O 29χρονος στόπερ παραχώρησε την πρώτη συνέντευξή του ως παίκτης του ΠΑΟΚ.

Σε συμφωνία με τον Ουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ κατέληξε ο ΠΑΟΚ, με τον παίκτη να έρχεται στη Θεσσαλονίκη και να υπογράφει το νέο συμβόλαιό του.

Ο 29χρονος στόπερ δεσμευόταν με συμβόλαιο με τη Γουότφορντ έως το 2025, ωστόσο δεν υπολογιζόταν από τους Άγγλους.

Στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν είχε δοθεί δανεικός στη Σαλερνιτάνα.

Οι «ασπρόμαυροι» ήρθαν σε συμφωνία με τις «σφήκες», αλλά και με τον ίδιο τον παίκτη, ώστε να μετακομίσει στη χώρα μας.

Ο Νιγηριανός πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε το νέο συμβόλαιό του έως το 2026 και ανακοινώθηκε.

Η ελληνική ομάδα έδωσε ένα εκατομμύριο ευρώ στη Γουότφορντ για την απόκτησή του, καθώς κι ένα εκατομμύριο ευρώ στον ίδιο για κάθε χρόνο συμβολαίου.

Όπως δήλωσε, μιλώντας στο PAOK TV: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν όντως δύο μεγάλες, αλλά ωραίες ημέρες.

Έφτασα στην Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί της Δευτέρας, είδα λίγο την πόλη, πέρασα από ιατρικές εξετάσεις, συνάντησα τους ανθρώπους της ομάδας που δεν είχαν ταξιδέψει για την προετοιμασία. Και χθες τα ίδια…

Έπρεπε να τελειώσουμε με τις υπογραφές, έκανα μια βόλτα στην πόλη. Γεμάτες ημέρες, αλλά πλέον έφτασα εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί το σημαντικότερο για μένα είναι να είμαι με την ομάδα και να ξεκινήσω να δουλεύω.

Νιώθω καλά. Είχα μόνο ένα μικρό διάλειμμα, μόλις πέντε μετά το τέλος της σεζόν, μετά είχα υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα, στην συνέχεια είχα μία εβδομάδα ελεύθερη, δεν έκανα τίποτα, δούλεψα ατομικά για να είμαι όσο πιο έτοιμος γίνεται.

Ήξερα πως κάτι μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή και ήθελα να είμαι σε καλή κατάσταση. Δούλεψα αρκετά, αλλά είναι διαφορετικό να δουλεύεις μόνος από το να δουλεύεις μαζί με την ομάδα.

Ανυπομονώ να ξεκινήσω να δουλεύω με την ομάδα και νιώθω καλά.

Ήταν δυο τρελές εβδομάδες, αλλά εγώ ήμουν ξεκάθαρος για το τι ήθελα. Ήθελα να ενταχθώ σε μια φιλόδοξη ομάδα με έναν καλό προπονητή και σε μια πόλη που θα μπορώ να είμαι χαρούμενος με την οικογένειά μου.

Μίλησα με τον προπονητή, με τον σύλλογο, με τον τεχνικό διευθυντή και ήταν όλοι ξεκάθαροι στο τι θέλουν από εμένα και το πλάνο τους για την ομάδα.

Ήξερα ήδη πολλά για τον ΠΑΟΚ, έχοντας δει και πολλά ευρωπαϊκά του παιχνίδια και ήμουν εντυπωσιασμένους από τους φιλάθλους.

Ήταν μια ξεκάθαρη απόφαση για εμένα. Έγιναν πολλά, αλλά είπα στον ατζέντη μου πως θέλω να πάω στον ΠΑΟΚ. Ήμουν πολύ χαρούμενος όταν συμφωνήσαμε σε όλα.

Είναι δύσκολο να μιλάς για τον εαυτό σου, αλλά μπορώ να πω πως είμαι στα 29 τώρα, έχω παίξει σε διαφορετικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη, έχω εμπειρία με την εθνική ομάδα.

Είμαι ένας παίκτης που παίζει για την ομάδα. Ως κεντρικός αμυντικός βλέπω όλο το γήπεδο και νομίζω ότι είμαι ηγέτης.

Ήμουν αρχηγός σε πολλές ομάδες. Προσπαθώ πάντα να βοηθάω την ομάδα και να την κάνω να παίζει καλύτερα.

Μου αρέσει πολύ να παίζω άμυνα, να κάνω ένα ωραίο τάκλιν, να βοηθάω την ομάδα για μένα είναι σαν να πετυχαίνεις γκολ. Ζω για να το κάνω αυτό.

Δίνω πάντα το 100%. Είμαι πάντα περήφανος όταν φοράω τα χρώματα που υπερασπίζομαι.

Τώρα, είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ και η υποδοχή από τους φιλάθλους και τον σύλλογο ήταν εξαιρετική.

Θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα. Θα ήθελα πολύ να κερδίσουμε κάτι στην πρώτη μου σεζόν εδώ.

Έχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία τώρα στα προκριματικά για την Ευρώπη, επίσης το πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Θέλω να γίνω μέρος της ιστορίας του ΠΑΟΚ.

Όντας λίγο μεγαλύτερος, πιστεύω πως θα είναι κομμάτι του ρόλου μου στην ομάδα. Γνωρίζω φυσικά υπάρχουν πολλοί κορυφαίοι επαγγελματίες στην ομάδα.

Έχω δει τους νεαρούς παίκτες της ομάδας, ειδικά τον κεντρικό αμυντικό, ξέρω πως έχουμε παίκτες από την ακαδημία και είναι έτοιμοι να παίξουν για την πρώτη ομάδα.

Εγώ θα είμαι εκεί για να τους δίνω συμβουλές αν θέλουν, να τους καθοδηγούν και να τους βοηθάω να γίνονται καλύτεροι.

Θυμάμαι πως όσο ήμουν νέος είχα δίπλα μου έμπειρους παίκτες που με βοήθησαν πολύ. Θέλω να κάνω και εγώ το ίδιο για τους συμπαίκτες μου.

Θέλω να ξεκινήσω και να δω πόσο καλοί είναι. Έχω ακούσει εξαιρετικά λόγια, τόσο για τους παίκτες, αλλά και γενικά για την ακαδημία του ΠΑΟΚ.

Είναι η καλύτερη στην Ελλάδα. Θέλω να δουλέψω μαζί με τους νέους παίκτες και να έρθουν και άλλοι στην πρώτη ομάδα».

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ