Τραυματίστηκε ο βοηθός διαιτητή και διακόπηκε το παιχνίδι της με την Γκλάντμπαχ.

Η Μπόχουμ έχασε στα χαρτιά τον εντός έδρας αγώνα της με την Γκλάντμπαχ, ο οποίος διακόπηκε λόγω πτώσης αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο.

Οπαδοί της πέταξαν ένα ποτήρι με μπίρα, το οποίο βρήκε στο κεφάλι τον βοηθό, Κρίστιαν Γκίτελμαν. Η αναμέτρηση, φυσικά, διακόπηκε.

Ο αθλητικός δικαστής της DFB, Στέφαν Όμπερχολτς, συνεδρίασε και αποφάσισε να κατοχυρώσει το ματς με 2-0 υπέρ των φιλοξενουμένων, καθώς: «Ο σύλλογος είναι υπεύθυνος για τους θεατές του και η αντιαθλητική συμπεριφορά των οπαδών του αποδίδεται στο σύλλογο και μόνο σε αυτόν».

Εξάλλου, ο αγώνας δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί από το σημείο της διακοπής, μια και: «Η επαναξιολόγηση του αγώνα είναι υποχρεωτική ως νομική συνέπεια και χωρίς εναλλακτική μόνο με βάση την παράγραφο 18, αριθμός 4. Επομένως, επανάληψη ή επανάληψη των τελευταίων 20 λεπτών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί».

Σύμφωνα με το καταστατικό της Bundesliga: «Η ευθύνη των συλλόγων για ανάρμοστη συμπεριφορά από τα πρόσωπα για τα οποία έχουν ευθύνη προκύπτει από την παράγραφο 9α του νομικού και διαδικαστικού κώδικα της DFB. Σύμφωνα με αυτό, οι σύλλογοι ευθύνονται, μεταξύ άλλων, για τη συμπεριφορά των παικτών τους, αξιωματούχων, υπαλλήλων και θεατών.

Η ευθύνη των συλλόγων για ανάρμοστη συμπεριφορά από τους οπαδούς τους έχει ήδη επιβεβαιωθεί αρκετές φορές από το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) και -σε εθνικό επίπεδο- από το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο για συλλόγους και εταιρείες στα αδειοδοτημένα πρωταθλήματα και πρόσφατα από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο (BGH).

Μετά το κατηγορητήριο από την επιτροπή ελέγχου της DFB, το αθλητικό δικαστήριο της ομοσπονδίας θα αποφασίσει χωριστά σε μεταγενέστερη ημερομηνία για τυχόν κυρώσεις κατά της Μπόχουμ (σ.σ. πιθανότητα αφαίρεσης βαθμών) λόγω του συμβάντος που προκάλεσε τη διακοπή του αγώνα».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Bundesliga

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ