Η Άντα Χέγκερμπεργκ - Ρόγκνε, είναι μια ξεχωριστή -και πολύ λαμπερή- περίπτωση στο παγκόσμιο γυναικείο ποδόσφαιρο. Δεινή σκόρερ και ακτιβίστρια για το παιχνίδι...

Μήπως να υπέγραφε και την… κυρία Ρόγκνε, ο Απόλλων; Τρόπος του λέγειν, δηλαδή. Διότι η σύζυγος του Τόμας Ρόγκνε, η Άντα Χέγκερμπεργκ είναι, κατ’ αρχάς, πιο ακριβή από το 90% -και ίσως λίγο λέμε- των αντρών ποδοσφαιριστών στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στη Λιόν αμείβεται με 360.000 ευρώ το χρόνο!

Και δεύτερον είναι μάλλον η σημαντικότερη ακτιβίστρια υπέρ του γυναικείου ποδοσφαίρου στον κόσμο. Και να να ήταν δυνατόν, λοιπόν, να παίξει σε αντρική ομάδα, δε θα το έκανε ποτέ, ούτε για την ομάδα του συζύγου της. Το ποδόσφαιρο είναι για την Άντα Μαρτίν Σόλσμο Χέγκερμπεργκ μια παιδική αγάπη. Και στα 26,5 της (γεν. 10 Ιουλίου του 1995), είναι στα γήπεδα σχεδόν 15 χρόνια, όπως και η αδελφή της, Αντρίνε.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ada Stolsmo Hegerberg (@ahegerberg)

Ένας θρύλος του παγκόσμιου γυναικείου ποδοσφαίρου!

Και η Αντρίνε κάνει διεθνή καριέρα -καλή- αλλά η Άντα είναι ένας θρύλος του γυναικείου ποδοσφαίρου. Είναι η πρώτη κάτοχος “Χρυσής Μπάλας” από τότε που το βραβείο μπήκε στην ιστορία του παιχνιδιού, το 2018. Είναι διεθνής με τη μεγάλη ομάδα της Νορβηγίας από τα 16 της και οι διακρίσεις της είναι αναρίθμητες.

Μεταξύ άλλων, κέρδισε το βραβείο της καλύτερης παίκτριας της ΟΥΕΦΑ το 2016 και το 2017, όπως και το 2019 το BBC την ανακήρυξε ποδοσφαιρίστρια της χρονιάς. Έχει το ρεκόρ γκολ σε μια σεζόν στο Γυναικείο Τσάμπιονς Λιγκ (15), αλλά είναι και η πρώτη σκόρερ στην ιστορία του θεσμού (56 γκολ!)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ada Stolsmo Hegerberg (@ahegerberg)

Μια σπουδαία σέντερ φορ, εμβληματική για τη Λιόν

Διότι πρέπει να το πούμε κι αυτό. Τα ετερώνυμα έλκονται. Και ενώ ο Τόμας Ρόγκνε είναι σέντερ μπακ, η  (από το Μάιο του 2019) Άντα Χέγκερμπεργκ -Ρόγκνε, είναι σέντερ φορ. Και τι σέντερ φορ! Στην καριέρα της, η Άντα έχει παίξει σε 4 ομάδες. Την Κόλμποτν, τη Στάμπαεκ, την Τουρμπίνε Πότσνταμ και τη Λιόν.

Σε 285 ματς και με τις τέσσερις έχει πετύχει 291 (!) γκολ. Ειδικά για τη Λιόν, όμως, αποτελεί ζωντανό θρύλο. Έχει κατακτήσει μαζί της 6 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα και 5 Τσάμπιονς Λιγκ. Σερί, όλα! Αλλά τη σεζόν που έχασε λόγω τραυματισμού, το 2020-21, η Λιόν… δεν πήρε τίποτε!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ada Stolsmo Hegerberg (@ahegerberg)

Η πιο επιδραστική γυναίκα του παγκόσμιου αθλητισμού

Η Χέγκερμπεργκ είναι εμβληματική μορφή και για το νορβηγικό αθλητισμό γενικότερα. Η απόφασή της το 2017 να σταματήσει από την Εθνική ομάδα ήταν η πρώτη ηχηρή παρέμβασή της στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Από τότε η Άντα αποτελεί την πιο δυνατή φωνή στον κόσμο για την αναβάθμισή του και τη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν σ’ αυτό.

Γυναίκα δυναμική όσο και -αυτονόητα- επιτυχημένη, η σύζυγος του Ρόγκνε είναι για το Sports Illustrated η πιο επιδραστική προσωπικότητα του παγκόσμιου γυναικείου αθλητισμού αυτή τη στιγμή. Το Νοέμβριο του 2020, το ESPN έκανε τη ζωή της ντοκιμαντέρ με τίτλο “Το όνομά μου είναι Άντα Χέγκερμπεργκ”.

Συμβόλαιο με τη NIKE – πρέσβειρα του Ντανόνε Καπ

Πρόσφατα, η Άντα υπέγραψε ηγεμονικό –τηρουμένων των αναλογιών που… προσπαθεί να αλλάξει, σε σχέση με το αντρικό ποδόσφαιρο– συμβόλαιο με τη NIKE. Σύμφωνα με εκτιμήσεις θα της αποφέρει 1.300.000 ευρώ. Παράλληλα είναι και Παγκόσμια Πρέσβειρα του Ντανόνε Καπ, του μεγαλύτερου τουρνουά στον κόσμο για παίκτες και παίκτριες κάτω των 12 ετών.

Με άλλα λόγια… ευχής έργο θα ήταν να υπέγραφε σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα η Άντα. Αν και, απ’ την άλλη, φωνάζει τώρα για την κατάσταση στο γυνακείο ποδόσφαιρο. Φαντάζεστε, λοιπόν, να γνωρίσει από πρώτο χέρι -και όχι μέσω Τόμας- την κατάσταση και στο… ελληνικό αντρικό; Δε θα μας ξεπλένει τίποτε…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ada Stolsmo Hegerberg (@ahegerberg)

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ