Ο Ζοζέ είχε... "σταμπάρει" τον Άγγλο επιθετικό από την εποχή του στην Τσέλσι. Ήταν απόλυτα δική του επιλογή για τη Ρόμα. Και όχι μόνο τον δικαιώνει, αλλά πάει κι από ρεκόρ σε ρεκόρ!

Ο Έιμπραχαμ του… Ζοζέ και των ρεκόρ! Όταν ο Μουρίνιο έφευγε από την Τσέλσι ο Τάμι δεν είχε κλείσει ακόμη τα 18. Αλλά έβγαζε ήδη μάτια με τις ομάδες Νέων. Δεν ήταν ο Πορτογάλος που τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα. Ήταν ο Γκους Χίντινγκ. Αλλά μετά… άρχισαν οι δανεισμοί. Δεν στέριωσε με τους “μπλε”. Αλλά είχε στεριώσει στο μυαλό του Special One. Ήταν το πρώτο του “ρίσκο”, όπως έλεγαν τότε, στη Ρόμα.

Τώρα, ο Μουρίνιο είναι αλήθεια ότι είναι λίγο πεισματάρης. Και περίεργος. Και και και. Σ’ αυτά τα “και” δεν ανήκει ότι δεν έχει “μάτι” για παίκτες. Έδειξε πλήρη εμπιστοσύνη στον ούτε 24χρονο τότε (γεν. 2/10/97) Έιμπραχαμ. Το ήξερε ότι μεγάλη εμπειρία δεν είχε. Το ήξερε ότι πουθενά, προς το παρόν, δεν είχε πιάσει το φουλ των ικανοτήτων του. Αλλά… Μουρίνιο είναι αυτός.

Σήμερα, λίγους μήνες μετά, ο Κέβιν Ομπχενετέγκα Ταμαραέμπι Μπακούμο-Άμπραχαμ είναι ήδη ο… Special One του Special One! Και της κερκίδας των “τζιαλορόσι” που πίνουν νερό στο όνομά του. (Όχι το… σιδηρόδρομο. Το “Τάμι” τους αρκεί!) Ο Έϊμπραχαμ ήταν ήδη πολύ αγαπητός στους οπαδούς της Ρόμα για τα όσα  έχει ως τώρα πετύχει. Αλλά, όπως αντιλαμβάνεστε,  δύο τεμάχια για το 1-0 και το 2-0 σ’ ένα ντέρμπι με την “αιώνια” αντιπαλο Λάτσιο, είναι μια συνταγή… μόνιμης εγκατάστασης στην καρδιά τους!

Ο Τάμι της… καρδιάς και των ρεκόρ!

Το θέμα, όμως είναι και ότι μ’ αυτά τα δυο του γκολ ο Άγγλος πετυχαίνει και διάφορα άλλα που τον βάζουν ψηλά στη συνείδηση των οπαδών. Έφτασε πια τα… 23 με την ομάδα,  ήδη! Έχει 15 στο πρωτάθλημα (με 3 ασίστ), 7 στην Κόνφερενς Λιγκ (σε 8 ματς!) και άλλο ένα στο Κύπελλο (συν μια ασίστ). Η επίδοση αυτή είναι καλύτερη απ’ αυτή δύο “ιερών τεράτων” για την ομάδα.

Ο σπουδαίος Αργεντινός Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, όπως και ο Βιντσέντσο Μοντέλα είχαν πετύχει 21 στην πρώτη τους σεζόν. Και περισσότερα από τον Έϊμπραχαμ έχει μόνον ο Ροντόλφο Βολκ, πριν από… 100 χρόνια περίπου -το 1928-29. Αλλά ο Βολκ είχε πετύχει 24 και με τη σεζόν να έχει ακόμη σχεδόν 50 μέρες για τη Ρόμα -και… έτσι όπως πάει- ο Άμπραχαμ θα ξεπεράσει αυτό το ρεκόρ στο χαλαρό…

Πίσω μόνο από Λεβαντόφσκι, ίνδαλμά του ο Μουρίνιο!

Φαίνεται, μάλιστα, ότι το 2022 είναι η… τυχερή του χρονιά, επίσης. Από την Πρωτοχρονιά έως τώρα ο Τάμι έχει βάλει περισσότερα γκολ από οποιονδήποτε παίκτη στην Ιταλία. Και, γενικώς, στην Ευρώπη μόνον ο βιονικός Πολωνός της Μπάγερν, ο Ρόμπερτ Λεβαντοφσκι έχει σκοράρει περισσότερες φορές!  “Ρίσκο”, του Μουρίνιο, ε; Yeah right…

Γι’ αυτό, άλλωστε και ο ίδιος ο παίκτης δηλώνει ότι έχει τον Μουρίνιο ως ίνδαλμα και τον θαυμάζει απεριόριστα. “Όταν πιτσιρικάς ήμουν στην Τσέλσι”, είπε ο Έϊμπραχαμ, “έκανα κάποιες προπονήσεις μαζί του. Τώρα τον λέω… ”θείο” της Ρώμης!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρόμα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ