Η "πιο ισχυρή γυναίκα στο ποδόσφαιρο" αποτελεί παρελθόν για τη νέα Τσέλσι του Τοντ Μποέλι. Που, πάντως, θα κρατήσει τη "σιδηρά" Γκρανόφσκαγια στο πλάι του όσο διαρκεί η μεταγραφική περίοδος και μέχρι να βρεθεί νέο πρόσωπο για την οριστική ανάληψη της θέσης του εκτελεστικού διευθυντή...

Τσέλσι: Τέλος και η Μαρίνα… “Ζαχάροβα” του Ρομάν! Όταν, Αύγουστο του 2015 ο Βλαντιμίρ Πούτιν έβαζε τη Μαρία Ζαχάροβα υπεύθυνη επικοινωνίας του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, η απόφασή του προκάλεσε αίσθηση. Ήταν η πρώτη γυναίκα που ανελάμβανε το πόστο -το οποίο έχει να κάνει, βασικά, με τις πληροφορίες γενικότερα και όχι μόνο με τις δουλειές ενός Γραφείου Τύπου. Η θέση θεωρείτο “αντρική” υπόθεση. Αλλά από τότε, η Ζαχάροβα έχει αποδείξει ότι όχι μόνο είναι κατάλληλη για το πόστο, αλλά έως και μοναδική.

Ο καλός φίλος -κι αυτό τον… έφαγε- του Βλαδίμηρου, Ρομάν Αμπράμοβιτς, ωστόσο, τον είχε προλάβει κατά δέκα μήνες στην Τσέλσι. Οκτώβριο του 2014, ο Ρομάν έδωσε τη θέση της εκτελεστικής διευθύντριας της ομάδας στη Μαρίνα Γκρανόφσκαγια. Προσωπική βοηθός του από το 1997 στη “Σιμπνέφτ”, η Μαρίνα έχει σπουδάσει ξένες γλώσσες στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας και ήταν στο ΔΣ της Τσέλσι από τον Ιούνιο του 2013, ενώ από το 2010 ήδη ήταν η εκπρόσωπος του Ρομάν σε θέματα μεταγραφών και επαφών με συλλόγους.

Times: “Η πιο ισχυρή γυναίκα στο ποδόσφαιρο”!

Όταν ανακοινώθηκε ο διορισμός της σε μια κατεξοχήν “αντρική” θέση, οι Times του Λονδίνου έγραψαν για τη Μαρίνα Γκρανόφσκαγια ότι “είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στο ποδόσφαιρο”. Είχαν δίκιο. Με τα χρόνια η “σιδηρά Μαρίνα” εξελίχθηκε σε στέλεχος-κλειδί για την ομάδα. Άσκησε τα καθήκοντά της  με ευστροφία, διορατικότητα, επαγγελματισμό, αφοσίωση στο σύλλογο και παροιμιώδη καπατσοσύνη.

Σκληρή διαπραγματεύτρια, ήταν πίσω από μεταγραφές επιπέδου Τίμο Βέρνερ, Κάι Χάβερτς, Τιάγκο Σίλβα, Ρομέλου Λουκάκου. Και πιο παλιά Ντιντιέ Ντρογκμπά, Φερνάντο Τόρες, Χουάν Μάτα, Οσκάρ, Νταβίντ Λουίζ, Ντιέγκο Κόστα,  Άλβαρο Μοράτα, Ραμίρες και Εντέν Αζάρ. Και φυσικά, η γυναίκα που εξασφάλισε για την ομάδα 72.000.000 ευρώ το χρόνο από τη NIKE ως το… 2032! Η ικανότητά της ήταν τέτοια ώστε το 2018 το περιοδικό Forbes την ανακήρυξε 5η πιο επιδραστική γυναίκα στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Στο πλάι του Μποέλι μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης(-τρια;)

Και είναι χαρακτηριστικό ότι και ο νέος ιδιοκτήτης, Τοντ Μποέλι, παρότι ανακοίνωσε την αποχώρησή της δεν παρέλειψε να αναφερθεί με εγκωμιαστικά σχόλια για την πορεία της στην Τσέλσι: “Ευχαριστούμε τη Μαρίνα για τις πολυετείς, άριστες υπηρεσίες της στο σύλλογο και της ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στα μελλοντικά της εγχειρήματα”, ήταν τα λόγια του Αμερικανού. Ο οποίος, μάλιστα, θα κρατήσει τη Γκρανόφσκαγια στο πλάι του κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου που τρέχει. (Ο ίδιος θα αναλάβει το ρόλο του εκτελεστικού διευθυντή μέχρι να βρεθεί  οριστική λύση).

Ένα είναι βέβαιο. Ότι η Μαρίνα Γκρανόφσκαγια, που έκλεισε τα 47 της στις 13 Ιανουαρίου, δεν φεύγει με την παραμικρή σκιά επάνω της για τις ικανότητές της. Αλλά απλώς, επειδή, μια τόσο στενή συνεργάτιδα του Αμπράμοβιτς δε θα ήταν δεοντολογικά σωστό να παραμείνει υπό τη νέα ιδιοκτησία. Κι αν υπάρχει κάτι ακόμη πιο βέβαιο είναι ότι… αποκλείεται να πάει χαμένη. Στο χώρο του ποδοσφαίρου ή των επιχειρήσεων…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ