Τα αποτελέσματα στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Με τη συμμετοχή 92 επαγγελματικών ομάδων διεξάγεται και φέτος το Λιγκ Καπ Αγγλίας. Ο τροπαιούχος θα εξασφαλίσει την έξοδό του στο UEFA Europa League.

Μπορεί να μην έχει την αίγλη του Κυπέλλου Αγγλίας FA Cup, στο οποίο παίρνουν μέρος περισσότερες από 600 ομάδες, ωστόσο δεν είναι αμελητέα διοργάνωση, ειδικά για τις μικρότερες ομάδες.

Το πρώτο EFL Cup διοργανώθηκε τη σεζόν 1960-1961. Στον πρώτο γύρο συμμετέχουν 22 ομάδες από την Championship, 24 ομάδες από τη League One και άλλες 24 ομάδες από τη League 2.

Ο τελικός θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου. Κάτοχος του τίτλου, από πέρυσι, είναι η Λίβερπουλ.

Εντυπωσιακή ήταν η Μπλάκμπερν, η οποία συνέτριψε με 4-0 τη Χάρλπουλ χάρη στα γκολ των Σκοτ Ουόρτον στο 32’, Μπράντλεϊ Ντακ στο 47’, Τάιρχις Ντόλαν στο 51’ και Ντίλαν Μάρκαντεϊ στο 73’.

Δεν υστέρησε σε απόδοση και η Μπρίστολ Σίτι, που ξεπέρασε με 4-1 το εμπόδιο της Κόβεντρι εκτός έδρας. Ο Καλ Νέισμιθ στο 12’ και ο Τόμι Κόνγουεϊ στο 18’ και το 30’ «καθάρισαν» από νωρίς την πρόκριση.

Το γκολ της… τιμής για τους γηπεδούχους σημείωσε ο Τζέιμι Άλεν στο 62’, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Αντρέας Βάιμαν στο 90’+4’.

Tα αποτελέσματα:

Κόβεντρι-Μπρίστολ Σίτι 1-4
Μίντλεσμπρο-Μπάρνσλεϊ 0-1
Μπλάκμπερν-Χάρτλπουλ 4-0
Πλίμουθ-Πιτέρμπορο 0-2
Πορτλ Βέιλ-Ρόδεραμ 1-2
Σέφιλντ Γουέντζντεϊ-Σάντερλαντ 2-0

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ