Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από κοντά μας, την ίδια ημερομηνία με τον καλό του φίλο Φιντέλ Κάστρο που είχε πεθάνει 4 χρόνια πριν. Ο Κουβανός ηγέτης ήταν από τους ελάχιστους που στήριξαν τον Μαραντόνα, όταν όλοι του είχαν κλείσει την πόρτα. Μια δυνατή και αγνή φιλία. Γιατί θα πρέπει να λέμε τα πράγματα με το […]

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από κοντά μας, την ίδια ημερομηνία με τον καλό του φίλο Φιντέλ Κάστρο που είχε πεθάνει 4 χρόνια πριν. Ο Κουβανός ηγέτης ήταν από τους ελάχιστους που στήριξαν τον Μαραντόνα, όταν όλοι του είχαν κλείσει την πόρτα. Μια δυνατή και αγνή φιλία.

Γιατί θα πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους στην περίπτωση του Ντιέγκο. Όταν σχεδόν όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος είχε κλείσει τις πόρτες του στον μεγάλο Αργεντίνο ποδοσφαιριστή, ακόμα και η ίδια του πατρίδα Αργεντινή, και δεν μιλάμε για τον απλά κόσμο, αλλά για την κυβέρνηση, και μόνο η Κούβα του Φιντέλ είχε πάντα τις πόρτες ανοιχτές για τον Μαραντόνα. Η Κούβα είχε σταθεί στον Μαραντόνα σε δύσκολές του στιγμές. Το 2000, όταν πάλευε με την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, ο Φιντέλ τον είχε προσκαλέσει στην κλινική της χώρας του για περίθαλψη. “Ήταν σαν πατέρας μου. Μου άνοιξε τις πόρτες της Κούβας, όταν της Αργεντινής ήταν κλειστές” είχε σχολιάσει ο Ντιέγκο.

Φιντέλ Κάστρο, Ντιέγκο Μαραντόνα, ίδια μέρα θανάτου, ίδια θέση στην  αιωνιότητα

Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία τον τιμώρησε με 15μηνη αποχή απ’ τα γήπεδα, από τότε η καριέρα του πήρε την κάτω βόλτα. Έφυγε από την Ιταλία και έφτασε στην πατρίδα του την Αργεντινή και συνελήφθη αμέσως για κατοχή κοκαΐνης, με την αστυνομία να οδηγεί έναν απογοητευμένο Μαραντόνα που έκλαιγε, στο κρατητήριο.

Τρεις σπουδαίες προσωπικότητες, ο Φιντέλ Κάστρο, ο Τζορτζ Μπεστ και ο Ντιέγκο Μαραντόνα, έμελλε με ένα μακάβριο τρόπο να ενώσουν τις ιστορίες του, φεύγοντας από τη ζωή την 25η μέρα του Νοεμβρίου.

Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή για τη χώρα, πέθανε στις 25 Νοεμβρίου 2016. Η φιλία του Μαραντόνα με τον Κάστρο κράτησε πολλά χρόνια, και η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να πεθάνουν την ίδια ημερομηνία. 

«Ήταν σαν δεύτερος πατέρας μου». Με τα λόγια αυτά ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε αποχαιρετήσει τον Φιντέλ Κάστρο 

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ επισκέφτηκε την Κούβα, για πρώτη φορά το 1987 και από τότε δημιούργησε μία στενή σχέση με τον Κουβανό ηγέτη. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν μεγάλος θαυμαστής της κουβανικής επανάστασης  και έδεσε με τον Φιντέλ Κάστρο. Άλλωστε και αυτός είχε δηλώσει ότι είδε το ποδόσφαιρο μέσα από τα μάτια του Ντιέγκο. 

Κάστρο και ο Γκεβάρα, έγιναν τατουάζ στο κορμί του Μαραντόνα. Ο πρώτος στο θαυματουργό αριστερό πόδι του Ντιεγκίτο και ο δεύτερος στο δεξί χέρι (ψηλά στο μπράτσο) με το οποίο αυτός ο υπέροχος αλήτης είχε πετύχει το γκολ κόντρα στην Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986.

Football: My kick-arounds with Maradona in Cuba | The Star

Τον Ιανουάριο του 2000 υποβλήθηκε σε διαδικασία απεξάρτησης από τον εθισμό του στα ναρκωτικά στη κλινική «La Pedrera». Το 2005 πήρε συνέντευξη από τον Φιντέλ Κάστρο για την τηλεοπτική εκπομπή της Αργεντινής «La Noche del 10». 

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ