Λουτσέσκου: «Η ομάδα ξέρει πώς να παίρνει αποτελέσματα, η μπάλα είναι στους παίκτες»

Ο ΠΑΟΚ καλείται να ανατρέψει το εις βάρος του 2-0 από το πρώτο παιχνίδι με τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ στην Κροατία. Προκειμένου να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του UEFA Conference League.

Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε για την πνευματική κατάσταση της ομάδας και το τι πρέπει να κάνει για να πάρει την πρόκριση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Πώς να το εξηγήσω; Πάμε στη μάχη για να προκριθούμε. Είναι ιδιαίτερη περίπτωση, είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία μας, που φτάνουμε στους “8” την Ευρώπης. Είναι κάποιοι παίκτες που ήταν σε εκείνη την περίπτωση. Το συζητήσαμε με τους παίκτες, είναι κάτι ιδιαίτερο, κάτι που πρέπει να βρεις μέσα στην ψυχή σου, να βρεις την έμπνευση, να απαντήσουμε. Να επιστρέψουμε. Να παλέψεις κόντρα στον εαυτό σου, να τα δώσεις όλα για την πρόκριση. Η πρόκριση είναι πιο δύσκολη από ό,τι ήταν στο ματς στο Ζάγκρεμπ. Στο ποδόσφαιρο σε πιο δύσκολες περιπτώσεις μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση και μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση».

Για το πώς ξεπερνιέται η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί:

«Σωματικά είμαστε πολύ καλά και στο Ζάγκρεμπ τελειώσαμε το παιχνίδι μέσα στην περιοχή τους. Δεν έχουμε αυτό το πρόβλημα της φυσικής κατάστασης, όπως το τελευταίο παιχνίδι. Πιέσαμε αρκετά. Πνευματικά έχουμε ένα πρόβλημα στα τελευταία παιχνίδια. Είναι φανερό ότι από τη δική μας πλευρά υπήρχε έλλειψη αντίδρασης, η θέληση να πάρουμε να πάρουμε ρίσκα για να βγούμε από τις θέσεις μας. Δεν τολμήσαμε να κάνουμε λάθη, αλλά ήμασταν φοβισμένοι κι αυτό δεν δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Κάναμε κάποια εύκολα λάθη χωρίς να μας πιέσεις ιδιαίτερα ο αντίπαλος. Αυτό δείχνει ότι το μυαλό μας κουράστηκε λίγο. Έχουμε ένα παιχνίδι πριν τη διακοπή. Μετά τη διακοπή θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Κάποιοι θα πάνε στις εθνικές τους ομάδες και θα φρεσκάρουν το μυαλό τους κι όσοι μείνουν θα βελτιώσουμε την επίθεσή μας. Σε αυτό το επίπεδο πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου κι όλοι είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα και να πάρουμε την πρόκριση».

Και προσέθεσε:

«Δεν είναι η ποιότητα που πρέπει να ασχοληθούμε αυτή τη στιγμή. Πρέπει να δώσουμε το 100%. Το επίπεδο που παίζαμε ήταν πάντα πολύ καλό. Είναι φυσιολογικό για κάθε ομάδα σε αυτό τον κόσμο ότι κάποια στιγμή θα έχει σκαμπανεβάσματα. Μία θα είσαι καλύτερα, μία χειρότερα, το θέμα είναι πώς το αντιμετωπίζεις. Σίγουρα ήταν λίγο επιβαρυμένη η κατάσταση μετά το ματς της Κυριακής. Είπα στα παιδιά ότι πρέπει να καταλάβουν πού βρισκόμαστε, από πού ξεκινήσαμε το καλοκαίρι. Δεν είμαστε στην 10η θέση και παλεύουμε για τον τίτλο αυτή τη στιγμή. Μετά τον πρώτο γύρο τερματίσαμε πρώτοι, τώρα είμαστε δεύτεροι, έχουμε πιθανότητες. Η προετοιμασία ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση, ήμουν πολύ θετικός για να δώσω αυτοπεποίθηση και δύναμη στα παιδιά. Τότε το πιο σημαντικό ήταν να μπούμε στους ομίλους. Αλλά είναι υποχρεωτικό να περάσουμε από πολλά πράγματα. Είδατε πού φτάσαμε τώρα, είναι άνοιξη και περάσαμε άλλον έναν γύρο.

‘Ηταν δύσκολο το πρόγραμμα, όλα ήταν εναντίον μας. Όλα τα πράγματα που κάνεις μέσα στη χρονιά είναι προς όφελός σου. Κάποιες φορές τα πράγματα έρχονται ανάποδα. Ίσως ήταν μεγάλο το βάρος, ο φόρτος εργασίας μας. Στις 30 Νοεμβρίου γιορτάσαμε την πρωτιά στον όμιλο και σκεφτήκαμε ότι θα έχουμε χρόνο να προετοιμαστούν καλύτερα τον Φεβρουάριο, αλλά μας έβαλαν όλα τα ντέρμπι. Υποφέραμε από αυτό. Δεν είναι θέμα φυσικής κατάστασης, βλέπετε τα αποτελέσματα και συγκρίνετε τι έγινε τότε και τι έγινε τώρα. Έχουμε τις στιγμές που επανερχόμαστε κι έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν δείξαμε ότι τα παρατάμε. Μείναμε στα 90 λεπτά, είχαμε 65% κατοχή, είχαμε ευκαιρίες στο τέλος. Ήρθαμε εδώ και χάσαμε σε ένα ειδικό παιχνίδι, αλλά αυτό είναι μακριά από μένα. Ο Άρης δεν είχε κάτι άλλο να παίξει, μέλημά τους είναι να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ, αυτό έχουν στο μυαλό τους. Ήμασταν εκεί, δεν ήταν ότι μας πίεσαν και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση, πρέπει να βρούμε τις καλές στιγμές και να φέρουμε καλά αποτελέσματα. Μπορούμε να δούμε ότι δεν έχουμε το ίδιο επίπεδο πριν από ένα μήνα».

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ