Εξαιρετικός παίκτης, χωρίς αμφιβολία, ο Κροάτης. Αλλά αν είναι αλήθεια ότι θα παίρνει τόσα χρήματα στην Τότεναμ, σίγουρα διαταράσσει τις εσωτερικές ισορροπίες στα αποδυτήρια. Και βγάζει "ριγμένο" και τον αγαπημένο της κερκίδας, Χέουνγκ-Μιν Σον, το "χαμογελαστό παιδί" των Σπερς...

Τότεναμ: “Μπαχαλάκι”, λόγω… “χρυσού” στον Πέρισιτς! OK. Ότι ο Ιβάν είναι εξαιρετικός χαφ δεν το αμφισβητεί κάποιος. Και βρίσκει και δίχτυα, αρκετά συχνά για τη θέση του. Σε 550 ματς στην καριέρα του, μετράει 139 γκολ και 108 ασίστ. Και, επίσης, δεν αμφισβητεί κανείς ότι ο Αντόνιο Κόντε του έχει μια αδυναμία. Γι’ αυτό και έσπευσε και τον έκανε πρώτη πρώτη μεταγραφή για την Τότεναμ, που κέρδισε στο νήμα την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αλλά, αν αληθεύουν κάποιοι αριθμοί που συνοδεύουν τη μεταγραφή, ο Αντόνιο πάει να κάνει ένα λάθος που ίσως του κοστίσει σε ηρεμία στα αποδυτήρια. Κι αυτό επειδή αν όντως παίρνει 180.000 λίρες (περίπου 200.000 ευρώ) τη βδομάδα στην Τότεναμ, είναι… επικίνδυνα κοντά στον Χάρι Κέιν (240.000) ευρώ τη βδομάδα. Και ως δεύτερος, πλέον, καλύτερα αμειβόμενος στην ομάδα, θα παίρνει και… 65.000 ευρώ τη βδομάδα περισσότερα από τον Χέουνγκ-Μιν Σον!

Ξεπερνα επίσης, κατά 80.000 ευρώ και τον Ντέγιαν Κουλουσέφκσκι. Έναν παίκτη που εφόσον μείνει στην ομάδα -σε τέτοια περίπτωση η Τότεναμ πρέπει να τον αγοράσει από τη Γιουβέντους, με ποσό γύρω στα 35.000.000 ευρώ- ο Πέρισιτς ίσως δεν είναι και βασικός. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ειδικά τα τόσα παραπάνω χρήματα από τον Κορεάτη, χτυπούν λίγο άσχημα.

Τους λόγους τους εξηγήσαμε πρόσφατα. Ο 30χρονος (σε δύο μήνες) Σον δεν είναι μια τυχαία περίπτωση για την ομάδα. Δεν είναι μόνο τα γκολ του. Που, φυσικά, ήταν εφέτος, καλύτερη χρονιά της καριέρας του, 23 τον αριθμό, όσα έβαλε και ο Μοχάμεντ Σαλάχ. (Και είχε και εννιά ασίστ). Είναι και η τέλεια συνεργασία του με τον Χάρι Κέιν. Είναι και το αιώνιο χαμόγελο και η θετική του ενέργεια.



Ο Σον είναι… καλόβολος. Οι υπόλοιποι, όμως;

Και πάνω απ’ όλα είναι ότι ο κόσμος τον λατρεύει. Ναι. Και για όλα τα πιο πάνω. Και για τα 2 γκολ του κατά της Νόριτς στο φινάλε. Φυσικά και για τα όσα έκανε στο ματς με την Άρσεναλ (γκολ και κερδισμένη αποβολή για την ομάδα). Αλλά και επειδή τόσα χρόνια είχε πάρα πολλές ευκαιρίες να πάει σε ομάδες πρωταθλητισμού. Αλλά πάντοτε είπε όχι για την Τότεναμ, που μοιάζει να είναι η ομάδα της καρδιάς του.

Είναι ακριβώς αυτή η… καλή καρδιά του -και η φύσει θετική διάθεσή του- που ίσως και τώρα τον κάνουν να αγνοήσει το γεγονός ότι ο Πέρισιτς, που έκλεισε τα 33 του στις 2 Φεβρουαρίου, θα παίρνει τώρα τόσα περισσότερα χρήματα. Ο Κορεάτης έχει μια ωραία άποψη για το ποδόσφαιρο. Και μια… εξαιρετική άποψη για την Τότεναμ. Και κατά πάσα βεβαιότητα δε θα τον νοιάξει η περίπτωση Πέρισιτς.




Αλλά… υπάρχουν κι άλλοι παίκτες στην ομάδα. Και εκείνοι είναι επίσης μάλλον βέβαιο ότι δε θα δουν με πολύ καλό μάτι μια τέτοια… αναστάτωση στην οικονομική ιεραρχία. Και, πάλι μεταξύ μας, κιόλας; Αυτά τα λεφτά για τον Πέρισιτς είναι και αντικειμενικά πάρα πολλά. Περισσότερα (έως πολύ περισσότερα) απ’ όσα παίρνουν στη Σίτι Ρούμπεν Ντίας, Μπερνάρντο Σίλβα, Φερναντίνιο, Ιλκάι Γκουντογκάν, Ρόδρι, Εμερίκ Λαπόρτ, Ριγιάντ Μαχρέζ… Λιγάκι “κουφό”, δεν είναι;

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τότεναμ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ