Ο χρόνος είναι αμείλικτος, αλλά ο ο Τζιόρτζιο... δεν το βάζει κάτω. Θέλει να παίξει -τουλάχιστον- ως τα 40 του. Να συμβεί κάτι τέτοιο με τη "Γηραιά Κυρία", ωστόσο είναι δύσκολο...

Γιούβε: Ο Κιελίνι σε δίλημμα. Ή μήπως όχι; Στις 14 Αυγούστου, ο εμβληματικός κεντρικός αμυντικός θα κλείσει, αισίως, τα 38 του χρόνια. Και, φυσικά, τα 17 ολόκληρα χρόνια στην ομάδα του Τορίνο. Ποδοσφαιρικά, μια ολόκληρη ζωή, δηλαδή. Και σε αριθμούς, απλώς εκθαμβωτική: 552 ματς ως τώρα, με την ασπρόμαυρη φανέλα, με 36 γκολ και 24 ασίστ. Και βέβαια, 115 παιχνίδια (και 8 γκολ) με την Εθνική Ιταλίας. Στην 115η συμμετοχή του, στο ματς με τη Βόρεια Μακεδονία, ο Κιελίνι αγωνίστηκε για μόλις 4 λεπτά, αλλαγή στον Μαντσίνι στο 90.

Και δύο λεπτά αργότερα γνώρισε μια από τις μεγαλύτερης απογοητεύσεις στην καριέρα του. To γκολ του Τραϊκόφσκι, χάλασε για τον Κιελίνι το πιο γλυκό του όνειρο: να κλείσει τη διεθνή καριέρα του ως αρχηγός της Σκουάντρα Ατζούρα σ΄ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Στα 38 του, ο Τζιόρτζιο ξέρει πια ότι δε θα γευθεί πια τέτοια χαρά και τιμή. Και συνεπώς, εστιάζει πλέον την προσοχή του στη Γιούβε. Και… όχι μόνο.

Θέλει να μείνει ως τα… 40, αλλά ο χρόνος περνάει για όλους…

Το συμβόλαιό του με τη Γηραιά Κυρία λήγει του χρόνου το καλοκαίρι. Θα είναι πλέον 39 χρονών. Και ήδη ταλαιπωρείται όλο και πιο συχνά από τραυματισμούς. Εφέτος, έχει μόλις 9 90λεπτα στο πρωτάθλημα και, συνολικά, μόλις 17 συμμετοχές με την ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις. Η καριέρα του υπήρξε σπουδαία, οι ατομικές διακρίσεις του πολλές, το ίδιο και οι τίτλοι του με την ομάδα. Αλλά ο χρόνος είναι αμείλικτος για όλους.

Παρά ταύτα ο ίδιος θεωρεί ότι υπάρχουν ακόμη μπόλικα καλά ματς μπροστά του. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν, ο Κιελίνι σκέφτεται ακόμη και… ανανέωση του συμβολαίου του με τη Γιούβε ως τα 40 του -έστω και χωρίς σπουδαία αμοιβή. Έτσι, σαν τιμητικό αποχαιρετισμό στα όπλα στην ομάδα όπου βρίσκεται από τα 21 του κι έχει πανηγυρίσει μαζί της 9 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα.

Θα πάρει το δρόμο της (γλυκιάς) ξενιτειάς;

Περίπτωση τέτοιας ανανέωσης, όμως, μάλλον δεν υπάρχει από την ομάδα. Ο Κιελίνι είναι ένας ζωντανός θρυλος της Γιούβε, αλλά, αγωνιστικά, δε μπορεί πλέον να στηρίζεται σ’ εκείνον, πόσο μάλλον και σε βάθος διετίας. Φυσικά, για λόγους σεβασμού, ούτε εμπόδιο θα σταθεί σε τυχόν επιθυμία του να αγωνιστεί στο αμερικανικό πρωτάθλημα, όπως γράφει η Γκαζέτα ντέλο Σπορτ ότι σκέφτεται να κάνει.


Κι όσο για την προπονητική, που αποτελεί το τρίτο σενάριο για το μέλλον του, είναι πολύ πιθανόν να γίνει η επόμενη ποδοσφαιρική του ενασχόληση, αλλά όχι από τώρα. Αν οι πληροφορίες από… Αμέρικα μεριά αληθεύουν και όντως το συμβόλαιο που του προτείνουν διάφορες ομάδες είναι τόσο μεγάλο, ο Τζιόρτζιο μάλλον θα πάρει το δρόμο της (γλυκιάς) ξενιτειάς… Σ’ ένα πιο “χαλαρό” πρωτάθλημα όπως το MLS, η εμπειρία του και μόνο, πιθανότατα θα είναι αρκετή για να κλείσει την καριέρα του με αξιοπρεπή και… οικονομικά συμφέροντα τρόπο… Θα δούμε.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ