Τα στατιστικά δε λένε πάντα -όλη- την αλήθεια. Ή μάλλον, λένε, καμιά φορά όποια αλήθεια θέλεις εσύ να "δεις" σ' αυτά. Ο Ολλανδός σέντερ μπακ όμως έχει πλάι στ' όνομα του ένα πολύ τιμητικό στατιστικό, που δε σηκώνει και πολλές ερμηνείες...

Ντρίπλα στον ντε Λιχτ: Το… σύντομο ανέκδοτο της Serie A! Στις 18 Ιουλίου του 2019 η Γιούβε άνοιγε διάπλατα το πορτοφόλι της για να φέρει στο Τορίνο τον Ματέις ντε Λιχτ από τον Άγιαξ. Της κόστισε 85.500.000 ευρώ.  Ήθελε ακόμη τότε ένα μήνα για να κλείσει τα 20 του (γεν. 12 Αυγούστου του 1999). Κι όμως. Είχε ήδη 117 παιχνίδια, 13 γκολ και 7 ασίστ με τον Άγιαξ, στο πιο υψηλό επίπεδο. Στις βαλίτσες του είχε ένα νταμπλ, έναν τελικό Γιουρόπα Λιγκ και 23 συμμετοχές στην Εθνική Ολλανδίας.

Ο ντε Λιχτ χρειάστηκε, φυσικά, κάποιο χρόνο προσαρμογής σ’ ένα νέο, πιο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα. Αλλά… όχι πολύ. Σήμερα, ο Ολλανδός υψώνει με περισσή σιγουριά τα 189 εκατοστά του στην άμυνα της Γιούβε. Έχει ήδη μαζί της 106 παιχνίδια, 7 γκολ και 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Κι ακόμη ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο στην τροπαιοθήκη του.

Ο ντε Λιχτ έχει προσφέρει ηρεμία και αποτελεσματικότητα στην άμυνα της Γιουβέντους και η απόδοσή του τον έχει κάνει και πολύ αγαπητό στην κερκίδα. Το παρατσούκλι που του έχουν βγάλει είναι…”τείχος”. Και έχουν δίκιο κατά το ήμισυ. Διότι, πράγματι, είναι απροσπέλαστος όπως ένα τείχος. Υπάρχει όμως και το άλλο μισό της υπόθεσης. Ότι δεν είναι… ακίνητος, όπως ένα τείχος. Και το αποδεικνύει ένα στατιστικό που τον συνοδεύει και είναι όντως πολύ τιμητικό.

Μόλις δύο χαμένες μονομαχίες στο ένας με έναν σε 23 ματς!

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία που παρακολουθεί τη Serie A, ο Ολλανδός σέντερ μπακ έχει “φάει” στο φετινό πρωτάθλημα μόλις… δύο ντρίπλες από αντιπάλους! Και μιλάμε τώρα για 23 ματς και 2003 αγωνιστικά λεπτά! Αν το σκεφτεί κανείς στις πλήρεις του διαστάσεις πρόκειται για επίδοση που αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Διότι, πρέπει να το πούμε κι αυτό, η εφετινή Γιούβε δεν είναι και στα καλύτερά της. Η αλήθεια είναι ότι έχει ανεβάσει πολύ την αποδοσή της από τις 30 Νοεμβρίου και μετά. Είναι αήττητη στο πρωτάθλημα με 9 νίκες και 5 ισοπαλίες. Έχει χάσει μόνο από την Ίντερ, στο Σούπερ Καπ, έχει μία νίκη και μία ισοπαλία στο Τσάμπιονς Λιγκ και 3 νίκες στο Κύπελλο. Δεν είναι όμως, γενικά, η ομάδα-φόβητρο. Δέχεται πολλές τελικές και αρκετές φορές “ξεχνιέται” μπροστά. Η άμυνά της δέχεται πίεση και το έργο του ντε Λιχτ είναι δύσκολο.

Ανταποκρίνεται όμως μια χαρά σ’ αυτό και ειδικά στο ένας εναντίον ενός που αποτελεί και βασικό κριτήριο για την ικανότητα ενός αμυντικού. Είναι και εξαιτίας του που η Γιούβε -αν και όχι στα καλύτερά της, επαναλαμβάνουμε- έχει την τρίτη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα με παθητικό 25 γκολ σε 28 παιχνίδια. Καλύτερη είναι μόνο η άμυνα της Νάπολι, με μόλις 20 γκολ σε 28 παιχνίδια και της  Ίντερ , που έχει δεχθεί 22, αλλά σε 27 ματς.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ