Η ΠΑΕ Άρης έριξε τη «βόμβα» του γηπέδου με τη χθεσινή της ανακοίνωση, παράλληλα με την ενημέρωση για τη συνάντηση Καρυπίδη-Γεραπετρίτη όσον αφορά το -6. H υπόθεση της αφαίρεσης βαθμών βρίσκεται στο προσκήνιο και εκεί πρέπει να παραμείνει. Δεν επηρεάζει όμως έαν πρότζεκτ που ναι μεν έγινε γνωστό χθες αλλά για τον Άρη έχει μπει […]

Η ΠΑΕ Άρης έριξε τη «βόμβα» του γηπέδου με τη χθεσινή της ανακοίνωση, παράλληλα με την ενημέρωση για τη συνάντηση Καρυπίδη-Γεραπετρίτη όσον αφορά το -6.

H υπόθεση της αφαίρεσης βαθμών βρίσκεται στο προσκήνιο και εκεί πρέπει να παραμείνει. Δεν επηρεάζει όμως έαν πρότζεκτ που ναι μεν έγινε γνωστό χθες αλλά για τον Άρη έχει μπει σε εφαρμογή εδώ και μήνες.

Συγκεκριμένα η έναρξή του χρονολογείται τον περασμένο Φεβρουάριο. Σε μία από τις συνομιλίες του Θεόδωρου Καρυπίδη με τον Λεύτερη Αρβανίτη.

Το πλάνο της προηγούμενης διετίας ήταν η πλήρης ανακατασκευή του «Κλεάνθης Βικελίδης». Στη μέση μπήκαν όμως οι δυσκολίες λόγω αστικού ιστού. Αλλά κυρίως εξαιτίας της παλαιότητας του γηπέδου που δεν προσφέρει τη δυνατότητα για κάτι σύγχρονο που θα ακολουθήσει τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών γηπέδων.

Από τη στιγμή που πάρθηκε η απόφαση για το πρότζεκτ ενός νέου γηπέδου, με τη συμβολή του Λεύτερη Αρβανίτη δεν άργησε να βρεθεί και η διαθέσιμη έκταση εκτός αστικού ιστού, για την οποία ο Άρης διαπίστωσε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να την παραχωρήσει.

100 εκατ. ευρώ, 30 χιλιάδες θέσεις και πολλαπλές χρήσεις

Το κόστος αναμένεται να κινηθεί οριακά σε αυτό το νούμερο, με κεφάλαια τόσο από την πλευρά του Άρη όσο και από επενδυτή που θα αξιοποιήσει τις εμπορικές και ξενοδοχειακές μονάδες που θα προκύψουν στην έκταση αυτή. Με εκείνους που γνωρίζουν την κατάσταση να διαβεβαιώνουν για την εξασφάλιση των απαραίτητων κεφαλαίων. Χωρίς να ξεχνάμε φυσικά και τα χρήματα που θα πάρει ο Άρης για την παραχώρηση μίας έκτασης… φιλέτο. Στην περιοχή της Χαριλάου.

Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός γηπέδου που θα αποφέρει έσοδα στην ομάδα όχι μόνο μέσω ποδοσφαιρικών αγώνων αλλά και με άλλες χρήσεις, «πατώντας» πάνω στον τρόπο που μεγάλες ομάδες ρου εξωτερικού αξιοποιούν τις έδρες τους. Να δημιουργηθεί, με λίγα λόγια, μία μόνιμη πηγή εσόδων.

Οι πιθανές εξαγγελίες στη ΔΕΘ και η συνέχεια

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως στην επερχόμενη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει την υλοποίηση αυτού του μεγαλόπνοου έργου στην περιοχή του Φοίνικα. Με δεδομένο ότι η Πολιτεία βλέπει με πολύ καλό μάτι τον χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης». Και την αναβάθμιση του πρασίνου στην περιοχή.

Τώρα, τί πρέπει να γίνει για να προχωρήσει στην ουσία; Πρώτα μία λεπτομερής μελέτη αρκετών μηνών, για την οποία υπάρχει στόχος να ολοκληρωθεί το επόμενο καλοκαίρι. Εάν γίνει αυτό και τα κεφάλαια είναι έτοιμα, τότε δεν αποκλείεται ακόμα και στα τέλη του 2022 να ξεκινήσει η κατασκευή. Με ορίζοντα το 2026. Μία ημερομηνία που είναι ρεαλιστική, εάν δεν προκύψουν εμπόδια στον δρόμο.

Θεόδωρος Καρυπίδης και Λευτέρης Αρβανίτης θα συνεχίσουν να «τρέχουν» το πρότζεκτ. Παράλληλα με τη συνδρομή του Βαγγέλη Παντζαρτίζη. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ έχει εικόνα από αρκετά γήπεδα του εξωτερικού. Και θα μελετήσει κι άλλα ώστε να μπουν κάποια στοιχεία στο νέο γήπεδο που ετοιμάζεται, συμβάλλοντας με την τεχνογνωσία του λόγω και της επαγγελματικής του ιδιότητας.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ