Ο νέος... Νούνο Μέντεζ ή Λουίς Ντίαζ είναι Ουρουγουανός! Λέγεται Ντάργουιν Νούνιες και είναι γεννημένος νικητής!

Ο στόχος κλείδωσε και σύντομα ο Ντάρβιν Νούνιες. θα είναι το νέο επιθετικό όπλο των “Κόκκινων διαβόλων”. Ο Ερικ Τεν Χαγκ έχει σε πρώτη προτεραιότητα να κάνει όσες δαπάνες απαιτούνε για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πρώτος στην μεταγραφική του λίστα είναι ο Ουρουγουανός παίχτης της Μπενφίκα.

Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει πως οι επαφές έχουν ολοκληρωθεί με τον ατζέντη του Νούνιες για πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας, και ετήσιες αποδοχές κοντά στα δέκα εκατ. ευρώ.

Ντάργουιν Νούνιες: Παίρνεις… πιο πολλά απ’ όσα πληρώνεις!

Μια ματιά στα στατιστικά, απλώς επιβεβαιώνει ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πάντοτε φαβορί, αλλά ποτέ σίγουροι νικητές. Με το πρώτο ματς στο Ντα Λουζ να έχει έλθει 2-2, στο Άμστερνταμ ο γηπεδούχος μπήκε φουριόζος. Και έτσι τελείωσε το ματς. Με κατοχή 69%, με 16-4 σουτ, με υπερδιπλάσιες (596-277) πάσες, με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια (84%-69%) και 10-4 κόρνερ, ο Άγιαξ δικαίωσε σίγουρα την πρόβλεψη ότι ήταν το φαβορί. Και… αποκλείστηκε.

Στο ποδόσφαιρο, βλέπετε, μόνο ένα στατιστικό μετράει πραγματικά. Κι αυτό είναι το γκολ. Ο Άγιαξ δεν το είχε. Αλλά η Μπενφίκα έχει εφέτος τον άνθρωπο-συνώνυμο του γκολ. Διότι ο Ντάργουιν Νούνιες είναι, πραγματικά, φαινόμενο αυτή τη σεζόν. Ή μάλλον… και αυτή τη σεζόν. Διότι ο ούτε 23χρονος ακόμη (στις 24 Ιουνίου θα τα κλείσει) Νούνιες έχει βαλθεί εδώ και καιρό να τρελάνει κόσμο.

Το φτωχόπαιδο από το Αρτίγκας με τα δύσκολα παιδικά χρόνια είχε πάντοτε το ποδόσφαιρο ως διέξοδο. Και πάντοτε είχε την καρδιά ενός πούμα. Το ταλέντο του, μεγάλο. Και το έδειξε από πιτσιρικάς, 14 χρονών στη Νέων της Πενιαρόλ. Στα 17 του παθαίνει ρήξη χιαστού. Υπάρχουν φόβοι ότι θα σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αλλά γυρίζει πιο δυνατός. Ντεμπουτάρει με την πρώτη ομάδα το Νοέμβριο του 2018, αλλά τον επόμενο μήνα, μια νέα ρήξη χιαστού τον κρατάει και πάλι πίσω. Την ξεπερνάει κι αυτή, όμως.

“Βγάζει μάτια” με την Αλμερία και η Μπενφίκα… ανοίγει πορτοφόλι!

Τελικά, μετά από, συνολικά 22 ματς, 4 γκολ και μια ασίστ με την Πενιαρόλ, ένας γάτος σκάουτερ τον παίρνει, τον Αύγουστο του 2019 για την Αλμερία. Με την ισπανική ομάδα είναι, απλώς, σπουδαίος στη La Liga 2. Σε 32 ματς μαζί της πετυχαίνει 16 γκολ κι έχει και δύο ασίστ -πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, μαζί με τον συμπατριώτη του, Κρίστιαν Στουάνι. Τον καλούν και στην Εθνική (έχει ήδη 8 συμμετοχές και 2 γκολ). Και αναγκάζει τους Λουζιτανούς να δώσουν το ποσό ρεκόρ για να τον αποκτήσουν.

Το καλοκαίρι του ’20, η Μπενφίκα ξόδεψε γενικώς ποσό ρεκόρ σε μεταγραφές για πορτογαλική ομάδα. Αλλά κατάφερε ελάχιστα πράγματα σε σχέση με τις προσδοκίες. Το αντίθετο όμως συνέβη με τον Νούνιες. Ο Ουρουγουανός συμπλήρωσε 44 ματς την πρώτη του σεζόν. Πέτυχε 14 γκολ και είχε 12 ασίστ. Και, το καλύτερο για τη Μπενφίκα; Παρότι πολλά μάτια στην Πρέμιερ τον είχαν βάλει… στο μάτι εκείνος τίμησε το συμβόλαιό του.

Έχει ήδη βγάλει τα λεφτά του και… θα φέρει κι άλλα στη Μπενφίκα

Και προς… δικό του όφελος, αλλά σίγουρα και προς της ομάδας. Διότι αν την πρώτη χρονιά του ξεχώρισε από το “σωρό”, εφέτος ο Νούνιες σαρώνει. Έχει ήδη 26 γκολ και 2 ασίστ σε 33 συμμετοχές του με Μπενφίκα. Και μόνο η πρόκριση στους “8” του Τσάμπιονς Λιγκ, που χάρισε στην ομάδα, επειδή “ήταν εκεί” στο λάθος του Ονάνα, σημαίνει μάνι μάνι 10.600.000 ευρώ για τα ταμεία της! Είχε 2 γκολ και στο 3-0 επί της Μπαρτσελόνα (άνοιξε και έκλεισε το σκορ). Και επειδή, στη σούμα των ομίλων, εξαιτίας αυτής της νίκης, στην ουσία, η ομάδα πέρασε στους 16 (άλλα 9.600.000 ευρώ), ο Νούνιες έχει πρακτικώς… ήδη βγάλει τα λεφτά του.

Πολύ περισσότερα θα βγάλει, εάν ο Ντάργουιν συνεχίσει έτσι. Σ’ ένα πρωτάθλημα που, παραδοσιακά παρακολουθούν πολύ προσεκτικά οι ομάδες των Big5, η αξία του έχει φτάσει τα 40.000.000 ευρώ ήδη. Είναι πρώτος σκόρερ της Primeira Liga και έχει συμμετοχή ακριβώς στο 1/3 των γκολ της Μπενφίκα26 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις στη φετινή σεζόν.

Ο νέος… Νούνο Μέντεζ ή Λουίς Ντίαζ είναι Ουρουγουανός! Λέγεται Ντάργουιν Νούνιες και είναι γεννημένος νικητής!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Primeira Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μεταγραφές

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ