Ο Ατρόμητος φιλοξένησε την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League. Η «Ένωση» με σκόρερς τους Τζαβέλλα και Τσούμπερ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όμως δεν ήταν απλά μια νίκη για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη. Καθώς αυτή η επικράτησε στο Περιστέρι έμελλε να είναι ιστορική για το «Δικέφαλο». Έγραψε ιστορία, […]

Ο Ατρόμητος φιλοξένησε την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League. Η «Ένωση» με σκόρερς τους Τζαβέλλα και Τσούμπερ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όμως δεν ήταν απλά μια νίκη για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη. Καθώς αυτή η επικράτησε στο Περιστέρι έμελλε να είναι ιστορική για το «Δικέφαλο». Έγραψε ιστορία, λοιπόν η ΑΕΚ, καθώς έφθασε τις 400 νίκες εκτός έδρας στην πρώτη κατηγορία, συμπεριλαμβανομένων των πλέι οφ.

Η «Ένωση» δεν είναι η πρώτη ομάδα που το καταφέρνει αλλά η τρίτη. ΄Έχουν προηγηθεί ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 529 «διπλά» και οι «πράσινοι»  μετά και τη Σαββατιάτικη νίκη κόντρα στον Ιωνικό έφτασαν τις 570! Τέταρτος στη σχετική λίστα είναι ο ΠΑΟΚ που έχει 312.

Η πρώτη εκτός έδρας νίκη του «Δικεφάλου» ήταν 25 Οκτωβρίου 1959 με 1-0 του Εθνικού. Η 100η σημειώθηκε στις 18 Μαΐου 1975 με το 2-0 επί της Καστοριάς. Τη 200ης πέτυχε ξανά Μάιο (24/5/1992) ξανά με 2-0 κόντρα στον Πανσερραϊκό. Ενώ, γινε η 300η έγινε μετά από 13 χρόνια με το 1-0 επί της ΑΕΛ στις 25 Σεπτεμβρίου 2005.

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Records & Statistics

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ