αποδέκτες τέτοιες ενέργειες.

Ως ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΆ ΠΡΟΆΣΤΙΑ ΘΎΡΑ 1, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την ΚΟΠ να διαγράψει ΑΜΕΣΑ τον εν λόγω ποδοσφαιριστή από το μητρώο της και από την κυβέρνηση να τον απελάσει από τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας με συνοπτικές διαδικασίες.

Υ.Γ. ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ».

Στήριξη από την Καρμιώτισσα

Η Καρμιώτισσα από την πλευρά της εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στηρίζει τον παίκτη της, ξεκαθαρίζοντας πως η χειρονομία στον πανηγυρισμό του δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με τους «γκρίζους λύκους», αναφέροντας τα εξής: «Αναφορικά με το σημερινό θέμα που έχει προκύψει μέσα από αναρτήσεις στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ΜΚΔ) σχετικά με τον ποδοσφαιριστή μας Ismail Sassi, το Δ.Σ. του Σωματείου μας επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:

Ο συσχετισμός της κίνησης πανηγυρισμού του ποδοσφαιριστή μας, με την φασιστική Τουρκική οργάνωση των “Γκρίζων Λύκων”, είναι εντελώς λανθασμένος και άστοχος και αδικεί κατάφορα ένα σωστό και τίμιο επαγγελματία σαν τον Ismail Sassi. Ένα άνθρωπο που σέβεται στο μέγιστο βαθμό το Σωματείο που τον εργοδοτεί, τους συμπαίκτες και προπονητές του, καθώς επίσης τους θεσμούς και την ιστορία του τόπου μας.

Ο πρότερος βίος και η σεμνότητα που τον διακρίνει σε όλες τις ομάδες που έχει μέχρι τώρα αγωνιστεί (ΑΕΛ, Οθέλλος, ΑΕΖ, ΟΦΗ, Καρμιώτισσα), αποδεικνύει πέρα πάσης αμφιβολίας ότι η καθολική εκτίμηση που υπάρχει προς το πρόσωπο του δεν είναι καθόλου τυχαία.

Όσον αφορά τις εμπεριστατωμένες εξηγήσεις που ο ίδιος έχει κοινοποιήσει στα ΜΚΔ, καθώς και την απολογία του για την τυχόν αναστάτωση που έχει προκληθεί, είναι πασιφανές ότι η συσχέτιση του με τους “Γκρίζους Λύκους” είναι εντελώς αβάσιμη και αδίκως στοχοποιείται.

Η Καρμιώτισσα για τη χειρονομία του Σάσι – Balla.com.cy

Απευθύνουμε ταυτόχρονα έκκληση προς όλους τους φίλους που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, όπως ανατρέξουν στην ιστορική και αγωνιστική πορεία του Σωματείου μας – ιδρύθηκε το 1979 στο προσφυγικό συνοικισμό Πάνω Πολεμιδιών – μέσα από την οποία μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα σ’ όλα γενικά τα θέματα που αφορούν τους αγώνες και την πάλη μας ενάντια στη Τουρκική κατοχή και όχι μόνο.

Τελειώνοντας απευθυνόμαστε στους φίλους φιλάθλους του συμπολίτη Απόλλωνα, με την θερμή παράκληση όπως σεβαστούν την εξήγηση και ειλικρινή απολογία του ποδοσφαιριστή μας για την τυχόν αναστάτωση και παρεξήγηση που έχει προκληθεί, συμβάλλοντας στη διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση των διαχρονικά άριστων και αγαστών σχέσεων μεταξύ των δύο Σωματείων.

Ο ίδιος ωστόσο έσπευσε να κατευνάσει τα πνεύματα. Υποστήριξε πως ουσιαστικά ήταν χαιρετισμός στον ράπερ mabe7ocho, ο οποίος είναι παιδικός του φίλος και χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο σύμβολο. Μάλιστα, πόσταρε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις σχετικές φωτογραφίες.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος άσος υποστήριξε:

«Καλημέρα. Ενημερώθηκα από την ομάδα μου ότι ο πανηγυρισμός (δείτε την φωτογραφία πιο κάτω) μου χθες συνδέθηκε με μια τουρκική οργάνωση.

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν έχω καμία σχέση και δεν είχα την πρόθεση να προσβάλω κανέναν Κύπριο πολίτη. Ήταν ένα ατυχές γεγονός εκ μέρους μου, καθώς ο πανηγυρισμός (χαιρετισμός) ήταν ένα μήνυμα στον παιδικό μου φίλο ράπερ mabe7ocho που τον χρησιμοποιεί ως σημάδι.

Θα ήθελα να εκφράσω την απογοήτευσή μου για την ατυχή συσχέτιση που έχει προκληθεί και ζητώ συγνώμη εάν κάποιος έχει παρεξηγήσει ακόμη και μέσω της πράξης μου»

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ