Οι Γάλλοι δεν είναι ποτέ αδιάφοροι. Οι Γάλλοι δεν δείχνουν έλεος. Το αδύναμο Γιβραλτάρ ταξίδεψε στην Κυανή Ακτή με μοναδικό σκοπό μία αξιοπρεπή ήττα και τα πάντα πήγαν στραβά από το ξεκίνημα. Αυτογκόλ στο 3ο λεπτό και αποβολή στο 18ο!

Οι Γάλλοι δεν είναι ποτέ αδιάφοροι. Οι Γάλλοι δεν δείχνουν έλεος. Το αδύναμο Γιβραλτάρ ταξίδεψε στην Κυανή Ακτή με μοναδικό σκοπό μία αξιοπρεπή ήττα και τα πάντα πήγαν στραβά από το ξεκίνημα. Αυτογκόλ στο 3ο λεπτό και αποβολή στο 18ο!

Οι «τρικολόρ» δεν λυπήθηκαν ούτε λεπτό τους αντιπάλους τους και λίγο πριν έρθουν στην Αθήνα για το ματς της τελευταίας αγωνιστικής, φόρτωσαν το Γιβραλτάρ με ένα τσουβάλι γκολ.

Το 14-0 αποτελεί την μεγαλύτερη τους νίκη στην ιστορία τους και μοιάζει και φτωχό με βάση την στατιστική εικόνα του ματς, στο οποίο οι τελικές ήταν 37-0!

Προηγούμενο ευρωπαϊκό ρεκόρ νίκης σε προκριματική φάση Euro ήταν το 13-0 της Γερμανίας επί του Σαν Μαρίνο το 1995, την ίδια χρονιά που η Γαλλία είχε κερδίσει το Αζερμπαϊτζάν με 10-0 και είχε κάνει το δικό της εθνικό ρεκόρ.

Στο ημίχρονο το σκορ ήταν ήδη 7-0, με την Γαλλία να έχει πλην του αυτογκόλ του Σάντος (3’) έξι διαφορετικούς σκόρερ με τους Τουράμ (4’), Ζαΐρ-Εμερί (16’), Μπαπέ (30’), Κλος (34’), Κομάν (36’), Φοφανά (37’) να στήνουν ένα μικρό πάρτι μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Ήταν τέτοια η διαφορά δυναμικότητας, που ακόμα και περπατώντας οι Γάλλοι έφταναν σε θέση βολής, όπου ήταν αδύνατον να αστοχήσουν. Ο Μπαπέ έκανε χατ-τρικ με άλλα δύο γκολ στην επανάληψη (75’, 82’), ενώ το τελικό 14-0 ολοκληρώθηκε με τέρματα από Ραμπιό (64’), Κομάν (66’), Ντεμπελέ (73’), Ζιρού (89’, 91’).

Την ίδια ώρα στο Άμστερνταμ, η Ολλανδία επικύρωσε το εισιτήριο για την τελική φάση και έστειλε την Ελλάδα και μαθηματικά στα πλέι-οφ του Nations League, όπου θα διεκδικήσει κι αυτή ένα εισιτήριο για το Euro.

Η διαφορά δυναμικότητας με την Ιρλανδία ήταν κι εδώ μεγάλη, οι οράνιε πήραν την νίκη που ήθελαν (1-0) χωρίς να φορτσάρουν πολύ.

Ένα όμορφο τελείωμα του Βέγκχορστ (12’) έκανε την διαφορά από πολύ νωρίς, με τους Ολλανδούς να κυκλοφορούν ασταμάτητα την μπάλα και να μην φτιάχνουν πολλές ευκαιρίες. Με εξαίρεση ένα ακυρωθών γκολ του Ίνταχ για οφσάιντ (59’) οι Ιρλανδοί ήταν κομπάρσοι στην αναμέτρηση, σε μία προκριματική φάση που δεν εξελίχθηκε καλά για αυτούς.

 

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ