Γιούβε: τα άκουσε ο Ανιέλι λόγω… Έλκαν! Και η αιτία; Μια… σπουδαία εκτός έδρας νίκη, με μια εντυπωσιακή παρουσία των οπαδών της Γιουβέντους στην κερκίδα! Θα πείτε, μας πώς γίνεται αυτό; Κι όμως. Γίνεται και παραγίνεται. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο κληρονόμος της αυτοκρατορίας Ανιέλι και εγγονός του Τζιοβάνι, Τζον (Φίλιπ Τζέικομπ)  […]

Γιούβε: τα άκουσε ο Ανιέλι λόγω… Έλκαν! Και η αιτία; Μια… σπουδαία εκτός έδρας νίκη, με μια εντυπωσιακή παρουσία των οπαδών της Γιουβέντους στην κερκίδα! Θα πείτε, μας πώς γίνεται αυτό; Κι όμως. Γίνεται και παραγίνεται.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο κληρονόμος της αυτοκρατορίας Ανιέλι και εγγονός του Τζιοβάνι, Τζον (Φίλιπ Τζέικομπ)  Έλκαν, είναι, στην πράξη, ιδιοκτήτης της Γιουβέντους -διότι είναι CEO της ιδοκτήτριας εταιρείας της. Αλλά δεν πολυασχολείται -για να μην πούμε ότι ουδόλως ασχολείται. Πρόεδρος -και μέτοχος, βεβαίως- της ομάδας, είναι ο ξάδελφός του, Αντρέα Ανιέλι. Και ο Έλκαν που ασχολείται, ως οπαδός, είναι ο επίσης ξάδελφός του  -αδελφός του Τζον- Λάπο Εντοβάρντ Έλκαν, πρόεδρος της ιδιοκτήτριας εταιρείας (EXOR)

Ο Λάπο παρακολουθεί πολύ συχνά από κοντά την ομάδα και ακόμη συχνότερα “τιτιβίζει” για εκείνην. Μετά το 0-2 επί της Λάτσιο στο Ολίμπικο, το περασμένο Σάββατο, με δύο γκολ του Μπονούτσι, ο Έλκαν ανέβασε το πιο κάτω τουίτ.


Δηλαδή: “Σπουδαία Γιούβε και εντυπωσιακή κερκίδα στο Ολίμπικο”. Και, έτσι… πάτησε άθελα του (ή μήπως για να την “μπει” στο ξαδελφάκι του;) τον κάλο των “τιφόζι” της ομάδας.

Η κόντρα των οργανωμένων με τη διοίκηση…

Οι οργανωμένοι της Γιούβε δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά με τη διοίκηση. Εκείνη τους θεωρεί φασαριόζους και επικίνδυνους για τιμωρία της ομάδας. Και εκείνοι τη θεωρούν σνομπ και αδιάφορη για τα κλαμπ οργανωμένων.

Στο Τορίνο είτε δεν πηγαίνουν καθόλου στο γήπεδο είτε πηγαίνουν, αλλά δε φωνάζουν καν συνθήματα -πόσο μάλλον να στήσουν σόου. Αντίθετα, δίνουν το παρών τους σε όλα τα εκτός έδρας ματς της ομάδας, συνήθως με εντυπωσιακή παρουσία κιόλας.

“Στο ξαδελφάκι σου να τα πεις αυτά!” -και… άλλα πολλά

Μόλις ο Λάπο ανέβασε το τουίτ, πολλοί σύνδεσμοι το αναπαρήγαγαν, όπως είναι φυσικό. Και τα σχόλια… πήγαν σύννεφο. Τα πιο λάιτ ήταν στο στιλ: “Στο ξαδελφάκι σου να τα πεις αυτά”. Τα λίγο… λιγότερο λάϊτ ήταν στο στιλ: “Στη Ρώμη μας θαυμάζετε, αλλά στο Τορίνο δε μας γουστάρετε στο γήπεδο”. Και επίσης “Πες στον ξάδελφό σου ότι εξαιτίας μας, έως και οι παίκτες προτιμούν να παίζουν εκτός, παρά εντός έδρας”.

Κι όσο για τα… καθόλου λάιτ, δεν τα αναφέρουμε. Σιγά μη θίξουμε υπολήψεις και ονόματα μιας κοτζάμ οικονομικής αυτοκρατορίας. Όπως και να ‘χει, πάντως, αντιλαμβάνεστε τι περίπου έλεγαν. Και, χωρίς αστεϊσμούς τώρα, είναι κρίμα να υπάρχει αυτή η κόντρα. Κοστίζει και στη Γιουβέντους και στους Ανιέλι-Έλκαν. Ο Αντρέα, μάλλον πρέπει… να ακούσει τον ξάδελφό του, τελικά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ