Μαζί με την Ελλάδα, τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η Κύπρος, μετά την ισοπαλία στο Ταλίν, κέρδισε με 2-0 την Εσθονία στο «AEK Arena» της Λάρνακας, και εξασφάλισε την παραμονή της στη League C του Nations League.

Οι ηττημένοι υποβιβάστηκαν. Οι Κύπριοι θα συμπληρώσουν, παράλληλα, τον όμιλο της Ελλάδας, στον οποίο υπάρχουν ακόμα οι Βόρεια Ιρλανδία και Κόσοβο.

Ο Μαρίνος Τζιωνής στο 19’ και ο Πιέρος Σωτηρίου στο 51’ χρίστηκαν σκόρερ. Οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν από το 47’ με έναν παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Ντανίλο Σπολιάριτς.

Κύπρος (Νίκος Κωστένογλου): Μιχαήλ, Παναγιώτου, Χ. Κυριάκου, Γκόγκιτς, Αντωνίου (83′ Ε. Κυριάκου), Αρτυματάς, Σπόλιαριτς, Παπουλής (90′ Πίττας), Ιωάννου, Τζιωνής (79′ Τζιωνής), Π. Σωτηρίου (79′ Χριστοφή).
Εσθονία (Τόμας Χέμπερλι): Ίγκονεν, Μετς, Ταμ, Κλάβαν, Λούκα (54′ Σόργκα), Ογιάμα, Κρέιντα, Βασίλιεφ, Σινιάφσκι (46′ Πούρι), Σάπινεν (89′ Κιρς), Άνιερ (46′ Ζενιόφ).

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του ματς:




Το Καζακστάν ήταν η άλλη ομάδα που εξασφάλισε την παραμονή της και τοποθετήθηκε στον ίδιο όμιλο με τις Σλοβακία, Λευκορωσία και Αζερμπαϊτζάν, εν όψει της σεζόν 2022-2023.

Κέρδισε με 5-4 στα πέναλτι τη Μολδαβία, αλλά είχε κερδίσει με 3-2 το πρώτο ματς στο Κισινάου. Ο Ίγκορ Αρμάς άνοιξε το σκορ στο 13’, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να «απαντήσουν» στη συνέχεια της κανονικής διάρκειας ούτε στην παράταση.

«Καθάρισαν», όμως, την παραμονή στη διαδικασία των πέναλτι.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης:




GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ