Όπως ήλθαν τα πράγματα, ο παίκτης πρέπει να επιλέξει αν θα χάσει το Μουντιάλ ή θα βάλει σε κίνδυνο την καριέρα του. Αλλά η "Γηραιά Κυρία" προχωρά σε εξεύρεση αντικαταστάτη του, είτε η αποθεραπεία του διαρκέσει 2 είτε 5 μήνες...

Μέγα δίλημμα για Πογκμπά! Η Γιούβε ψάχνει άλλον! Στις 11 Ιουλίου εφέτος, ο διεθνής Γάλλος χαφ έκανε και επισήμως το -πραγματικό- όνειρό του, πραγματικότητα. Η επιστροφή του στο Τορίνο ήταν θριαμβευτική. Και οι μνήμες από τις απίθανες εμφανίσεις του με τη “Γηραιά Κυρία”, ζωντανές σε όλους. Για τον άλφα ή βήτα λόγο, ο Πογκμπά δεν πέρασε καλά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρότι έπαιξε -όσο έπαιξε…- εκεί στη, χρονικά, καλύτερη ηλικία της καριέρας του.

Με κλεισμένα τα 29 από τις 23 Μαρτίου, πλέον, ο αγαπημένος και των οπαδών της Γιούβε, βρίσκεται όμως πια μπροστά σ’ ένα εξαιρετικά κρίσιμο δίλημμα. Και αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξει να αντιμετωπίσει το σοβαρό τραυματισμό του στο μηνίσκο πριν από λίγες μέρες. Η απάντησή του σ’ αυτό το δίλημμα είναι πολύ κρίσιμη και για τον ίδιο και για την ομάδα. Διότι έχει να κάνει με το χρόνο αποκατάστασης μετά το χειρουργείο.

Το πρόβλημα με τη μέθοδο επέμβασης και το χρόνο αποκατάστασης…

Οι αρχικές σκέψεις να κάνει την επέμβαση στις ΗΠΑ, όπου τραυματίστηκε, δεν προχώρησαν. Κι αυτό επειδή ο συγκεκριμένος τραυματισμός έχει δύο τρόπους χειρουργικής αντιμετώπισης. Ο ένας είναι η αφαίρεση μέρους του μηνίσκου, ο δεύτερος η συρραφή του. Εάν ο Πογκμπά ήταν στην ηλικία που ήταν όταν… έφυγε από τη Γιουβέντους, το 2016, οι γιατροί θα επέλεγαν σίγουρα την πρώτη μέθοδο. Κοντά στα 30 του, ωστόσο, πια, η ενδεδειγμένη μέθοδος είναι η 2η, διότι η αφαίρεση μπορεί να του προκαλέσει πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα στο μέλλον.


Το πρόβλημα είναι ότι σ’ αυτήν την περίπτωση ο παίκτης έχει μπροστά του 5 μήνες για την πλήρη αποκατάστασή του -αντί για δύο που είναι το προβλεπόμενο διάστημα στην πρώτη επέμβαση. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δηλαδή. Ο Πογκμπά πρέπει να επιλέξει, ή να χάσει το Μουντιάλ ή να θέσει σε κίνδυνο μια καριέρα που έχει μπροστά της τουλάχιστον 4 καλά χρόνια (τότε λήγει και το συμβόλαιό του με τη Γιούβε).

Η Γιούβε δεν έχει χρόνο και γλυκοκοιτάζει τον Σαούλ Νίγκεθ

Άσχετα, πάντως, με το ποια θα είναι η τελική απόφαση, η Γιουβέντους δε μπορεί να μείνει χωρίς αντικαταστάτη του είτε για 2 μήνες -πολύ δε περισσότερο για πέντε. Οι υποχρεώσεις της ομάδας σε Serie A και Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινούν νωρίς. Και θέλει να μπει σ’ αυτές με το δεξί. Ή έστω το… αριστερό του Σαούλ Νίγκεθ. Ο Ισπανός διεθνής μεσοεποθετικός πέρασε την περασμένη σεζόν στην Τσέλσι, δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης.


Με τους “Μπλε” πήρε μόλις 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα -και 23 συνολικά και η ομάδα δεν ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του. Η Ατλέτικο, πάλι, καλοβλέπει το ενδεχόμενο να “ελαφρύνει” τη μισθοδοσία της με έναν ακόμη χρόνο δανεισμού. Συζητήσεις, σχετικά, είχε κάνει και με τη Ρόμα. Αλλά ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν έδωσε το “πράσινο φως” για τον παρά κάτι 28χρονο (τα κλείνει στις 21 Νοεμβρίου) χαφ. Ο Νίγκεθ, ωστόσο, παίζει σε όλο τον άξονα και η περίπτωσή του ενδιαφέρει σοβαρά τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ