Ήταν στο "χέρι" της Ίντερ. Αλλά η αντεπίθεση διαρκείας της Μίλαν την έχει φέρει να κρατά εκείνη τη μοίρα της στα... πόδια των ποδοσφαιριστών της μέχρι το φινάλε. Ένα φινάλε που, όπως και στην Αγγλία, δείχνει ότι θα κριθεί με μεγάλη αγωνία και, πιθανότατα στο "νήμα"...

Φινάλε-θρίλερ, αλά… Πρέμιερ, στη Serie A! Το εφετινό πρωτάθλημα στην Ιταλία θα μπορούσε να έχει υπότιτλο… “αχ, βρε παλιόπαιδο Ζιρού”! Ήταν, βλέπετε, εκείνα τα δύο γκολ του Γάλλου, στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Ίντερ, που έκαναν άνω κάτω την υπόθεση “πρωτιά”. Έως εκείνη την ημέρα, 5 Φεβρουαρίου, η Ίντερ έδειχνε ότι δύσκολα θα έχανε τον τίτλο. Δεν ήταν τόσο θέμα αποτελεσμάτων, όσο momentum. Η Γιούβε είχε πολλά προβλήματα. Και η Νάπολι δεν έδειχνε δυναμική να το φτάσει μέχρι τέλους.

Το κυριότερο, όμως, ήταν η εικόνα της ίδιας της Μίλαν. Στο ντέρμπι με τη συμπολίτισσα πήγαινε μετά από εντός έδρας ήττα-σοκ από τη Σασουόλο και ένα βαθμολογικά οδυνηρό 1-1 με τη Γιούβε. Η ψυχολογία της δεν ήταν καθόλου καλή. Και στη βαθμολογία ήταν 3η. Όλοι έκαναν το λογαριασμό χωρίς τον ξενοδόχο, όμως. Και ο “ξενοδόχος” ήταν αυτός ο μπαγάσας, ο Ολιβιέ, για τον οποίο έχουμε πει ότι είναι από τους πιο υποτιμημένους “‘killer” των ευρωπαϊκών γηπέδων.

Η μεγάλη νίκη της Μίλαν στο ντέρμπι δεν είχε μόνο βαθμολογική σημασία. Ήταν και το ματς που άλλαξε τελείως τη… διάθεση στα αποδυτήρια της ομάδας. Με άλλον “άερα” και νέα πίστη στις δυνατότητές τους, οι “ροσονέρι”, από εκείνη την ημέρα δεν έχουν γνωρίσει ήττα στη Serie A. Με 7 νίκες και 4 ισοπαλίες είναι πια αμετακίνητοι στην κορυφή της βαθμολογίας με συνολική συγκομιδή ως τώρα 77 βαθμών σε 35 ματς.

Η Ίντερ “ξύπνησε” για τα καλά μετά το 0-1 στο Τορίνο

Στον αντίποδα, η Ίντερ δεν ξεπέρασε εύκολα το σοκ. Έφερε, στη συνέχεια, 1-1 με τη Νάπολι, έχασε εντός από τη Σασουόλο, έμεινε στο “Χ” με Τζένοα, Τορίνο (εκτός) και Φιορεντίνα (εντός…). Η εκτός έδρας νίκη με τη Γιουβέντους, στις 3 Απριλίου, ωστόσο, έδειξε να την “ξυπνάει” για τα καλά με εξαίρεση την ήττα “σοκ” στο εξ αναβολής με τη Μπολόνια, στις 27 Απριλίου . Από τότε έχει ακόμη 4 νίκες και, θεωρητικά, ελπίζει στο καλύτερο ως το τέλος. Έχει τώρα 75 βαθμούς επίσης σε 35 ματς, αλλά και δύο ακόμη εντός έδρας ματς ως την 38η αγωνιστική, ενώ η Μίλαν έχει δύο εκτός.




Το πρόγραμμα των δύο μονομάχων ως το τέλος έχει ως εξής:

5 Μαΐου:   Ελλάς Βερόνα – Μίλαν / Ίντερ – Έμπολι

15 ΜαΐουΜίλαν – Αταλάντα / Κάλιαρι – Ίντερ και

22 Μαΐου: Σασουόλο – Μίλαν / Ίντερ – Σαμπντόρια

Από τις πιο πάνω αντιπάλους τους, “μαθηματικά” αδιάφορη είναι μόνο η Σασουόλο. Η Έμπολι θέλει 3 βαθμούς στα επόμενα 3 παιχνίδια της για να εξασφαλίσει 100% την κατηγορία, που τυπικά, δεν έχει σώσει ακόμη ούτε η Σαμπντόρια. Η Κάλιαρι είναι σε άμεσο κίνδυνο ακόμη και “διψάει” για βαθμούς, ενώ το ίδιο συμβαίνει, για άλλους λόγους και με την Αταλάντα και την Ελλάς Βερόνα. Και οι δύο έχουν μαθηματικές ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη και θα το κυνηγήσουν όσο μπορούν. Με άλλα λόγια… θρίλερ ως το τέλος. Ή, αν θέλετε, λόγω Ζιρού… φιλμ νουάρ ως το τέλος!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ίντερ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ