Στα 86 του και με πρόεδρο στην ομάδα τον... 78χρονο Γκαλιάνι (ποιον άλλον;), ο Μπερλουσκόνι ξαναπατάει πόδι στη μεγάλη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου με τη Μόντσα! Στην οποία δεν υπόσχεται, πια, παραμονή στη Serie A, αλλά... πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ!

Serie A χωρίς Σίλβιο; Σκορδαλιά χωρίς σκόρδο! Και μη ρωτήσετε, φυσικά, ποιος είναι ο Σίλβιο, έτσι; Ένας είναι! Ο Μπερλουσκόνι. Τι κι αν θα κλείσει τα 86 του στις 29 Σεπτεμβρίου; Τι κι αν οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές ζητούν και πάλι την τιμωρία του για τα περιβόητα “μπούνγκα-μπούνγκα” πάρτι του; Και, φυσικά, τι κι αν τον κατηγορούν ότι δωροδόκησε τις κοπέλες που μάζευε σ’ αυτά τα πάρτι για να ψευδομαρτυρήσουν στη σχετική δίκη του και του απαιτούν και 10.000.000 ευρώ;

Ο “Καβαλιέρε” είναι υπεράνω τέτοιων βδελυρών κατηγοριών. Κι άλλωστε, ο άνθρωπος μόλις πανηγυρίζει την επιστροφή του στη Serie A! Με τους εισαγγελείς του Μιλάνου θα κάτσει τώρα να χαλάσει τη ζαχαρένια του; Όχι δα. Ο Σίλβιο κυρίες και κύριοι έχει τώρα κορώνα στο κεφάλι του τη Μόντσα! Την ομάδα που πήρε, όσο ήταν στην 3η κατηγορία, για να κάνει την πλάκα του το 2108. Αλλά από τη νέα σεζόν, μαζί με Λέτσε και Κρεμονέζε θα παίζει αντίπαλος της… Μίλαν!

Πρωταγωνιστές σ’ αυτό το εντυπωσιακό επίτευγμα, που η Μόντσα δεν έχει καταφέρει στα 110 χρόνια της ιστορίας της, ήταν ο Σίλβιο και, φυσικά, ο αχώριστός του και στους “ροσονέρι” Αντριάνο Γκαλιάνι. Πρόεδρος της ομάδας από την ημέρα που, το 1986, την αγόρασε ο Μπερλουσκόνι, ο Γκαλιάνι, που κι αυτός θα κλείσει τα 78 του στις 30 Ιουλίου εφάρμοσε στη Μόντσα όλα όσα έμαθε στη Μίλαν του Σίλβιο.

“Δηλαδή, μόνο του Σάκι είναι η Μίλαν; Όχι και του Μπερλουσκόνι”;

Και, φυσικά, έμαθε πολλά. Από μάνατζερ και διαιτητές, έως παράγοντες και συνδέσμους οπαδών. Το δίδυμο έφερε από το 1986 στους “ροσονέρι” τα πάντα. Πρωταθλήματα, Κύπελλα, Τσάμπιονς Λιγκ. Στην ομάδα έπαιξαν μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα παγκοσμίως και “η Μίλαν του Σάκι”, ήταν επίσης η “Μίλαν του Μπερλουσκόνι”. “Εγώ δεν αγοράζω παίχτες; Τους κανόνες, εγώ δεν τους βάζω; Εγώ δεν έσωσα την ομάδα από την πτώχευση;”, είχε πει τότε ο “Καβαλιέρε”.

Δεν είχε και πολύ άδικο. Αλλά δεν το βρήκε πάντοτε. Αντίθετα, στην πανέμορφη Μόντσα με το σπουδαίο σιρκουί της, ο Σίλβιο είναι πια ένας αδιαμφισβήτητος μικρός θεούλης. Ειδικά όταν μετά την κατάκτηση της ανόδου με δύο νίκες απέναντι στην Πίζα στους τελικούς των πλέι-οφ, λέει στον κόσμο και πράγματα όπως: “Ποια παραμονή; Πάμε για το Τσάμπιονς Λιγκ”!

Ποιος να τον πάρει αψήφιστα; Σίλβιο είναι αυτός!

Διότι, ναι. Το είπε ο αθεόφοβος. Και δικαιούται να το λέει. Το 2017, όταν πούλησε τη Μίλαν ήταν ήδη 81 ετών. Θα μπορούσε να απολαύσει τα υπόλοιπα χρόνια του ακριβώς εκεί κοντά στη Μόντσα. Στη λίμνη Κόμο, ας πούμε. Σάμπως… λεφτά δεν έχει; Όχι, ωστόσο. Εκείνος πήρε την απόφαση να κάνει το “πρότζεκτ-Μόντσα” το ίδιο επιτυχημένο με τη Μίλαν.

Το δοκίμασε μέχρι και φέρνοντας τον Μάριο Μπαλοτέλι και τον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ. Αλλά μετά… έβαλε (ξανά) μυαλό. Ως πρόεδρος όπως ήταν κάποτε οι πρόεδροι, πήρε το πράγμα στα χέρια του. Και σε συνεργασία με τον Γκαλιάνι… να τους πάλι ως φάντηδες μπαστούνι στη Serie A. “Εγώ έχω μάθει να κερδίζω”, ήταν τα λόγια του στη φιέστα της ανόδου. “Πάμε τώρα να κατακτήσουμε το σκουντέτο και μετά το Τσάμπιονς Λιγκ”! Και, μεταξύ μας, τώρα: Σίλβιο είναι αυτός. Ποιος μπορεί ελαφρά τη καρδία να πει ότι λέει, απλώς, χαζομαρίτσες; Μάλλον κανείς!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ