Ο Ουκρανός διεθνής της Αταλάντα έστειλε το δικό του μήνυμα για τον πόλεμο στη χώρα του, στο ματς με τον Ολυμπιακό. Αλλά και η καριέρα του ήταν μια διαρκής μάχη, μέχρι να βρεθεί στην Ιταλία...

Ο Μαλινόφσκι και ο προσωπικός του “πόλεμος”… Η φανέλα του Ρουσλάν Βολοντιμίροβιτς Μαλινόφσκι έγραφε απλά: “Όχι πόλεμος στην Ουκρανία”. Ένα μήνυμα σοκαριστικά απλό και άμεσο, από έναν παίκτη που και η δική του πορεία ήταν γεμάτη εμπόδια και δυσκολίες. Ένας “πόλεμος”, φυσικά εντός εισαγωγικών, αφού μια δύσκολη ποδοσφαιρική διαδρομή δεν έχει, βέβαια, σύγκριση με την τραγωδία των τελευταίων ημερών στην πατρίδα του Μαλινόφσκι.


Ο Ρουσλάν κλείνει τα 29 του στις 4 Μαΐου. Εϊναι διεθνής από τα 19 του. Στην Ανδρών πρωτοέπαιξε το 2015, στα 22 του. Και έχει ως τώρα 45 συμμετοχές και έξι γκολ. Από εφτά χρονών παιδάκι στην ομάδα, το 2011, στα 18 του χρόνια έκανε και επαγγελματικό συμβόλαιο στη Σαχτάρ του Ντόνετσκ. Αλλά αντί για συμμετοχές μαζί της, το μόνο που γνώρισε επί 6 γεμάτα χρόνια ήταν οι δανεισμοί!

Στη Σαχτάρ από τα 7 του, αλλά ούτε ένα ματς μαζί της!

Για κάποιον παράξενο λόγο, ποτέ δεν έπαιξε ούτε ένα ματς με την πρώτη ομάδα! Με την τρίτη της ναι. Με τις υποδομών, ναι. Αλλά με την πρώτη, ούτε μία, παρότι όπου κι αν πήγε δανεικός έδειξε το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του. Είναι χαφ με εξαιρετικά σουτ, κυρίως με το αριστερό, δυναμικός, τεχνίτης, σπεσιαλίστας στα στημένα και πάντα μέσα στις φάσεις,

Πέρασε από Σεβαστούπολη και Ζόρiα, ήταν καλός, αλλά η καριέρα του έβλεπε να μένει στάσιμη. Με τη Ζόρια, όμως, έπαιξε, τέλη Ιουλίου του 2015 στο Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στη Σαρλερουρά. Και απέναντί της πέτυχε δύο απίθανα γκολ (vid)

Η τύχη του άλλαξε μετά τη Γκένκ

Και, εκεί, η τύχη του άλλαξε. Η Γκενκ τον βάζει στο μάτι και τον Γενάρη του 2016 τον παίρνει δανεικό. Στο Βέλγιο ο Μαλινόφσκι βρίσκεται επιτέλους σε περιβάλλον όπου δε νοιώθει “προσωρινός”. Τα πηγαίνει πολύ καλά και από το καλοκαίρι του 2017 βγάζει από πάνω του και το “ζυγό” της Σαχτάρ.

Παίζει συνολικά 135 ματς με τη βελγική ομάδα, πετυχαίνει 30 γκολ κι έχει 32 ασίστ (!) και παίρνει και τίτλο μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Και τότε η Γκενκ, που τον έχει αποκτήσει για μόλις 2 εκατομμύρια, τον δίνει στην Αταλάντα για σχεδόν 14!

Η αξία του στα 30.000.000 ευρώ και στο “μάτι” Ίντερ και Μίλαν…

Κι από ‘κει και πέρα, η καριέρα του Μαλινόφσκι πηγαίνει απ’ το καλό στο καλύτερο. Είναι από τα πιο παραγωγικά χαφ της Serie Α και ο παίκτης που έχει προσφέρει τα πιο πολλά στο να μετριαστούν οι επιπτώσεις από τον παροπλισμό του Ίλιτσιτς και τους πολλούς τραυματισμούς του Ντουβάν Ζαπάτα.Έχει συμπληρώσει μαζί της 128 συμμετοχές, με 28 γκολ και 21 ασίστ.

Είναι ένα “πολυεργαλείο” από τη μέση και μπροστά και υπό την καθοδήγηση του Γκασπερίνι η αξία του έχει φτάσει στα 30.000.000 ευρώ. Το όνομά του βρίσκεται στις λίστες και της Ίντερ και της Μίλαν, ενώ το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2023.
Πάντως ίσως τέτοιες συζητήσεις να είναι πρόωρες. Στην Αταλάντα ο Μαλινόφσκι βρήκε ιδανικό περιβάλλον για να ξεδιπλώσει στο χορτάρι όλες του τις ικανότητες. Έχει δεθεί με την ομάδα και την κερκίδα. Για να δούμε, λοιπόν, τι θα γίνει…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αταλάντα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ