Βγάζει μάτια (και… ανοίγει πορτοφόλια) ο Βλάχοβιτς! Σε δαιμονιώδη φόρμα, ο Σέρβος στράικερ της Φιορεντίνα προσθέτει εφέτος γκολ στο ενεργητικό του και… εκατομμύρια στο κασέ του. Με 12 “τεμάχια” σε 15 ματς μέχρι στιγμής στη Serie A, ο Ντούσαν, που κλείνει τα 22 σε δυό μήνες, εντυπωσιάζει τους πάντες. Και σπάει και ρεκόρ. Οι λάτρεις […]

Βγάζει μάτια (και… ανοίγει πορτοφόλια) ο Βλάχοβιτς! Σε δαιμονιώδη φόρμα, ο Σέρβος στράικερ της Φιορεντίνα προσθέτει εφέτος γκολ στο ενεργητικό του και… εκατομμύρια στο κασέ του. Με 12 “τεμάχια” σε 15 ματς μέχρι στιγμής στη Serie A, ο Ντούσαν, που κλείνει τα 22 σε δυό μήνες, εντυπωσιάζει τους πάντες. Και σπάει και ρεκόρ.

Οι λάτρεις των στατιστικών παρατήρησαν ότι μόνο ο μεγάλος Γκαμπριέλ Μπατιστούτα (13 γκολ, το 1994) και ο Λούκα Τόνι (16 γκολ το 2005) είχαν περισσότερα με τους “βιόλα” σε 15 αγωνιστικές. Και συγχρόνως, σημειώνουν και ότι τα 29 γκολ του Βλάχοβιτς μέσα στο (ημερολογιακό) 2021 αποτελούν επίσης ρεκόρ που ούτε ο θεϊκός Γκαμπριέλ είχε καταφέρει…

Μέχρι πριν από λίγες μέρες, αυτό χαροποιούσε βεβαίως τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ομάδας, Ρόκο Κομίσο, αλλά μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο. Σε επίπεδο μπίζνες -που αποτελούν το φόρτε του δαιμόνιου, Καλαβρέζου στην καταγωγή μεγιστάνα- δε σήμαινε και πολλά. Κι αυτό επειδή ο Βλάχοβιτς έχει εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία του να γίνει παίκτης της Γιουβέντους.

Με την επιθυμία αυτή εκφρασμένη, άλλοι μνηστήρες δεν θα εμφανίζονταν κατά πάσα πιθανότητα. Το συμβόλαιο του παίκτη λήγει το 2023, οπότε, προκειμένου να μπουν χρήματα στο ταμείο, όλα έδειχναν ότι το ερχόμενο καλοκαίρι ο Βλάχοβιτς θα κατέληγε στη “Μεγάλη Κυρία” και αυτό (θα) ήταν όλο. Όμως, εν τω μεταξύ, η “Μεγάλη Κυρία” κινδυνεύει, όπως όλοι ξέρουμε πια, να μπει σε… μεγάλους μπελάδες. Και είναι αμφίβολο εάν θα είναι σε θέση το καλοκαίρι να ικανοποιήσει ομάδα και παίκτη.

Τα προβλήματα της Γιούβε φέρνουν κι άλλους “μνηστήρες”…

Αυτό είχε δύο αποτελέσματα. Πρώτα απ’ όλα την επαναπροσέγγιση της πλευράς του παίκτη με τη  διοίκηση. Οι σχέσεις τους είχαν ψυχραθεί αφότου ο Ντούσαν δήλωσε ότι θέλει Γιουβέντους. Τώρα όμως, υπάρχει κάθε λόγος να πάψουν να είναι τεταμένες. Και η πρώτη επαφή ως προς αυτό έγινε. Να καταλήξει σε επέκταση του συμβολαίου του Βλάχοβιτς με τη Φιορεντίνα είναι δύσκολο -αν και πιο περίεργα πράγματα έχουν συμβεί.

Το πιθανότερο είναι να συζητήθηκε -εάν ο παίκτης συνεχίσει σε τέτοιου ρυθμούς, η ενδεχόμενη πώλησή του αλλού. Διότι αυτό είναι το δεύτερο αποτέλεσμα της υπόθεσης Πιάνιτς-Αρτούρ. Άνοιξε πλέον η όρεξη κι άλλων ομάδων. Μίλαν και Ρόμα έχουν αναφερθεί σε καλοκαιρινά δημοσιεύματα ως ενδιαφερόμενοι. Σύμφωνα με άλλα και η Ίντερ τον καλοβλέπει, παρότι είναι πλήρης μπροστά. Όμως η Φιορεντίνα θα προτιμούσε να μην τον δει σε άλλη ιταλική ομάδα. Πρόκειται, άλλωστε, όντως για δεινό σκόρερ με σπουδαίο ταλέντο.

Στο μυαλό του Κομίσο βρίσκεται η Πρέμιερ Λιγκ και, ιδανικά η Τότεναμ. Ο Κόντε, όπως είναι λογικό, παρακολουθεί στενά το ιταλικό ποδόσφαιρο. Και βέβαια, η Τότεναμ, που έχει ως αθλητικό διευθυντή τον επίσης Ιταλό Φάμπιο Παρατίτσι, δεν είναι η… Γουότφορντ του Ρανιέρι. Μπορεί να προσφέρει όσα αξίζει ο ποδοσφαιριστής και όσα θέλει για να τον δώσει η Φιορεντίνα.

Φυσικά, ακόμη, αυτού του είδους οι συζητήσεις είναι θεωρητικές. Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά τι θα γίνει με τη Γιουβέντους (τη… νύφη που θέλει ο γαμπρός). Και κανείς δεν ξέρει πόσο τη θέλει. Μπορεί και τόσο που να αρνηθεί άλλη πρόταση έστω κι αν είναι εξαιρετική. Το καλύτερο, πάντως, που έχει να κάνει προς το παρόν ο Βλάχοβιτς είναι να… συνεχίσει να τα “παστελώνει” και να πάψει να είναι τόσο… εκλεκτικός. Καλή και η Γιούβε, αλλά έχει κι αλλού πορτοκαλιές…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ