Ένα δικό τους ρεκόρ πάνε να σπάσουν εφέτος οι "ροσονέρι". Δεν είναι πολύ... τιμητικό, αλλά αν σηκώσουν την κούπα, να είστε βέβαιοι, ότι κανείς δε θα στενοχωρηθεί γι' αυτό...

Μίλαν: Θα γίνει η πιο… “τσιγγούνα” πρωταθλήτρια; Με 78 βαθμούς, αλλά σε 36 ματς, η Ίντερ είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή της βαθμολογίας στη Serie Α. Η συμπολίτισσά της παίζει με τη Βερόνα εκτός. Και αν κερδίσει κι αυτό το ματς, θα περάσει ξανά πρώτη με 80 βαθμούς. Με δύο αγωνιστικές να απομένουν στη συνέχεια η Μίλαν θα είναι, έτσι, φαβορί για τον τίτλο. Παρότι θα είναι και η πιο… τσιγγούνα πρωταθλήτρια από το 2004-5, όταν και το πρωτάθλημα έγινε ξανά (μετά από το 1988-89) των 20 ομάδων – 38 αγωνιστικών.

Με 61 γκολ ενεργητικό ως τώρα, η ομάδα του Στέφανο Πιόλι έχει βρει δίχτυα πιο λίγες φορές από την Αταλάντα (62), τη Νάπολι (67), τη Λάτσιο (70) και, βέβαια, την Ιντερ (78). Τι να λέμε τώρα; Έχει μόλις ένα γκολ περισσότερο από τη… Σασουόλο. Έχει όμως και την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, με μόλις 30 γκολ παθητικό, έναντι 31 της Ίντερ και της Νάπολι. Στα τελευταία 10 παιχνίδια, μάλιστα, έχει δει μόλις 4 φορές τη μπάλα στην εστία της. Θα επιβεβαιώσει, λοιπόν, ότι “οι άμυνες παίρνουν τους τίτλους”; Θα φανεί.

Εάν πάντως μπροστά βρουν μέχρι 64 γκολ θα κάνουν ένα ρεκόρ. Θα είναι η ομάδα που παίρνει τίτλο με την πιο “τσιγγούνικη” επίδοση στην επιθεση επί Σκουντέτο 20 ομάδων. Εάν βάλουν 65, πάλι, θα ισοφαρίσουν το ρεκόρ του… εαυτού τους. Διότι ήταν και πάλι η Μίλαν, του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που πήρε τον τίτλο με μόλις 65 γκολ τη σεζόν 2010-11.

Τίτλος και με τα περισσότερα γκολ για τη Μίλαν

Φυσικά, ο Αλέγκρι είναι ανοιχτά αυτής της φιλοσοφίας. Ότι το αποτέλεσμα μετράει και όχι τα σκορ. Και, βέβαια, του “κράτα πίσω το μηδέν και μετά, έστω και ένα γκολ αρκεί”. Ο Πιόλι δεν είναι αυτής της λογικής. Είναι όμως ένας πραγματιστής προπονητής. Και αφού η ζωή του έχει δώσει λεμόνια, εφέτος με τη Μίλαν, λεμονάδα πάει να φτιάξει και όχι -γλυκιά- βυσσινάδα. Και για να μη βγάλουμε και… κακό όνομα στην ομάδα, η Μίλαν είναι εκείνη που -και πάλι απέναντι στην Ίντερ- έχει πάρει τον τίτλο με τα περισσότερα γκολ μπροστά σε πρωτάθλημα 20 ομάδων – 38 αγωνιστικών.

Η ιστορία πάει… 71 χρόνια πίσω και την υπογράφει η πιο θρυλική συντομογραφία των ροσονέρι. Η συντομογραφία αυτή είναι το Gre-No-Li, από τα επώνυμα των Σουηδών Γκούναρ Γκρεν, Γκούναρ Νόρνταλ, Νιλς Λίντχολμ. Τότε, η θρυλική τριάδα είχε βάλει 68 από τα συνολικά… 107 γκολ της Μίλαν τη σεζόν τίτλου του 1950-51.  Ο Νόρνταλ 34, ο Λίντχολμ 17 και ο Γκρεν άλλα τόσα. Σημείωση; 107 γκολ είχε τότε βάλει και η Ίντερ, αλλά έχασε τον τίτλο για ένα βαθμό…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ