Το... μεσαίο όνομα του δεξιού εξτρέμ της Γουέστ Χαμ πρέπει να είναι... "πρόοδος". Από την 5η κατηγορία στην Πρέμιερ, πίσω στην Τσάμπιονσιπ και ξανά στα μεγάλα σαλόνια και την Εθνική Αγγλίας, είναι μια ζωντανή απόδειξη για το πού μπορεί να σε φτάσει η σκληρή δουλειά και η αγάπη γι' αυτό που κάνεις...

Τζάροντ Μπόουεν: Πού θα σταματήσει; (Ε, κύριε Κλοπ;) Η περίπτωση του Τζάροντ είναι λίγο παράξενη. Από την 5η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου είδε τον εαυτό του στα σαλόνια της Πρέμιερ, με τη Χαλ, την 5η -και μοναδική έκτοτε- σεζόν της στη μεγάλη κατηγορία. Ήταν πίσω στο 2016/17. Και ο Μπόουεν ούτε 20 ετών (γεν. 20/12/1996). Θα έλεγε κανείς ότι κάποιο τζιμάνι μεγάλης ομάδας θα έβλεπε από τότε ότι το παιδί θα είχε εξέλιξη. Αλλά δε συνέβη.

Όπως δεν είχε συμβεί και όταν, ως έφηβος, άκουσε το “όχι” της Κάρντιφ για να τον πάρει στην ομάδα. Ο Τζάροντ, όμως, δεν το έβαλε κάτω. Είχε, βέβαια και την αμέριστη στήριξη του πατέρα του, Σαμ, ημιεπαγγελματία ποδοσφαιριστή επίσης. Είναι συνώνυμο της σκληρής δουλειάς. Και η πρόοδός του…. γεωμετρική! Στη Χέρεφορντ πρωτοπαίζει στα 17 του, το 2014. Μετά από μόλις 8 ματς, ωστόσο, ο τεχνικός της Χαλ, Τόνι Πίνοκ, τον παίρνει στη Χαλ.

Η Γουέστ Χαμ ήταν αυτή που έκανε διάνα το 2020

Στη χρονιά του στη μεγάλη κατηγορία παίρνει λίγα ματς, στην Τσάμπιονσιπ, όμως, βγάζει μάτια. Σε 151 ματς μαζί της, ο απολογισμός του είναι 51 γκολ και 14 ασίστ. Είναι γρήγορος, με φοβερή αντοχή, μάστορας στο transition, αλλά και σε σπουδαία επαφή με τα δίχτυα. Το, κυριότερο, όμως; Είναι, βέβαια, το γεγονός ότι κάθε χρόνο παρουσιάζεται και καλύτερος! Η εξέλιξή του είναι ραγδαία. Η Κρίσταλ Πάλας δείχνει έντονο ενδιαφέρον. Αλλά την τελευταία μέρα του Γενάρη του 2020, λίγες μέρες μετά τα 24 γενέθλιά του, είναι η Γουέστ Χαμ που δίνει σχεδόν 22.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει.


Δύο χρόνια μετά, το ακούραστο αυτό διαβολάκι έχει φτάσει την αξία του στα 35.000.000. Έχει γράψει 104 ματς μαζί της, ενώ έχει πετύχει 27 γκολ, αλλά και έχει σερβίρει 23 ακόμη. Εφέτος είναι ο μόνος παίκτης της Πρέμιερ, εκτός από τον Μοχάμεντ Σαλάχ και τον Μέισον Μάουντ που είχε διψήφιο αριθμό γκολ και ασίστ (12 και 12 -18 και 13 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις με τα “Σφυριά”). Είναι αναντικατάστατος για τον Ντέιβιντ Μόιζ. Και, πλέον, είναι, βεβαίως… και διεθνής.

Διεθνής και με… διάσημο θαυμαστή τον Γιούργκεν Κλοπ

Ο Γκάρεθ Σάουθγκέιτ είδε κι αυτός την… ατέλειωτη πρόοδο του Μπόουεν. Και, έστω στα 25,5 του, ο Μπόουεν θα φορέσει και τη φανέλα με τα τρία λιοντάρια για το Nations League. Είναι στην αποστολή για τα ματς με Ουγγαρία, Γερμανία και Ιταλία. Σε ποια και πόσο θα παίξει, θα δούμε. Η… τιμή, ωστόσο, είναι κι αυτή μια ανταμοιβή. Δεν είναι;

Άλλη μία -με… νόημα κιόλας- ήταν, βεβαίως και τα λόγια του Γιούργκεν Κλοπ μετά την ήττα της Λίβερπουλ από τη Γουέστ Χαμ με 3-2, σ’ ένα ματς όπου ο Μπόουεν σέρβιρε και το 2-1 και το 3-1 για την ομάδα του. “Είναι, πια, ένας πραγματικά απίστευτος παίκτης”, είχε πει ο Κλοπ. “Και στη Χαλ ήταν, φυσικά, πολύ καλός, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι περίμεναν πολλοί μια τέτοια εντυπωσιακή εξέλιξη“. (Χμμμ. Λέτε, λοιπόν, να έχουμε και τίποτε -τέτοιες- εξελίξεις; Ε, μίστερ Κλοπ;)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ