Όλα τα 'χε -και δεν τα έχει- η Γιουβέντους, ο... Μοχάμεντ Σαλάχ της έλειπε. Ο Αιγύπτιος, πάντως, παίζει σε ρεπορτάζ του ιταλικού Τύπου μέσω ενός μάλλον ευφάνταστου σεναρίου. Που, στην πράξη, δε λύνει το θέμα με όσους διαφωνούν με το άκομψο "διώξιμο" του Πάουλο μετά από 7 χρόνια...

Serie A νέα: Γιούβε: Ο Σαλάχ, ο Ντιμπάλα και η… “μπάλα” με το φόρο! Κοιτάξτε πώς πάει το πράγμα: Ό,τι έκανε τόσον καιρό η ιταλική ομάδα με τον Πάουλο, το κάνει και η Λίβερπουλ με τον Μοχάμεντ. Μάλλον, όχι ακριβώς το ίδιο, αλλά παρόμοιο. Το συμβόλαιο του Ντιμπάλα λήγει το καλοκαίρι και η Γιούβε δεν το ανανεώνει, όπως είχε βουίξει ο τόπος στο Τορίνο και, πλέον, είναι οριστικό.

Η Λίβερπουλ, απ’ την άλλη, έχει συμβόλαιο με τον Αιγύπτιο ως το 2023. Αυτό σημαίνει ότι τον προσεχή Ιανουάριο πηγαίνει όπου θέλει, εκτός αν ανανεώσει από τώρα. (Να βρεθεί ομάδα να δώσει το καλοκαίρι τα περίπου 100.000.000 που κοστίζει και να τον πάρει με μεταγραφή δεν είναι απίθανο, αλλά είναι δύσκολο). Ο Μοχάμεντ το θέλει εδώ και καιρό. Αλλά ζητάει περισσότερα από τα 12.000.000 που παίρνει τώρα ως μισθό το χρόνο.

Καλά ως εδώ; Ας πούμε καλά. Αλλά από που κι ως που απ’ αυτό το σημείο φτάνει το πράγμα στο “ενδιαφέρον της Γιούβε για τον Σαλάχ”; Κατ’ αρχάς, ο παίκτης δεν μπορεί να είναι ο “αντικαταστάτης” του Ντιμπάλα. Κι αυτό επειδή να βγουν 100.000.000 από το ταμείο το καλοκαίρι, αποκλείεται. Σάμπως, όμως, μπορούν -με τα οικονομικά της ομάδας υπό έλεγχο και, γενικώς, σε λογιστικό κακό χάλι, να βγουν… πάνω από 12.000.000 το χρόνο αμοιβή σε παίκτη;

Το “κόλπο” με το φόρο που… φαντάζεται η Γκαζέτα

Τέλος πάντων, αυτό λένε οι καλοί συνάδελφοι στη Gazzetta Dello Sport. ΟΚ. Κάνουν κι εκείνοι τη σούμα. Και βλέπουν ότι θέμα μεταγραφής δε μπορεί να παίξει στα σοβαρά. Αλλά ούτε και τέτοιο ποσό για αμοιβή -σοβαροί να είμαστε. Είναι γνωστό ότι η Γηραιά Κυρία έχει… γηραιότατες άκρες στο ιταλικό ποδοσφαιρικό (και όχι μόνο) σύστημα, αλλά τέτοια πρόκληση δε θα είναι δυνατόν να μείνει “ασχολίαστη” -αν μη τι άλλο.

Η Γκαζέτα, όμως, βρίσκει τη “λύση”. Είναι, λέει, ένα παραθυράκι του νόμου στην Ιταλία. Και τι λέει; Ότι αν κάποιος ποδοσφαιριστής έχει παίξει στη χώρα, αλλά μετά αγωνιστεί στο εξωτερικό για τουλάχιστον δύο χρόνια, έχει μεγάλη έκπτωση στο φόρο αν ξαναπαίξει Ιταλία. (Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα, τα ‘χουμε πει…). Κι έτσι, λέει η εφημερίδα, μπορεί να προχωρήσει η δουλειά.

Τι λέμε εμείς; Ότι η… φαντασία της Γκαζέτα είναι αξιοθαύμαστη. Αλλά η πραγματικότητα πιο σκληρή. Ο Σαλάχ είναι σ’ ένα μεταίχμιο. Όταν θα μείνει ελεύθερος θα έχει μόλις κλείσει τα 31. Και αξία 100.000.000 έχει όσο παίζει στη Λίβερπουλ. Όπου… δεν παίρνει και ψίχουλα, ακριβώς. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα τα βρεί με τους Reds. Αυτό που απομένει, είναι να τα βρει και η Γιούβε με όσους καθόλου δε συμφωνούν με τη στάση απέναντι στον Ντιμπάλα. Και δεν είναι λίγοι.

Ο Αργεντινός έχει 113 γκολ και 48 ασίστ σε 283, πλέον, ματς με την ομάδα. Το Νοέμβριο κλείνει τα 29 και εφταετία στο σύλλογο. Είναι, όπως και να το κάνουμε, ένα κεφάλαιο και μέρος της σύγχρονης ιστορίας του. Και πολλοί φίλοι της Γιούβε γκρινιάζουν για την απώλειά του, ειδικά με τέτοιο τρόπο… Τι θα γίνει; Θα φανεί. Πάντως, να φανεί… Σαλάχ στο Τορίνο είναι εξαιρετικά χλωμό…


Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ