Ο άλλοτε πρόεδρος της FIFA Μπλάτερ, και ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου Μισέλ Πλατινί αθωώθηκαν από ελβετικό δικαστήριο για υπόθεση διαφθοράς.

Ο άλλοτε πρόεδρος της FIFA Μπλάτερ, και ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου Μισέλ Πλατινί αθωώθηκαν από ελβετικό δικαστήριο για υπόθεση διαφθοράς.
Οι δύο τους κατηγορούνταν για απάτη για ποσό δύο εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από τα ταμεία της διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

Οι δύο τους έλαβαν τις τελευταίες ώρες το σκεπτικό της απόφασης, για την αποκαλούμενη ως υπόθεση των 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Όπως έγινε γνωστό μιλάμε για μία πληρωμή που έγινε από τον Πλατινί από τον πρώην πρόεδρο της FIFA στις αρχές του 2011.

Στην απόφαση των 99 σελίδων διευκρινίζεται ότι οι κινήσεις του Πλατινί ορίστηκαν ως:

«τόσο με γραπτή σύμβαση της 25ης Αυγούστου 1999 όσο και -αντίθετα με το αντικείμενο της κατηγορίας – προφορικά» πριν προσθέσει ότι «τα δύο εκατομμύρια ελβετικά φράγκα που καταβλήθηκαν στον Πλατινί (αρχές 2011) και οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης ύψους 229.126 ελβετικών φράγκων (239.470 ευρώ) που καταβλήθηκαν υπέρ του, οφείλονταν στη FIFA».

Στο σκεπτικό λοιπόν τις αποφάσεις αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: 

«οι κατηγορούμενοι δεν ενήργησαν με σκοπό τον αθέμιτο πλουτισμό και ότι το τιμολόγιο που υπέγραψαν οι εναγόμενοι δεν είναι ψευδές». 

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ