Τζέιντον Σάντσο: Μήπως… να γυρίσει στη Ντόρτμουντ; Οι λέξεις “μεγάλο ταλέντο” συνοδεύουν τον Τζέιντον σχεδόν… απ’ την κούνια! Σε ηλικία επτά ετών πήγε στις Ακαδημίες της Γουότφορντ. Και ήταν τόσο καλός, τόσο “μεγάλο ταλέντο” που, στα 11 του, επειδή δυσκολευόταν στις μετακινήσεις, η ομάδα του βρήκε σπίτι και σχολείο κοντά, για να μην τον χάσει. […]

Τζέιντον Σάντσο: Μήπως… να γυρίσει στη Ντόρτμουντ; Οι λέξεις “μεγάλο ταλέντο” συνοδεύουν τον Τζέιντον σχεδόν… απ’ την κούνια! Σε ηλικία επτά ετών πήγε στις Ακαδημίες της Γουότφορντ. Και ήταν τόσο καλός, τόσο “μεγάλο ταλέντο” που, στα 11 του, επειδή δυσκολευόταν στις μετακινήσεις, η ομάδα του βρήκε σπίτι και σχολείο κοντά, για να μην τον χάσει.

Έτσι, ως “μεγάλο ταλέντο” βρέθηκε και στις Ακαδημίες της Σίτι για 70.000 ευρώ (υπό προϋποθέσεις θα έφταναν και τα 600.000), στο πλαίσιο του αμφιλεγόμενου προγράμματος της Πρέμιερ για τους “Ελίτ”  νεαρούς παίκτες. Στο Μάντσεστερ βρέθηκε λίγο πριν κλείσει τα 15 -έχει γεννηθεί στις 25 Μαρτίου του 2.000. Και εκεί εντυπωσίασε.

Από τις Ακαδημίες τη Σίτι, βασικός στη Ντόρτμουντ!

Η Σίτι τον προόριζε για τη μεγάλη ομάδα για το Μάιο του 2017. Ήταν εξαιρετικός και με την Κ17 της Αγγλίας. Αλλά τελικά δεν τον συμπεριέλαβε στην προετοιμασία. Ο μικρός έθετε όρους για τα λεπτά συμμετοχής του στη senior ομάδα. Αλλά στα 17 σου, όσο μεγάλο ταλέντο κι αν είσαι, δεν είναι σοφό να “εκβιάζεις” τον Πεπ, στη δέυτερη σεζόν του στην ομάδα. Είναι;

Και κάπως έτσι ο Τζέιντον βρέθηκε τον Αύγουστο του 2017 στη Ντόρτμουντ, για 10.000.000 ευρώ. Ο γερμανικός σύλλογος, το ξέρουμε όλοι, είναι “μανούλα” στο να παίρνει παίκτες και να τους προσδίδει σε χρόνο ρεκόρ υπεραξία. Σε ηλικία 17 χρονών και 4 μηνών, ο Σάντσο βρέθηκε κατευθείαν στην πρώτη ομάδα.

Ντεμπουτάρισε τον Οκτώβριο του 2017, ως αλλαγή στο 84′ στο ματς με την Άϊντραχτ. Ήταν ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν με τη Ντόρτμουντ. Γενάρη του ’18 ξεκίνησε για πρώτη φορά ως βασικός και τον Απρίλιο σκόραρε και το πρώτο του γκολ.

Επιτέλους, όχι απλώς “μεγάλο ταλέντο”…

Στη Γερμανία ο μικρός άνθισε ποδοσφαιρικά. Από “μεγάλο ταλέντο” έγινε ολοκληρωμένος παίκτης. Φοβερός στο ένας με έναν, τεχνίτης, εξαιρετικά ομαδικός, αλλά και δημιουργικός, αξιοποίησε πλήρως τις ικανότητές του πλάι στον Έρλινγκ Χάαλαντ, τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ και τον Τζίο Ρέινα. Στη Μπουντεσλίγκα, σε 101 συμμετοχές πέτυχε 38 γκολ. Και συνολικά, σε 137 ματς με την ομάδα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα 50 φορές. 

Στα 18,5 κλήθηκε και στη μεγάλη Εθνική. Βρέθηκε πέρυσι και το EURO όπου, όμως, δε θέλει να θυμάται το χαμένο του πέναλτι στον τελικό. Και τον Ιούλιο υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο στη Γιουνάιτεντ. Μετά από τέσσερις θαυμάσιες σεζόν στη Γερμανία ένιωσε ότι η ώρα της επιστροφής. Και μαζί της επέστρεψαν και οι λέξεις… “μεγάλο ταλέντο”.

Όμως αυτός ο χαρακτηρισμός είναι εξαιρετικά τιμητικός όταν είσαι 15 ή 17 χρονών. Στα σχεδόν κλεισμένα τα 22 σου και μεταγραφή 85.000.000 ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt, όμως, δεν είναι καθόλου. Σε 23 συνολικά παιχνίδια με τη Γιουνάιτεντ, έχει πετύχει μόλις δύο γκολ. Μοιάζει συνήθως “μουδιασμένος”. Δεν παίρνει πολλές πρωτοβουλίες, δείχνει να του λείπει η αυτοπεποίθηση. Το πιο φοβερό είναι όμως η… καμία ασίστ! Ποιος; Ο Σάντσο. Που στη Ντόρτμουντ μοίραζε στο πιάτο ένα τσουβάλι γκολ στους συμπαίκτες του.

Ο Ράνγκνικ τον στηρίζει, αλλά το “μπάχαλο” δε βοηθά…

Ο Ράνγκνικ -σε αντίθεση με τον Σόλσκιερ– εκφράζει δημόσια την πίστη του στον παίκτη. Ο Γερμανός λέει ότι στις προπονήσεις ο Τζέιντον είναι καταπληκτικός και ότι το πρόβλημά του είναι ψυχολογικό. “Στο κεφάλι του”. Και ότι μόλις προσαρμοστεί “στο βάρος της μεγάλης φανέλας, σ’ ένα μεγάλο και εξανλητικό πρωτάθλημα θα μπορέσει να βγάλει και στα παιχνίδια όσα δείχνει στις προπονήσεις”.

Κάποιοι άλλοι, πάλι, λένε ότι με Ρονάλντο, Γκρίνγουντ, Ράσφορντ μπροστά, ο Τζέιντον δε χωράει στην 11δα. Αν είναι έτσι, όμως, γιατί ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα για την απόκτησή του; Κι αν στις προπονήσεις δείχνει πολλά, γιατί δεν ξεκινάει πιο συχνά βασικός; Όλοι ελπίζουν να είναι κάτι παροδικό αυτό που συμβαίνει στον Τζέιντον. Κι άλλοι φοβούνται, απλώς, ότι ως -ξεκάθαρα- παίκτης ψυχολογίας, ο Σάντσο έχει “μπλοκαριστεί” στο εφετινό, ατέλειωτο μπάχαλο της ομάδας. Κι αν είναι έτσι, τα πράγματα μπορεί να μην εξελιχθούν καλά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ