Παίζει να είναι ο πιο υποτιμημένος επιθετικός των τελευταίων 15 χρόνων, ο Γάλλος; Και βέβαια παίζει. Αλλά τον ίδιο δεν τον νοιάζει καθόλου. Η περίπτωσή του είναι σπάνια...

Η… παράξενη περίπτωση του Ολιβιέ Ζιρού! Ο Γάλλος επιθετικός έκλεισε τα 35 του πέρυσι, στις 30 Σεπτεμβρίου. Και πριν από μερικές μέρες (ξανα)έκανε, για πολλοστή φορά στην καριέρα του πάρα πολλούς να αναρωτηθούν: Γιατί ποτέ αυτός ο ποδοσφαιριστής δε μπήκε στη λίστα με τους top της θέσης του στην Ευρώπη;

Ο Ζιρού δεν είναι, ποτέ δεν ήταν το πρώτο όνομα που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι “μεγάλος σέντερ φορ”. Κι όμως! Από 21 ετών είναι ένας ακούραστος και αποτελεσματικότατος γκολτζής με τίτλους αλλά και ατομικές διακρίσεις όπου κι αν αγωνίστηκε. Και έχει αγωνιστεί ως τώρα σε τρία από τα Big5 πρωταθλήματα της ηπείρου μας.

Στην Τουρ τον ψήφισαν παίκτη της χρονιάς, ενώ ήταν και  πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, για τη Ligue 2, το 2010. Στη Μονπελιέ, όπου πήγε με 2.000.000 ευρώ “παστέλωσε” 21 τεμάχια σε 36 ματς στη δεύτερη σεζόν του, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Ligue 1 και πήρε μαζί της το μοναδικό πρωτάθλημα στην ιστορία της!

Γκολ και τίτλους και με Άρσεναλ-Τσέλσι-Εθνική Γαλλίας

Στην Άρσεναλ πήγε με 12.000.000. Σε πεντέμιση σεζόν μαζί της έβαλε συνολικά 105 γκολ σε 253 ματς και πήρε τρία Κύπελλα! Είναι ο 18ος σκόρερ στην ιστορία της. Στην Τσέλσι κόστισε 17.000.000 και σε 3,5 σεζόν έπαιξε σε 119 ματς, πέτυχε 39 γκολ και σήκωσε 2 Κύπελλα, Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Στο τελευταίο ήταν πρώτος σκόρερ του τουρνουά, το 2018-19.

Ο άνθρωπος φέρνει, εκτός απ’ τα γκολ του και θετική αύρα στις ομάδες του. Μεταξύ τους, φυσικά και στην Εθνική του, όπου έχει 46 γκολ σε 110 συμμετοχές. Και έχει σηκώσει μαζί της και τον τίτλο των τίτλων, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Η απορία, λοιπόν, παραμένει.

Μέχρι και αγαπημένος των γυναικών -και “πρόσωπο” του Hugo Boss

Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι πάντοτε μέσα στα πιο hot ονόματα; Ο Ζιρού έχει όλο το “πακέτο” για να είναι σούπερ σταρ. Τι στο καλό; Έως αγαπημένος των γυναικών είναι. Το 2014 ήταν το πρόσωπο του Hugo Boss για το νέο του αντρικό άρωμα.

Και το 2015 τον ανέδειξαν “hottest” παίκτη της Πρέμιερ. Υπό νορμάλ συνθήκες θα μπορούσε να απασχολεί ασταμάτητα τα media. Και να είναι σε κάθε μεταγραφική περίοδο σε κάποια λίστα προς απόκτηση από μεγάλη ομάδα. Αλλά δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Δε βλέπει τον εαυτό του ως σταρ, αλλά ως εργάτη της ομάδας

Κι η μοναδική εξήγηση που μπορεί να δοθεί γι’ αυτό είναι ότι δε βλέπει τον εαυτό του έτσι. Ως σταρ. Είναι παίκτης της κάθε ομάδας που αγωνίζεται. Δεν είναι “φίρμα”, Είναι ένας ακούραστος εργάτης για τους συλλόγους του. Δεν ήθελε να φύγει, αλλά η Άρσεναλ τον έδωσε “κοψοχρονιά” στην Τσέλσι, ώστε να πάει ο Μισί Μπατσουαγί δανεικός στη Ντόρτμουντ και να έλθει ο Ομπαμεγιάνκ στους “κανονιέρηδες”. Δε γκρίνιαξε.

Έχει βγάλει, επειδή είναι “ψυχρό” αίμα και η μπάλα έχει γι’ αυτόν το ίδιο βάρος, είτε παίζει σε φιλικό είτε σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, τη φήμη του παίκτη “ειδικών αποστολών”. Και γι’ αυτό έχει μπει αλλαγή πολύ περισσότερες φορές απ’ όσο θα ήταν λογικό για παίκτη της κλάσης του. Ούτε αυτό τον νοιάζει.

Δηλαδή ο… Παλάσιος κοστίζει πιο πολύ από τον Ζιρού;

Είναι ο ποδοσφαιριστής που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στο ρόστερ του. Ούτε βεντετιλίκα, ούτε τρελές απαιτήσεις ούτε κλίκες ούτε τίποτε. Τον βάζεις; Παίζει -και τα βάζει. Όσο κρίσιμο κι αν είναι το ματς -όπως τις προάλλες στο ντέρμπι με την Ίντερ. Το Trasnfermarkt ισχυρίζεται ότι πήγε στη Μίλαν για 1.000.000 ευρώ! Και ότι η αγοραία αξία του είναι 2.500.000!

Μας δουλεύετε, ρε πατριώτες; Ο Παλάσιος, δηλαδή, που δεν είναι και στην πρώτη νεότητα, κοστίζει 3.000.000 ευρώ και ο Ζιρού 2.500.000;  Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν, λοιπόν, να τον αποκτήσει το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός με… ανταλλαγή, να του μείνουν και 500.000!

ΟΚ. Ανέκδοτα λέμε τώρα, αλλά ταιριάζουν με το όλο θέμα, Μόνον ο Ζιρού δε θα έβαζε ποτέ τα γέλια μ’ αυτό. Είπαμε. Όπου τον βάζεις, παίζει. Και παίζει εξαιρετικά. Κι ας μην τον υπολόγισαν ποτέ ως star, οι διακρίσεις και οι τίτλοι του, άλλα λένε για κείνον…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ