Βασική προϋπόθεση για να πάρει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα μια ομάδα, ο εν λόγω (περίπλοκος) δείκτης απειλεί αυτή τη στιγμή τη Λάτσιο, τη νεοφώτιστη Λέτσε και τη Σπέτσια... Για δύο απ' τις τρεις, τα πράγματα είναι δύσκολα -αν βέβαια όντως εφαρμοστεί αυστηρά ο νόμος...

Serie A: ΜπαχαΛάτσιο με το “δείκτη ρευστότητας”! Το “σκουντέτο” ήταν εφέτος γεμάτο συγκινήσεις. Ο τίτλος ήταν υπό διεκδίκηση ως την τελευταία στιγμή. Ο κόσμος έδωσε παρών στις κερκίδες με… όρεξη και πάθος. Η νέα σεζόν θα έχει και το… “αλατοπίπερο” της Μόντσα, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του Αντριάνο Γκαλιάνι. Και βέβαια, η Μίλαν αλλάζει χέρια κι αυτό προσθέτει κι άλλη δυναμική στο πρωτάθλημα.

Τι άλλο, ωστόσο θα έχει η νέα Serie A; Τον “δείκτη ρευστότητας” ως βασική προϋπόθεση για την αδειοδότηση μιας ομάδας προκειμένου να μπορεί να αγωνιστεί. Τώρα, τι είναι αυτό θα πείτε. Ε, η απάντηση δεν είναι εύκολο να δοθεί αναλυτικά. Εδώ, ο Μαουρίτσιο Σάρι, που ως τα 30 του δούλευε σε Τράπεζα είπε πέρυσι γι’ αυτόν “δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι είναι”.

Σε απλά… ιταλικά, πάντως, ας πούμε ότι είναι η σχέση ρευστοποιήσιμων περιουσιακών στοχείων και μετρητών από τη μία και βεβαιωμένων βραχυπρόθεσμων εξόδων-υποχρεώσεων. Είναι, με άλλα λόγια, ένα… κολπάκι έτσι ώστε ακόμη και ομάδες με μεγάλα χρέη, να μπορούν να παίξουν στο πρωτάθλημα. Κι αυτό επειδή στο ξεκίνημά του έχουν επαρκές ρευστό στο ταμείο για τις άμεσες ανάγκες τους.

Η Λάτσιο θα “καθαρίσει”. Οι άλλες δύο… μόνο “αλά Ιταλιάνα”

Αυτή τη στιγμή πρόβλημα με το “δείκτη ρευστότητας” στην Ιταλία αντιμετωπίζουν τρεις ομάδες. Όπως και πέρυσι (όταν ο δείκτης ήταν μια παράμετρος της εξίσωσης), η μία είναι η Λάτσιο του… Μαουρίτσιο Σάρι. Το περασμένο καλοκαίρι, μέχρι η ομάδα να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Χοακίν Κορέα στην Ίντερ, είχε παίκτες που έκαναν προπόνηση μαζί της αλλά χωρίς συμβόλαιο. Μ’ εκείνη την πώληση, ωστόσο, τα κατάφερε.

Το ίδιο θα καταφέρει μάλλον και εφέτος. Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της είναι μικρές. Και η πώληση του Σλοβάκου σέντερ μπακ Ντένις Βάβρο στην Κοπεγχάγη, όπου παίζει δανεικός από το Γενάρη, πιθανότατα θα είναι αρκετή για να πάρει άδεια συμμετοχής ως τις 22 του μηνός. (Αυτή είναι η προσθεσμία που έχουν οι ομάδες της Serie A σχετικώς).

Ωστόσο η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη για τη Λέτσε και τη Σπέτσια. H πρωταθλήτρια της Serie B εφέτος και η Σπέτσια που έσωσε την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία έχουν πολύ πιο χαμηλό “δείκτη ρευστότητας”. Και αν ισχύσει αυτό που λέει η Ομοσπονδία, ότι δηλαδή θα είναι πολύ αυστηρή σ’ αυτό το ζήτημα εφέτος, ίσως δεν πάρουν δικαίωμα συμμετοχής. (Και λέμε “ίσως”, διότι όλοι ξέρουμε ότι στην “ούνα φάτσα, ούνα ράτσα” γείτονα, πολλά είναι αυτά που ισχύουν “αυστηρά”, αλλά εν τέλει εφαρμόζονται πολύ… χαλαρά!)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λάτσιο

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ