Η Ίντερ… πήρε το όπλο της και μοιάζει φαβορί! Σε σταθερά ανοδική πορεία, η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι  είναι, για τον ίδιο, μια ομάδα που έχει πολλές μάχες ακόμη να δώσει. Αλλά για όλους τους υπόλοιπους είναι μια ομάδα που σιγά σιγά αποκτά ολοένα και περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει και εφέτος τον τίτλο. Ακόμη και […]

Η Ίντερ… πήρε το όπλο της και μοιάζει φαβορί! Σε σταθερά ανοδική πορεία, η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι  είναι, για τον ίδιο, μια ομάδα που έχει πολλές μάχες ακόμη να δώσει. Αλλά για όλους τους υπόλοιπους είναι μια ομάδα που σιγά σιγά αποκτά ολοένα και περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει και εφέτος τον τίτλο.

Ακόμη και μετά από τη νίκη της Γιουβέντους επί της Λάτσιο, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν σαφής στις δηλώσεις του. “Ο Ιντσάγκι μπορεί να το αρνείται. Αλλά η Ίντερ είναι το φαβορί”. Τη νγώμη του Αλέγκρι έχουν συμμεριστεί δημοσίως και ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, αλλά και ο Φάμπιο Καπέλο, σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο Ιντσάγκι μπορεί να μη θέλει, λοιπόν, να φουσκώσει τα μυαλά των παικτών του και να κρατά χαμηλούς τόνους. Απ’ τη μία όμως η έλλειψη βάθους στο ρόστερ της πρωτοπόρου Νάπολι κι απ’ την άλλη τα στατιστικά της ως τώρα, λένε άλλα. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο τίτλος θα είναι υπόθεση δική της και της συμπολίτισσας, Μίλαν. Μιας Μίλαν όμως που μπορεί να χάσει τον Κιάερ ίσως και για το υπόλοιπο της σεζόν κι αυτό ίσως την επηρεάσει ποικιλότροπα.

Αριθμοί που λένε πολλά…

Με δύο βαθμούς απόσταση από την κορυφή μετά από 15 αγωνιστικές, η Ίντερ έχει τη 2η καλύτερη άμυνα  (15 γκολ),τη 2η καλύτερη διαφορά τερμάτων (21) και την καλύτερη επίθεση (36 γκολ) στο πρωτάθλημα. Και έχει πάρει αυτά τα 36 γκολ από 13 διαφορετικούς παίκτες (44 από 16 με το Τσάμπιονς Λιγκ συνυπολογισμένο). 

Έχει γνωρίσει μόνο μια ήττα στη Serie A, αυτή από τη Λάτσιο, στις 16 Οκτωβρίου. Από τότε έχει φέρει ισοπαλίες στα ντέρμπι με Γιούβε και Μίλαν, αλλά κατά τα λοιπά έχει μόνο νίκες. Τις τρεις τελευταίες σερί (για πρώτη φορά εφέτος): με Νάπολη, Βενέτσια (εκτός) και Σπέτσια.

Ο ρόλος της “ατσάλινης” έδραςκαι η άμυνα που βελτιώνεται…

Όπως και για κάθε ομάδα, ο “¨αέρας” της έδρας είναι σημαντικός και για την Ίντερ. Και αποδεικνύεται, στην πράξη, καταλυτικός. “Άσφαιροι” στο Μεάτσα έχουν να μείνουν πάνω από ενάμιση χρόνο (από τις 20 Ιουλίου πέρυσι, με τη Φιορεντίνα). Στο ίδιο διάστημα μετρούν συνολικά 22 εντός έδρας νίκες -επίδοση που τους φέρνει στην κορυφή της Ευρώπης.

Πρόοδος όμως υπάρχει και στην αμυντική λειτουργία. Υπολογίζοντας και το παιχνίδι με τη Σαχτάρ  για το Champions League, οι Μιλανέζοι έχουν τρία συνεχόμενα με μηδέν παθητικό. Σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν, η βελτίωση είναι σημαντική.

Σε Serie A και Τσάμπιονς Λιγκ, η Ίντερ έχει δώσει συνολικά 20 ματς και έχει δεχθεί 18 γκολ (3 στο Τσάμπιονς Λιγκ). Απ’ αυτά τα 18, τα 13 τα είχε δεχθεί μέχρι την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος (11) και την 3η αγωνιστική των ομίλων (Ένα από τη Ρεάλ κι ένα από τη Σέριφ).

Έκτοτε το τέρμα “έκλεισε”…

Έκτοτε όμως, σε 7 ματς πρωταθλήματος και 2 Τσάμπιονς Λιγκ έχει δεχθεί, στην Ευρώπη μόνον ένα, από τη Σέριφ -και με το εκτός ματς με τη Ρεάλ να απομένει. Και στο πρωτάθλημα μόλις 4. Ένα από τη Γιούβε (με πέναλτι του Ντιμπαλά στο 89΄), δύο από τη Νάπολη, την οποία όμως κέρδισε και ένα… αυτογκόλ από τον ντε Φράι, στο 1-1 με τη Μίλαν.

ΟΚ. Ναι. Ούτε οι αριθμοί, ούτε τα στατιστικά παίζουν μπάλα. Και το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο.Αλλά όπως και να το κάνουμε, όταν μια ομάδα αρχίζει και βρίσκει φόρμα και ρυθμό αυτό είναι κάτι φαίνεται και στα νούμερα και την ανάλυσή τους. Αν έχουν δίκιο, θα φανεί. Απόψε, η Ίντερ υποδέχεται τη Ρόμα. Και την Τρίτη παίζει στη Μαδρίτη. Είναι ματς που μπορεί να δείξουν πολλά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ίντερ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!
Bundesliga

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!
Conference League

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»
Ποδόσφαιρο

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!
Conference League

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!
Conference League

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!
Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!