Η εκτίμηση του Μουρίνιο για τον Σέρβο είναι δεδομένη. Τον έχει πει "γίγαντα". Και εκείνος "φανταστικό προπονητή". Στη Ρόμα σμίγουν για τρίτη φορά μετά την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...

Νεμάνια Μάτιτς: O… special του Special One! Η περίπτωση του πανύψηλου (1μ94) Σέρβου αμυντικού μέσου είναι λίγο… παράξενη. Κατ’ αρχάς δεν ήταν πάντοτε… αμυντικός μέσος! Ξεκίνησε ως μεσοεπιθετικός. Και ήταν όταν έφυγε για τη σπουδαία Μπενφίκα του Ζόρζε Ζεζούς, το 2011 πια, στα 23 του, όταν ο Πορτογάλος τεχνικός τον καθιέρωσε στη νέα του θέση.

Πραγματικό “σκυλί του πολέμου” στο κέντρο, ο Μάτιτς πήρε τον τίτλο του Παίκτη της Χρονιάς στην Πριμέιρα Λίγκα, το 2012-13. Επιβλητικός στο παιχνίδι του, με σπουδαίο ποδοσφαιρικό μυαλό, ανελέητος κόφτης, αλλά και με εξαιρετική αντίληψη του γηπέδου για να περάσει μπαλιές μπροστά, ο Σέρβος έχει ένα ακόμη ατού: Είναι παίκτης που θα ταιριάξει σε κάθε τακτική. Θα κάνει στο γήπεδο ό,τι ακριβώς του έχει πει ο προπονητής του.

Και όπως αντιλαμβάνεστε κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να ξεφύγει από τον Ζοζέ Μουρίνιο. Στο δεύτερο πέρασμά του από την Τσέλσι ο “Special One” έβαλε την ομάδα να δώσει 25.000.000 ευρώ, Γενάρη του 2014, για να πάρει πίσω από τη Μπενφίκα έναν παίκτη που της είχε πουλήσει το 2011 για 5! Δεν είχε, όμως, άδικο. Όταν, το 2017 έβαλε και τη… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να δώσει 44.500.000 στην Τσέλσι για τον παίκτη, ο Μουρίνιο πόνταρε στα σίγουρα.

Μια αστείρευτη δύναμη στο κέντρο

Σε 123 εμφανίσεις με τους “Μπλε”, ο Μάτιτς είχε ποσοστό σε επιτυχημένα τάκλιν της τάξης του 75%, καλύτερο από τον Ενγκολό Καντέ, τον Φερναντίνιο και τον Τζόρνταν Χέντερσον. “Είναι ένας γίγαντας“, ήταν τα λόγια του Μουρίνιο τότε. “Και δεν το εννοώ για το μπόι του, το εννοώ για τον τρόπο που παίζει“.

Ο Ζοζέ έφυγε από τη Γιουνάιτεντ το Δεκέμβριο του 2018. Αλλά ο Μάτιτς έγραψε μέχρι σήμερα 189 ματς μαζί της, με 4 γκολ, 11 ασίστ και… αμέτρητα τάκλιν. Την 1η Αυγούστου κλείνει τα 34 του. Εφέτος πήρε κάτι παραπάνω από 1600 λεπτά συμμετοχής με την ομάδα. Δε μπόρεσε να σώσει καταστάσεις για τους “Κόκκινους Διαβόλους”. Το μπάχαλο ήταν γενικό άλλωστε. Κι εκείνος, από τον Απρίλιο είχε το μυαλό του αλλού. Ξέρετε πού.

Μα, φυσικά, στη Ρόμα, απ’ όπου το τηλεφώνημα είχε πέσει εγκαίρως. Τα… “αηδόνια” ξανασμίγουν στην “Αιώνια Πόλη” και στις πρώτες του δηλώσεις, ο Μάτιτς είχε μόνο υπέροχα λόγια να πει για την ομάδα, τους φιλάθλους της και, φυσικά, τον Ζοζέ Μουρίνιο. Έναν προπονητή “που τον ξέρουν όλοι”, όπως είπε χαρακτηριστικά. Και όντως τον ξέρουν όλοι. Αλλά… εκείνος τον ξέρει λίγο καλύτερα!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρόμα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ