Ποιος είπε πως στο ποδόσφαιρο χωρούν διακρίσεις;

Ποιος είπε πως στο ποδόσφαιρο χωρούν διακρίσεις;

Αν θυμάστε, σε παλιό μας άρθρο, είχαμε αναφέρει το παράδειγμα της  Ροσάριο Σεντράλ η οποία στην γυναικεία της ομάδας είχε κάνει μεταγραφή την πρώτη τρανσέξουαλ παίκτρια.

Πλέον όμως, μετά την Ολυμπιακή επιτροπή, και η FIFA έκρινε πως πρέπει να θωρακιστεί αυτή η αλλαγή, κάνοντας σωστά βήματα και θέτοντας ειδικές βάσεις, ώστε να μην αλλοιώνεται το άθλημα.

Άνθρωπος της FIFA τόνισε στο πρακτορείο Reuters πρως η ανώτατη αρχή του αθλήματος βρισκόταν σε διαδικασία συζητήσεων για μια νέα πολιτική.

«Η FIFA επανεξετάζει επί του παρόντος τους κανονισμούς της για την καταλληλότητα των φύλων σε συνεννόηση με εμπειρογνώμονες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της  ομοσπονδίας και συμπλήρωσε:

«Λόγω της συνεχιζόμενης φύσης της διαδικασίας, η FIFA δεν είναι σε θέση να σχολιάσει τις λεπτομέρειες των προτεινόμενων τροποποιήσεων στους υπάρχοντες κανονισμούς.»

Ο πρόεδρος  Σεμπάστιαν Κόε, τόνισε στο BBC πως το συμβούλιο της ΠΟ στίβου θα διαβουλεύσει τους κανόνες στο τέλος της χρονιάς.

«Βλέπουμε μια διεθνή ομοσπονδία να διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία της στον καθορισμό κανόνων, κανονισμών και πολιτικών που είναι προς το συμφέρον του αθλήματός της», είπε στο έγκυρο βρετανικό δίκτυο ο Κόε και συνέχισε:

«Αυτό είναι όπως θα έπρεπε. Πάντα πιστεύαμε ότι η βιολογία υπερισχύει του φύλου και θα συνεχίσουμε να αναθεωρούμε τους κανονισμούς μας σύμφωνα με αυτό. Θα ακολουθήσουμε την επιστήμη.

Συνεχίζουμε να μελετάμε, να ερευνούμε και να συνεισφέρουμε στον αυξανόμενο όγκο στοιχείων ότι η τεστοστερόνη είναι βασικός καθοριστικός παράγοντας στην απόδοση και έχουμε προγραμματίσει μια συζήτηση με το συμβούλιο σχετικά με τους κανονισμούς μας στο τέλος του έτους.»

Η FIFA με την σειρά της τόνισε πως λαμβάνει οδηγίες από ειδικούς:

«Σε περίπτωση που ζητηθεί από τη FIFA να επαληθεύσει την καταλληλότητα ενός παίκτη πριν τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί, οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση θα αντιμετωπίζεται ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπόψη τη σαφή δέσμευση της Ομοσπονδίας για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε  ο ίδιος εκπρόσωπος.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ