Αποκαλυπτικός ήταν ο γκολκίπερ της Μίλαν Μάικ Μενιάν για το... μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα που είχε στην ομάδα η ήττα-αποκλεισμός από την Ίντερ στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ήταν, εν τέλει... καλό!

Μενιάν: Του άρεσε η… τριάρα! Διορθώθηκε! Η ατάκα “μ’ αρέσουν οι παρατηρήσεις, διορθώνομαι”, από τους Δέκα Μικρούς Μήτσους, έμεινε ιστορική. Στην Ελλάδα. Με τη Γαλλία, όπου έπαιζε τότε ο Μάικ Μενιάν; Καμία σχέση. Αλλά ούτε και με την Ιταλία και το Μιλάνο, όπου έφτασε πέρυσι το καλοκαίρι για να γεμίσει μεγάλα παπούτσια, (δηλαδή αυτά του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα).

Ο Μενιάν, που κλείνει τα 27 του στις 3 Ιουλίου ήταν πολύ σεμνός και πολύ μετρημένος στην παρουσίασή του από την ομάδα. Όταν τον ρώτησαν για τον Ντοναρούμα απάντησε… διπλωματικά. Στο στιλ “ΟΚ, σπουδαίος ο Τζιανλουίτζι, όμως εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ καλύτερο”. Και… μπορούσε, λέμε, το παλικάρι! Στη Serie A, σε 32 ματς κράτησε την εστία του ανέπαφη στα 17! Και, συνολικά, σε 39 ματς για τους “ροσονέρι” μάζεψε 19 clean sheets.

Ένα από τα ματς που… δεν το κατάφερε ήταν το 3-0 από την Ίντερ, στις 19 Απριλίου, στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου. Ήταν ένα βαρύ σκορ έτσι κι αλλιώς. Και βέβαια έφερε ένα αποκλεισμό. Ήρθε, επίσης και σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Αλλά… ήταν και ακριβώς αυτό το “χαστούκι” που είχε ανάγκη η ομάδα για να “ξυπνήσει”. Η “παρατήρηση” που την έκανε να… διορθωθεί!

Μίλησε και για το ματς με την Κάλιαρι και τη ρατσιστική επίθεση

Ο γκολκίπερ με την καταγωγή από τη Γαλλική Γουιάνα μίλησε γι’ αυτό το ματς.  “Πρέπει να ευχαριστήσω την Ίντερ για εκείνο το 3-0 στο Κύπελλο”, ήταν τα λόγια του Γάλλου. “Ήταν αυτό το αποτέλεσμα που έφερε στα αποδυτήριά μας το πείσμα, αλλά και το έξτρα κίνητρο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είπαμε, τότε, μεταξύ μας: Δεν το χάνουμε. Και όταν άφησαν βαθμούς στη Μπολόνια, ξέραμε ότι ο τίτλος ήταν δικός μας”.

Όσο για τη ρατσιστική επίθεση κατά του ίδιου, αλλά και του Φικάγιο Τομόρι από οπαδούς της Κάλιαρι, στη Σαρδηνία και τα επεισόδια μετά τη λήξη του ματς, ήταν επίσης ειλικρινής. “Δεν ήμασταν οι πρώτοι”, είπε. “Και δε θα είμαστε οι τελευταίοι.  Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στην Ιταλία. Εγώ είχα την τύχη να είναι στο πλάι μου ο σύλλογός μου, το ιταλικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όμως, πρέπει να υπάρχει τιμωρία σε όσους κάνουν τέτοιες πράξεις. Διότι η δική μου διαμαρτυρία δε θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα…”



Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ