Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Ά Εθνικής Γυναικών ολοκληρώθηκε.

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Ά Εθνικής Γυναικών ολοκληρώθηκε χθες (1/5) με τη 18η αγωνιστική. Στον βόρειο όμιλο, ο ΠΑΟΚ έκλεισε την κανονική διάρκεια με το απόλυτο, νικώντας με 0-7 τις Ελπίδες στην Καρδίτσα. Φυσικά, πήρε την πρόκριση για το Πανθεσσαλικό και τα play offs. Με το ίδιο σκορ, η ΑΕΛ εντός έδρας σκόρπισε τον Αγροτικό Αστέρα και τερματίζοντας στη δεύτερη θέση, παίρνει την πρόκριση στα πλέι οφ για τον πρωταθλητή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο Άρης επικράτησε 0-3 τα Γιάννινα και τα Τρίκαλα 1-0 τη Δόξα Δράμας.

Για τον νότιο όμιλο, ισοβάθμησαν στην κορυφή Άβαντες Χαλκίδας και Εργοτέλης. Η ομάδα της Χαλκίδας επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ Μεσολογγίου τερματίζοντας για δεύτερη σερί χρονιά στην πρώτη θέση του ομίλου της. Η κρητική ομάδα  πήρε σημαντικό διπλό στο Μοσχάτο όπου επικράτησε με 1-2 του Οδυσσέα. Ο ΟΦΗ έκλεισε τη χρονιά με 1-2 επί της Ολυμπιάδας Υμηττού και ο Αστέρας Ρεθύμνου διέλυσε με 7-0 τον Φείδωνα Άργους. Άβαντες και Εργοτέλης τσέκαραν τα εισιτήρια τους για τα play offs.

Το πρωτάθλημα της Ά Εθνικής Γυναικών  συνεχίζεται με την δεύτερη φάση του. Οι δύο πρώτες ομάδες από τον κάθε όμιλο, δηλαδή ΠΑΟΚ, ΑΕΛ (από τον βόρειο), Άβαντες Χαλκίδας, Εργοτέλης (από τον νότιο) θα συγκροτήσουν έναν Όμιλο των τεσσάρων ομάδων.

Οι αγώνες της δεύτερης φάσης θα είναι διπλοί (σε δύο γύρους) και θα διεξαχθούν συνολικά οκτώ αγώνες σε τέσσερις αγωνιστικές. Ενώ, να σημειώσουμε πως δεν θα παίξουν μεταξύ τους οι ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Έτσι από την τελική βαθμολογία θα προκύψει η πρωταθλήτρια ομάδα.

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ, υποβιβάζονται στη Β’ Εθνική οι 3 τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο (συνολικά 6 ομάδες). Αυτές είναι οι εξής: Δόξα Δράμας 2016, ΓΠΟ Γιάννενα, Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου (από τον βόρειο), ΑΕΚ Μεσολογγίου, ΑΟ Αγίας Παρασκευής, Φείδων Άργους (από τον νότιο).

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής της Ά Εθνικής Γυναικών:

Βόρειος όμιλος:

Ελπίδες Καρδίτσας-ΠΑΟΚ 0-7

ΑΕΛ 64-Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου 7-0

ΓΠΟ Γιάννενα-Άρης Θεσσαλονίκης 0-3

ΑΟ Τρίκαλα 2011 ΘΕΟΝΗ-Δόξα Δράμας 2016 1-0

Ρεπό: ΓΠΟ Καστοριάς

Νότιος όμιλος:

Αστέρας Ρεθύμνου-Φείδων Άργους 7-0

Άβαντες Χαλκίδας-ΑΕΚ Μεσολογγίου 2-0

Οδυσσέας Μοσχάτου-Εργοτέλης 1-2

Ολυμπιάδα Υμηττού-ΟΦΗ 1-2

Ρεπό: ΑΟ Αγίας Παρασκευής

 

Η τελική βαθμολογία της Α’ φάσης:

Βόρειος όμιλος:

1. ΠΑΟΚ 47
2. ΑΕΛ 36
——————————
3. ΘΕΟΝΗ ΑΟ Τρίκαλα 2011 34
4. Άρης Θεσσαλονίκης 26
5. Ελπίδες Καρδίτσας 22
6. ΓΠΟ Καστοριάς 21
——————————
7. Δόξα Δράμας 2016 17
8. Γιάννενα ΓΠΟ 4
9. Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου 3

Νότιος όμιλος:

1. Άβαντες Χαλκίδας 37
2. Εργοτέλης 37
——————————
3. ΟΦΗ 36
4. Αστέρας Ρεθύμνου 27
5. Ολυμπιάδα Υμηττού 22
6. Οδυσσέας Μοσχάτου 18
——————————
7. ΑΕΚ Μεσολογγίου 17
8. ΑΟ Αγίας Παρασκευής 5
9. Φείδων Άργους 2

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ