Ναι. Καλά διαβάζετε "των" και όχι "του". Οι "ροσονέρι" έδειξαν εφέτος ότι είναι, αγωνιστικά, μια οικογένεια. Και... καμία άλλη οικογένεια δεν έχει τόση σχέση μαζί τους όσο το... "Μαλντινέικο"!

Το απίθανο ρεκόρ των Μαλντίνι στη Μίλαν! Για τον ιδιοφυή -ως παίκτη, αλλά και ως τεχνικό διευθυντή πια- Πάολο, τα είπαμε και τις προάλλες. Ο άνθρωπος είναι ένας ζωντανός θρύλος για την ομάδα.  Καριέρα 25 χρόνων, 902 παιχνίδια με τη φανέλα της, 25 τίτλοι στο σακούλι -μεταξύ τους και 5  Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και 7 πρωταθλήματα.

Το κλασικό μήλο κάτω απ’ τη μηλιά, δηλαδή. Διότι και ο πατέρας του, ο σπουδαίος Τσέζαρε Μαλντίνι (1932-2016) υπήρξε μια εμβληματική φυσιογνωμία στην άμυνα της ομάδας, από το 1954 έως το 1966. Στη 12ετία του στη Μίλαν, ο πρεσβύτερος Μαλντίνι φόρεσε τη φανέλα των ροσονέρι για 412 παιχνίδια και, μεταξύ άλλων, ήταν και σκόρερ 3 γκολ γι’ αυτήν. Και, φυσικά, σήκωσε μαζί της 4 πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έφτασε και σ’ ένα ακόμη τελικό, που όμως είδε νικήτρια και τροπαιούχο τη Ρεάλ.

Απ’ τον παππού (στο γιό) στον εγγονό…

Από την περασμένη Κυριακή, όλοι οι άνθρωποι της Μίλαν είναι στον 7ο ουρανό από τη χαρά. Ο πρώτος τίτλος της Serie A για την ομάδα ήλθε μετά από 11 χρόνια. Και η ελπίδα όλων στο Μιλάνο είναι ότι είναι ένας τίτλος που θα αλλάξει σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Αυτό είναι κάτι που απομένει να φανεί. Το βέβαιο όμως είναι ότι η “δυναστεία” Μαλντίνι έγραψε (κι άλλη) ιστορία μετά το 0-3 επί της Σασουόλο. Έγινε η πρώτη οικογένεια της οποίας παπούς, γιός και… εγγονός πανηγυρίζουν πρωτάθλημα με τη Μίλαν!



Ο Ντανιέλ Μαλντίνι ήταν μόλις 4,5 χρονών όταν ο Τσέζαρε άφησε την τελευταία του πνοή, στις 3 Απριλίου του 2003. Ο αδελφός του, Κρίστιαν, ωστόσο φόρεσε τότε, τιμής ένεκεν, το περιβαχιόνιο του αρχηγού της ομάδας Νέων σε φιλικό με τη Νοβάρα προς τιμήν του παππού. Ο Κρίστιαν παίζει πια (ως αμυντικός…) στην Προ Σέστε, της τρίτης κατηγορίας. Αλλά ο Ντανιέλ είναι ακόμη στη Μίλαν.



Το σήκωσε κανονικά, με το νόμο και… με ένα γκολ, επίσης!

Δεν παίζει στην άμυνα. Αλλά στο κέντρο και την επίθεση. Και έχει περάσει από την Πριμαβέρα στη μεγάλη ομάδα από το Σεπτέμβριο του 2020. Θα κλείσει στις 11 Οκτωβρίου τα 21 του. Και με μόλις 239 λεπτά συμμετοχής εφέτος με τη Μίλαν (8 εμφανίσεις στη Serie Α), το πιο πιθανό είναι ότι θα φύγει δανεικός την επόμενη σεζόν. Όμως, εφέτος, ήταν κανονικά μέλος της ομάδας. Έβαλε κι ένα πολύτιμο γκολ γι’ αυτήν, απέναντι στο 1-2 απέναντι στη Σπέτσια, για την 6η αγωνιστική. Άρα, δικαίως είναι και πρωταθλητής μαζί της.

Τα εντυπωσιακά στατιστικά της… “δυναστείας”

Και, κάπως έτσι, από τα 19 πρωταθλήματα που έχει πανηγυρίσει η Μίλαν στην ιστορία της, η… “δυναστεία” Μαλντίνι έχει δώσει παρών στα 12! Πρόκειται για κάτι πραγματικά μοναδικό. Και απ’ αυτά που, ό,τι κι αν γίνει στο μέλλον, δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ