Ο Πορτογάλος είναι μια πραγματική δύναμη (πυρός, αλλά και πάθους) για την ομάδα του Μιλάνου, που σκαρφάλωσε πια στην κορυφή της βαθμολογίας. Κάνει εφέτος την καλύτερη σεζόν του ως τώρα και... έπεται και συνέχεια!

Ραφαέλ Λεάο: Λιοντάρι -κυριολεκτικά- για τη Μίλαν! Τον Αύγουστο του 2019, η ομάδα του Μιλάνου έδωσε σχεδόν 30.000.000 ευρώ για να πάρει τον Ραφαέλ Λεάο από τη Λιλ. Ο Πορτογάλος, που το επώνυμό του σημαίνει ακριβώς “Λέων” είχε, τότε, μόλις κλείσει τα 20 του (γεν. 10 Ιουνίου του 1999). Πήρε ματς στα πόδια του, εξ αρχής. Αλλά η προσαρμογή του άργησε λιγάκι.

Στην πρώτη του σεζόν, ο Λεάο πέτυχε 6 γκολ και είχε 3 ασίστ σε, συνολικά, 1.475 αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής με τη φανέλα της Μίλαν. Και τη σεζόν 2020-21, περιορίστηκε στα 7 γκολ και τις 6 ασίστ, παρότι έπαιξε 2.502 λεπτά. Ο Στέφανο Πιόλι, όμως, πιστεύει πολύ στον παίκτη. Και, την εφετινή σεζόν αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι.

Επειδή ο Λεάο είναι 1μ88, αλλά και πολύ καλός στο ένας με έναν, ο Ιταλός τεχνικός τον είχε συχνά, τις δύο προηγούμενες σεζόν σε θέση κεντρικού επιθετικού (ή “ψευτοενιαριού”), αλλά και στη δεξιά πλευρά. Εφέτος όμως, από την αρχή της σεζόν τον καθιέρωσε στη φυσική του θέση, που είναι στα αριστερά. Και το… λιοντάρι, βρυχάται πλέον. Και “δαγκώνει” επίσης. Στο κρίσιμο ματς με τη Νάπολι, που έφερε τη Μίλαν στην κορυφή (αν και με αγώνα παραπάνω από την Ίντερ), ο Λεάο έκανε φοβερό παιχνίδι. Αποκορύφωμα, αυτή εδώ του η ντρίπλα:

Προσθέτει τεχνική, ποιότητα και ουσία μπροστά!

Ο Λεάο είναι σημαντικό ατού του Πιόλι όταν έχει να αντιμετωπίσει κλειστές άμυνες. Είναι εκρηκτικός. πολύ γρήγορος σε κοντινές αποστάσεις και έχει υψηλή τεχνική. Οι κερδισμένες μονομαχίες του στο ένας με έναν (ή και… δύο, όπως είδατε πιο πάνω), επιτρέπουν στη Μίλαν να βρει χώρους κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Και ο ίδιος ο Πορτογάλος όμως μπαίνει συχνά εκεί. Και εφέτος και σκοράρει, αλλά και “μοιράζει”.

Στην τρίτη του σεζόν έχει ήδη κάνει ρεκόρ σε γκολ (11 ως τώρα συνολικά, 8 στο πρωτάθλημα) κι έχει ισοφαρίσει ήδη τις 6 περσινές ασίστ του (4 στο πρωτάθλημα έχει ως τώρα). Φουλ οδεύει και για ρεκόρ σε λεπτά συμμετοχής. Έχει ήδη 2.255 και… συνεχίζει ακάθεκτος. Η Μίλαν “διψάει” για τον φετινό τίτλο. Και, αν το καταφέρει στις επόμενες 10 αγωνιστικές, θα το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Λεάο, που προσθέτει ποιότητα, τεχνική, αλλά και ουσία στην επίθεσή της.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ