Οι μεγάλες ομάδες "θρέφονται" από τους τίτλους. Δεν έχουν γι' αυτές μόνο ιστορική σημασία ή τη σημασία της... ανανέωσης του δυναμικού των οπαδών τους. Έχουν και πιο.... "πεζές", ευχάριστες πλευρές -βλέπε... χρήμα!

Μίλαν: Ενός καλού… (εκατο)μύρια έπονται! Η αρχαία σοφία έλεγε ότι μετά από ένα κακό, έρχονται χίλια. Αλλά καμιά φορά ισχύει και για το… καλό αυτό. Η Μίλαν το διαπιστώνει με πολύ ευχάριστο τρόπο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από 11 ολόκληρα χρόνια.

Και δεν είναι μόνο το “σκουντέτο”. Οι “ροσονέρι” είναι πολύ μεγάλη ομάδα σε ιστορία και οπαδούς για να έχει μέσα σ’ αυτά τα 11 χρόνια μόλις 1 Σούπερ Καπ Ιταλίας, το 2006. (Κι αυτό επειδή η Γιούβε πήρε εκείνη τη χρονιά το νταμπλ και η Μίλαν ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου). Η ιστορία, φυσικά, δεν ξεγράφει, ούτε τα 7 Τσάμπιονς Λιγκ ούτε τα δεκάδες άλλα τρόπαια. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, η πίστη στην ομάδα και τις δυνατότητές της θέλει… ενέσεις κάθε τόσο.

Και φυσικά, αυτό δεν ισχύει μόνον για τους οπαδούς -ειδικά τους νεώτερους σε ηλικία. Ισχύει και για τους… χορηγούς, ασφαλώς. Και για κάθε τι “Μίλαν”. Ο εφετινός τίτλος, λοιπόν, ειδικά με τον παλικαρίσιο τρόπο που ήλθε είναι μεγάλος σε σημασία. Αλλά και σε… ουσία για την ομάδα. Και όπου λέμε “ουσία”, εννοούμε, βεβαίως -και- χρήμα.

 


Νέο συμβόλαιο με +7.000.000 το χρόνο με την Puma

Σ’ αυτόν τον τομέα, ήδη, το πρώτο καλό παρεπόμενο του τίτλου είναι… στο δρόμο με τη μορφή μιας νέας συμφωνίας με την εταιρεία που ντύνει την ομάδα. PUMA και Μίλαν έχουν μια καλή συνεργασία από το 2018. Η συμφωνία λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Αλλά η περσινή 2η θέση, η έξοδος στο Τσάμπιονς και, φυσικά, ο εφετινός τίτλος όχι μόνο οδηγούν σε πρόωρη ανανέωσή της, αλλά, βεβαίως και με πιο καλούς όρους.

Οι άνθρωποι της ομάδας είναι σε συζητήσεις με την εταιρεία για μια… γενναία αύξηση της τάξης του 70% στο μεταξύ τους συμβόλαιο. Η σημερινή συμφωνία φέρνει στην ομάδα 13.000.000 ευρώ το χρόνο χωρίς τα μπόνους. Αλλά η Μίλαν ελπίζει ότι θα καταφέρει να ανεβάσει αυτό το ποσό στα 20.000.000 -και 22.000.000, υπό προϋποθέσεις, με τα μπόνους.

Το «Calcio e Finanza», αναφέρει ότι η νέα συμφωνία είναι πολύ κοντά στην υλοποίησή της.  Είναι, άλλωστε, προς το συμφέρον και των  δύο. Με μια-δυο καλές μεταγραφές που σίγουρα θα γίνουν και ένα καλό ξεκίνημα στο Τσάμπιονς Λιγκ οι (νέες) φανέλες θα φεύγουν σα ζεστά φρατζολάκια… Άρα η κατάσταση είναι win-win…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ