H Oυαλία φρέναρε την Εθνική μας, που προερχόταν από δύο νίκες.

Toν προτελευταίο αγώνα της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 έδωσε η Εθνική Ελλάδας Γυναικών.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υποδέχθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο την Ουλία και «καιγόταν» για τη νίκη, ώστε να έχει ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση που θα γίνει στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Οι παίκτριες του Γιώργου Κυριαζή είχαν χάσει με 5-0 στο πρώτο παιχνίδι που είχε φιλοξενηθεί στο Λανέλι. Στον Βόλο επίσης δεν τα κατάφεραν, χάνοντας με 1-0.

Η Κάρι Τζόουνς άνοιξε το σκορ στο 34’, έπειτα από εκτέλεση φάουλ της Τζέμα Έβανς. Η ίδια απείλησε και με κεφαλιά στο 48’, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Η ελληνική ομάδα ανέβασε στη συνέχεια την απόδοσή της, προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση, ωστόσο δεν αποδείχθηκε αποτελεσματική.

Οι φιλοξενούμενες διατήρησαν τον ρυθμό του ματς κι εν τέλει πήραν το «διπλό» χωρίς να απειληθούν ουσιαστικά από τη «γαλανόλευκη».

Έτσι, το όνειρο της δεύτερης θέσης «πέταξε» για τις Ελληνίδες διεθνείς, που στην αυλαία των υποχρεώσεών τους στη διοργάνωση θα παίξουν εκτός έδρας με τη Γαλλία (06/09).

Ελλάδα: Νάση, Γιαννακά, Μήτκου, Κακαμπούκη, Σιδηρά (69’  Γεωργίου), Μάρκου, Σαρρή (81’ Χατζηνικολάου), Νεφρού, Μωραΐτου, Κόγγουλη (75’ Σπυριδωνίδου), Παλαμά.

Ουαλία: Ο’ Σάλιβαν, Έβανς, Ινγκλ, Ρόμπερτς, Τζέιμς, Γκριν (90’+6’ Γουόρντ), Χάρντινγκ, Ρόου, Λαντ, Χόλαντ, Τζόουνς.

Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Σλοβενία – Καζακστάν 2-0 και Εσθονία – Γαλλία 0-9.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ