Ο Ιμόμπιλε της Λάτσιο με τον Ιμόμπιλε της Εθνικής Ιταλίας είναι... η μέρα με τη νύχτα. Πώς και γιατί; Κανείς δεν ξέρει. Αλλά με το εθνόσημο, δυστυχώς δικαιώνει απόλυτα το... απόλυτα ακατάλληλο για ποδοσφαιριστή επώνυμό του!

Ο Τσίρο είναι… Immobile στη Σκουάντρα Ατζούρα! Για να το πάρουμε το πράγμα με τη σειρά του, κανονικά ο Ιμόμπιλε θα έπρεπε εξ αρχής να παίζει με… καλλιτεχνικό επώνυμο ποδόσφαιρο. Διότι, όπως και να γίνει, το πατρικό του επώνυμο κυριολεκτικά σημαίνει… “ακίνητος” -άντε, αν θέλουμε να είμαστε επιεικείς, “αμετακίνητος”. Σ’ ένα παιχνίδι που το “αμετακίνητος” δεν είναι πλέον επαινετικό ούτε για κεντρικό αμυντικό, πόσο μάλλον για επιθετικό, ο Τσίρο τα έχει, παρά ταύτα, καταφέρει μια χαρά. Μην πούμε και δύο χαρές.

Ειδικά με τη Λάτσιο, όπου έχει βρει “λιμάνι” από το 2016 ως σήμερα, οι αριθμοί του είναι εκθαμβωτικοί! Σε 255 ματς μετράει 179 γκολ και 46 τελικές! Δηλαδή συμμετοχή σε 225 γκολ! Εφέτος, με κλεισμένα μόλις (20 Φεβρουαρίου) τα 32 του, πετάει φωτιές. Έχει συνολικά 29 γκολ και 4 ασίστ σε 36 συμμετοχές με την ομάδα. Είναι πρώτος σκόρερ στη Serie A με 24 γκολ. Και “καθάρισε” μόνος του το δύσκολο ματς με τη Τζένοα, στο “Λουίτζι Φεράρις”.



Με τη Λάτσιο αεικίνητος, στην Εθνική όμως…

Αυτό του το χατ-τρικ δεν είναι, φυσικά, το μόνο. Ο Τσίρο είναι πρώτος σ’ αυτή την κατηγορία στην Ιταλία από την περίοδο 2013-14 και μετά. Και πέρασε, πλέον, με τα συνολικά 179 του γκολ τον θρυλικό Τζιανπιέρο Μπονιπέρτι. Με άλλα λόγια, με τη φανέλα της Λάτσιο ο Ιμόμπιλε είναι μάλλον… αεικίνητος, παρά αμετακίνητος. Όμως, της Λάτσιο, δεν είναι η μόνη γαλάζια φανέλα που έχει σημασία στη γειτονική χώρα.

Εξίσου μεγάλη -αν όχι και μεγαλύτερη- έχει και η σκούρα γαλάζια της Εθνικής Ομάδας. Όπου, όμως, ο Τσίρο μετράει μόλις 15 γκολ και 8 ασίστ σε 55 συμμετοχές! Κι απ’ αυτά τα 15, πραγματικά αξιομνημόνευτα, αποφασιστικά είναι μόλις 3, σε 2 παιχνίδια. Η ισοφάριση και το γκολ της νίκης στο 2-3 επί της Βόρειας Μακεδονίας  για τα προκριματικά του Παγκοσμίου του 2018 και το μοναδικό γκολ στην εντός έδρας αναμέτρηση με το Ισραήλ, στον ίδιο προκριματικό Όμιλο.

“Έχω τις ίδιες ευθύνες με όλους…”

Μετά και τα τρια γκολ του απέναντι στη Τζένοα ο Ιμόμπιλε απάντησε και στην -αναπόφευκτη- ερώτηση γύρω απ’ αυτή τη “Δόκτωρ Τζέκιλ-Μίστερ Χάιντ” αγωνιστική συμπεριφορά. “Όχι. Δεν τα παρατάω ποτέ. Αλλά δε θα σου βγει πάντοτε αυτό που θες. Είμαι υπεύθυνος όσο όλοι μας, στην Εθνική, για τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ“, είπε… Το γεγονός, πάντως, είναι ακόμη ανεξήγητο. Κάποιοι το αποδίδουν στον Μαουρίτσιο Σάρι, στις ομάδες του οποίου όλοι οι επιθετικοί σκοράρουν πολύ (Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκονσάλο Ιγκουαΐν κ.λπ.)

Αλλά και επί Σιμόνε Ιντσάγκι, ο Τσίρο δεν ήταν διαφορετικός. Το 2019-20, μάλιστα, έφτασε συνολικά τα 39 γκολ (και 8 ασίστ) σε 44 συμμετοχές του με τη Λάτσιο. Και την ίδια στιγμή, με τη Σκουάντρα Ατζούρα σκόραρε 3 γκολ. Ένα κατά της Φινλανδίας και 2 κατά της Αρμενίας το 2019 και έμεινε άσφαιρος σε 3 ματς μέσα στο 2020.

Είναι ένα από τα ποδοσφαιρικά μυστήρια που δε μπορούν να απαντηθούν εύκολα. Διότι σίγουρα δεν έχει να κάνει και με κάποιο πρόβλημα εσωτερικών σχέσεων στην Εθνική. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι τον στηρίζει σταθερά και ασταμάτητα και με τους άλλους διεθνείς έχει εξαιρετικές σχέσεις. Άρα; Άρα αναζητείται επειγόντως… ξεματιάστρα!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λάτσιο

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ