Αυτό του Κατάρ, σίγουρα είναι το τελευταίο Μουντιάλ για τα πιο εικονικά ποδοσφαιρικά πρόσωπα των τελευταίων 15 χρόνων. Θα βρίσκονται εκεί, για να παίξουν έστω και ένα λεπτό σε ένα αγώνα. Ο λόγος είναι σοβαρός. Αλλά και το όνειρό τους, επίσης...

Μέσι-CR7: Γράφουν ιστορία στο Κατάρ. Αλλά… ποια; Η Πορτογαλία ξεπέρασε το εμπόδιο της Βόρειας Μακεδονίας και δίνει κανονικά το παρών της στο Μουντιάλ. Και η Αργεντινή το ίδιο. Οι Ίβηρες θα βρεθούν σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για 8η φορά. Και οι Λατινοαμερικάνοι για 18η. Και ένα είναι βέβαιο. Ό,τι κι αν γίνει, ακόμη και τραυματίες -φτου, φτου κιόλας- να είναι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι θα είναι στην αποστολή. Και θα παίξουν όπως και να ‘χει, έστω και σε μια τυπική συμμετοχή.

Και η αιτία είναι ότι, κατ’ αυτόν τον τρόπο θα γράψουν ιστορία. Θα μπουν, και οι δύο, με τη μία, σε μια ελίτ που αποτελούν ως τώρα μόλις 3 ακόμη ποδοσφαιριστές. Είναι ο μεγάλος Γερμανός χαφ Λόταρ Ματέους, ο εμβληματικός Μεξικανός αμυντικός Ραφαέλ Μάρκες και ο συμπατριώτης του, τερματοφύλακας-θρύλος του λατινοαμερικανικού ποδοσφαίρου, Αντόνιο Καρμπαχάλ.

Όλοι οι πιο πάνω μετρούν αγωνιστικά λεπτά σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα και σ’ αυτό το πάνθεον θέλουν, φυσικά, να μπουν στο Κατάρ και οι δύο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου του 21ου αιώνα. Να πούμε, βεβαίως, εδώ ότι σε πέντε Μουντιάλ έχει δώσει παρών και ο αειθαλής Τζιανλουίτζι Μπουφόν, όμως σ’ αυτό του 1998 δεν έπαιξε ούτε ένα λεπτό, οπότε δεν μπαίνει στη λίστα.

Τα ως τώρα ρεκόρ τους και, φυσικά, το κρυφό τους όνειρο…

Εφόσον η συμμετοχή τους δεν είναι “τυπική” -και, μακάρι, ασφαλώς, να γίνει έτσι- οι δύο παίκτες θα μπουν στη μάχη από διαφορετική αφετηρία σε προσωπικό επίπεδο. Ο Κριστιάνο έχει ως τώρα 17 συμμετοχές, 7 γκολ και 2 ασίστ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ στη Ρωσία κατάφερε και σκόραρε και στα 4 ματς που έδωσε η Πορτογαλία εκεί, πριν πει αντίο στο θεσμό από την Ουρουγουάη, στους “16”.

Απ’ την άλλη, ο Μέσι έχει 19 συμμετοχές, 6 γκολ και 5 ασίστ σε τελικές φάσεις, με καλύτερη του απόδοση να είναι αυτή του 2014. Στη Βραζιλία, ο Λιονέλ πέτυχε 4 γκολ και είχε μια 1 ασίστ σε 7 συμμετοχές. Τα όσα έκανε, ωστόσο δεν ήταν αρκετά για να σηκώσει την κούπα. Στον τελικό η Γερμανία νίκησε την Αργεντινή με 1-0.

Και, βέβαια, την αίθηση του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού τροπαίου στα χέρια του δεν έχει νοιώσει ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Και για τους δύο, ίσως το προσωπικό ρεκόρ που θα κάνουν στο Κατάρ να είναι λιγότερο σημαντικό απ’ αυτό το γεγονός. Είναι δυο παίκτες που έχουν κερδίσει τα πάντα στη ζωή τους, αλλά όχι το πιο ποθητό Κύπελλο όλων. Κι αυτό είναι, σίγουρα και το κρυφό όνειρό τους…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κριστιάνο Ρονάλντο

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μεσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ