Η νέα εποχή του ποδοσφαίρου είναι γεγονός και ξεκίνησε από το Άμπου Ντάμπι.

Το ποδόσφαιρο πέρασε σε άλλη εποχή αποδεδειγμένα. Η καινοτομία της FIFA εφαρμόστηκε για πρώτη φορά. Ο λόγος για το «αυτοματοποιημένο» οφσάιντ! Ο πρώτος που χρησιμοποίησε αυτό τον όρο ήταν ο επί χρόνια προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ.

Η αρχή λοιπόν έγινε έγινε από το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στο Άμπου Ντάμπι. Συγκεκριμένα στην αναμέτρηση Αλ Τζαζίρα-Πιαρέ. Στον αγώνα αυτόν, το VAR εγκανίασε τη νέα μέθοδο εντοπισμού του οφσάιντ.

«Το VAR έχει πολύ θετικό αντίκτυπο μέχρι στιγμής στο ποδόσφαιρο και μπορούμε να πούμε ότι ο αριθμός των μεγάλων λαθών έχει μειωθεί δραματικά. Αλλά υπάρχουν τομείς όπου μπορεί να βελτιώθηκε, και σίγουρα το οφσάιντ είναι ένα από αυτά. Γνωρίζουμε ότι μερικές φορές η διαδικασία ελέγχου ενός πιθανού οφσάιντ διαρκεί πολύ ώρα, ιδιαίτερα όταν το οφσάιντ που πρέπει να αξιολογηθεί είναι θέμα… εκατοστών.

Και μερικές φορές η ακρίβεια με τη θέση των γραμμών μπορεί να μην είναι στο 100%. Για αυτούς τους λόγους, η FIFA αναπτύσσει μια τεχνολογία που θα μπορούσε να προσφέρει πιο γρήγορες και ακριβείς απαντήσεις, και αυτό είναι γνωστό ως ημιαυτόματο οφσάιντ», ανέφερε για τη νέα τεχνολογία ο επικεφαλής διαιτησίας της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ