Εδώ ο κόσμος καίγεται και το Copa Africa φοράει τα καλά του! Ο επικεφαλής της CAF διαβεβαίωσε ότι το Copa Africa θα ξεκινήσει κανονικά στις 9 Ιανουαρίου, κόντρα στις πιέσεις για αναβολή από FIFA και τους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ο Πατρίς Μοτσέπε έλαβε τις εγγυήσεις για την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά, καθώς λίγα 24ωρα μετά τις […]

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το Copa Africa φοράει τα καλά του!

Ο επικεφαλής της CAF διαβεβαίωσε ότι το Copa Africa θα ξεκινήσει κανονικά στις 9 Ιανουαρίου, κόντρα στις πιέσεις για αναβολή από FIFA και τους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Ο Πατρίς Μοτσέπε έλαβε τις εγγυήσεις για την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά, καθώς λίγα 24ωρα μετά τις φήμες περί αναβολής λόγω των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα (χολέρα, Covid-19, εμφύλιος) διαβεβαίωσε ότι η σέντρα διατηρείται βάσει προγράμματος για τις 9 Ιανουαρίου στη Γιαουντέ.

«Θα βρίσκομαι στο Καμερούν στις 7 Ιανουαρίου με τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου για να θαυμάσουνε από κοντά αυτή τη φανταστική διοργάνωση. Μπορείς να δεις τη συγκέντρωση και την αφοσίωση των ανθρώπων στο Καμερούν για να διασφαλιστεί η πρόοδος των ετοιμασιών. Θα φιλοξενήσουμε με τους ανθρώπους του Καμερούν ένα ξεχωριστό τουρνουά, το οποίο θα μείνει ως το πιο πετυχημένο Κύπελλο Εθνών Αφρικής της ιστορίας. Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε στον κόσμο τα καλύτερα του αφρικανικού ποδοσφαίρου και της αφρικανικής φιλοξενίας. Αυτή η διοργάνωση είναι σημαντική για τους ανθρώπους της Αφρικής και είμαι τόσο περήφανος και ενθουσιασμένος για τη δουλειά που έχει γίνει», δήλωσε με αισιοδοξία ο Μοτσέπε.

Πλέον, οι σύλλογοι από την Ελλάδα όπως ο Ολυμπιακός και των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που διαθέτουν αρκετούς και καταλυτικούς Αφρικανούς στο ρόστερ τους, καλούνται να διαχειριστούν την απουσία των στελεχών τους για περίπου έναν μήνα (6 Φεβρουαρίου ο τελικός), αν συμπεριληφθεί και η απαραίτητη περίοδος καραντίνας με την επιστροφή στη βάση τους.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ