Ένας παίκτης που στα 19,5 του έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει, κλείνει άδοξα την καριέρα του μόλις 11 χρόνια μετά... Οι δεκάδες μικροί και μεγάλοι τραυματισμοί που έζησε, τον κράτησαν πίσω. Δε θα φύγει ωστόσο από την οικογένεια της Άρσεναλ, που "είναι η οικογένειά του"....

Τζακ Γουίλσιρ: Ο “γίγαντας με τα πήλινα πόδια”… Την πρωτοχρονιά, ο, κάποτε, χαρισματικός διεθνής μέσος έκλεισε τα 30 του. Αλλά πριν καν ξεκινήσει η νέα σεζόν, με μια πραγματικά συγκινητική ανακοίνωση. επιβεβαίωσε ό,τι όλοι έβλεπαν εδώ και καιρό πως πρέπει να συμβεί. Να σταματήσει, δηλαδή, το ποδόσφαιρο. Ως ένα από τα πιο ελπιδοφόρα πρότζεκτ που ανέδειξε η Άρσεναλ και το αγγλικό ποδόσφαιρο, που, όμως, το σώμα του τον πρόδωσε δεκάδες φορές.

Η επιστολή αποχώρησης του Γουίλσιρ από τα γήπεδα είναι, πραγματικά συγκλονιστική. Αποκαλύπτει πλήρως τη βαθιά αγωνία ενός ανθρώπου με ταλέντο και όρεξη, ενός πνεύματος πρόθυμου, αλλά με ασθενή σάρκα. Σωρεία τραυματισμών, από τα πρώτα πρώτα κιόλας χρόνια της καριέρας του, τσάκισαν το κορμί και, σιγά σιγά και την ψυχολογία αυτού του σπουδαίου παίκτη.

Μια απίστευτα συγκινητική επιστολή…

“Έζησα το όνειρό μου”, λέει μεταξύ άλλων. “Το ταξίδι ήταν απίστευτο,  από παιδάκι που κλωτσούσα μια μπάλα, μέχρι την Άρσεναλ και την Εθνική ομάδα της πατρίδας μου σε Παγκόσμιο Κύπελλο…” “Η καριέρα μου μπήκε σε αποδρομή για λόγους που δεν μπορούσα να ελέγξω…” “Ξέρω ότι έχει έρθει η σωστή ώρα”. “Ξεπέρασα τα πιο τρελά μου όνειρα”. Και βέβαια: “Δεν θα βρω ποτέ αρκετά λόγια για να ευχαριστήσω εσένα, boss, Αρσέν Βενγκέρ, τον Πατ Ράις και τον Μπόρο Μπρίμορακ για την πίστη και την υποστήριξή σας. Η Άρσεναλ έγινε μια δεύτερη οικογένεια για εμένα και σας ευχαριστώ όλους γι’ αυτό…”

Ο Γουίλσιρ έγινε “Κανονιέρης” από παιδάκι. Και σε ηλικία 16 ετών και 256 ημερών έγινε και ο νεώτερος παίκτης στην ιστορία της στην Πρέμιερ. Ένα γνήσιο ταλέντο, αριστεροπόδαρος, σπουδαίος ντριπλέρ, με εξαιρετικές μεταβιβάσεις, ο βραχύσωμος Τζακ είναι και ο 12ος νεώτερος διεθνής στην ιστορία της Αγγλίας. Έκανε ντεμπούτο στη μεγάλη ομάδα σε ηλικία 18 ετών και 222 ημερών, κατά της Ουγγαρίας. Και ήταν στην ομάδα του Μουντιάλ του 2014.

“Άγγλος στην καρδιά, Ισπανός στην τεχνική”…

Ο Βενγκέρ είπε για τον Γουίλσιρ ότι είναι “Άγγλος στην καρδιά, αλλά Ισπανός στην τεχνική”. Πέρασε 10 χρόνια με τη μεγάλη ομάδα (με δανεισμούς και σε Μπόλτον, Μπόρνμουθ), μέχρι να φύγει ελεύθερος για τη Γουέστ Χαμ, το 2018. Πήρε 2 Κύπελλα με την Άρσεναλ, το 2014 και το 2015. Αλλά ποτέ δεν έφτασε στο επίπεδο που, ολοφάνερα, μπορούσε να φτάσει. Έμεινε έξω μια ολόκληρη σεζόν το 2011-12, από σπασμένο αστράγαλο. Και σχεδόν άλλη μία το 2015-16, από κάταγμα στην κλείδα και πρόβλημα στο πόδι.


Οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν σχεδόν ποτέ ήσυχο. Στα καλά του, ήταν ένας παίκτης χάρμα-ιδέσθαι. Αλλά πολύ συχνά δεν ήταν καλά. Στην πιο γεμάτη σεζόν σε όλη την καριέρα του, το 2010-11, 19,5 χρονών τότε, ο κόσμος παραμιλούσε για το ταλέντο του. Έπαιξε σε 49 ματς για την Άρσεναλ και όλοι πίστεψαν ότι ήταν φτιαγμένος για πολύ μεγάλα πράγματα. Όμως ποτέ δεν πλησίασε καν, ξανά, στην αγωνιστική του ζωή αυτόν τον αριθμό. Και για πολύ μεγάλα πράγματα ήταν όντως φτιαγμένο το ποδοσφαιρικό μυαλό του. Αλλά η μοίρα τα έφερε αλλιώς…

Ο Γουίλσιρ δεν θα μείνει, ωστόσο, μακριά από την Άρσεναλ. Μαζί με τους Άνταμ Μπίρτσαλ και Τζούλιαν Γκρέι, επίσης παλιούς παίκτες της ομάδας, θα αναλάβει προπονητής της Κ18. Κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια με 197 ματς, 14 γκολ και 30 ασίστ για τους “Κανονιέρηδες”. Κι ένα μεγάλο “κρίμα” δίπλα από το όνομά του, που κάποτε, έμοιαζε προορισμένο να γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρσεναλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ