Ο Ιταλός τεχνικός άρχισε να ανοίγει τα χαρτιά του για τους παίχτες που δεν θέλει μαζί του την νέα αγωνιστική χρονιά.

Ο Κόντε έχει ξεκινήσει να χτίζει την δική του Τότεναμ και η μεταγραφική ενίσχυση έχει ξεκινήσει με πολύ καλά ονόματα. Αλλά πάντα έχουμε και αποχωρήσεις.

Ο Ιταλός τεχνικός άρχισε να ανοίγει τα χαρτιά του για τους παίχτες που δεν θέλει μαζί του την νέα αγωνιστική χρονιά.

Πριν αναχωρήσει για την προετοιμασία της ομάδας στην στην Νότια Κορέα, άφησε εκτός τους Γουίνκς, Ρεγκιλόν, Λο Σέλσο και Εντομπελέ για να ψάξουν να βρουν ομάδα για μεταγραφή.

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει στην Νότια Κορέα, και θα δώσει φιλικά προετοιμασίας, με το ποιο σημαντικό αυτό με την Σεβίλλη στις 16 Ιουλίου.

Η νέα Τότεναμ είναι ομάδα ενός… νέου Κόντε!

Ως ποδοσφαιριστής, ο Αντόνιο υπήρξε η επιτομή του “πολυεργαλείου” της μεσαίας γραμμής. Ταχύς, ενεργητικός, τακτικά άψογος, με εξαιρετική σέντρα, ο Κόντε ήταν, επίσης, μια ηγετική φυσιογνωμία στο γήπεδο. Εξαιρετικός τεχνίτης δεν υπήρξε ποτέ. Αλλά ό,τι του έλειπε σε θέαμα, το αναπλήρωνε και με το παραπάνω με τη νοοτροπία νικητή και το ασίγαστο πάθος που τον διαπότιζε και στη Λέτσε και, πολύ περισσότερο, στα 13 χρόνια του στη Γιουβέντους.

Και ως προπονητής, με 8 μεγάλους τίτλους ήδη στο παλμαρέ του, σε Serie A και Premier League, ο Κόντε ακολούθησε ως τώρα μια τακτική φιλοσοφία που θέλει τη μεσαία γραμμή στο επίκεντρο. Ο Ιταλός είναι ο άνθρωπος που έφερε ξανά στη ζωή -βελτιωμένο και ευέλικτο- το 3-5-2 σε διάφορες μορφές του. Ένα σχήμα δημοφιλές τη δεκαετία του 1990, με γνωστές αρετές, αλλά και κάποια μειονεκτήματα.

Στην Τότεναμ, ωστόσο, ειδικά μετά την επιτυχία της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Κόντε δείχνει να αλλάζει. Κι αν κρίνουμε από τις ως τώρα μεταγραφές της ομάδας… αλλάζει πολύ. Γίνεται ένας σούπερ-επιθετικός Κόντε, που ρίχνει το μεγαλύτερο βάρος του μπροστά. Η απόκτηση του Ριτσάρλισον κάνει τα “Σπηρούνια” μια ομάδα με γραμμή κρούσης-φωτιά!

Ομάδα που θα κερδίζει απότ την επίθεσή της!

Χάρι Κέιν, Χέουνγκ-Μιν Σον, Ντέγιαν Κουλουσέφκι, είχαν μαζί τη σεζόν που μας πέρασε 45 γκολ (23-17-5) και 26 ασίστ (9-9-8) στο πρωτάθλημα! Ο Κουλουσέφσκι είναι και ο παίκτης που μάλλον… αλλάζει το μυαλό του Κόντε. Στα 22 του (τα έκλεισε τον Απρίλιο), ο Σουηδός έδειξε εφέτος στον Αντόνιο ότι αξίζει και παρααξίζει να έχει “τριάδα” μπροστά. 

Ο ερχομός και του Ριτσάρλισον, ωστόσο, είναι αυτό που “σφραγίζει” την περίπτωση… “νέος Κόντε-νέα Τότεναμ”. Ο Ριτσάρλισον μόλις έκλεισε τα 25 (στις 25 Μαΐου). Είναι ένας γρήγορος επιθετικός, που ανοίγει άμυνες είτε κουβαλάει τη μπάλα είτε όχι και θα τον βρεις πάντοτε μέσα στις φάσεις. Στην Έβερτον, τουλάχιστον, έδειξε να μην έχει “φονικό” τελείωμα (53 γκολ, 14 ασίστ σε 153 ματς μαζί της)

Παίζει όμως, πρακτικά όλες τις θέσεις μπροστά. Και με τον Κουλουσέφκι στο πλάι ή λίγο πιο πίσω από την επιθετική τριάδα, μπορεί να προσφέρει πολλά σ’ ένα σύνολο που δε θα περιμένει την ατομική ενέργεια, αλλά θα κερδίζει τα ματς από την επίθεσή της. Ο Ιταλός δοκίμασε το 3-4-2-1 σε αρκετά ματς πέρυσι. Με Ριτσάρλισον και Κουλουσέφσκι μαζί, το σχήμα αποκτά πολύ μεγαλύτερη ευελιξία και δυναμική, όμως. Η “νέα Τότεναμ”, του “νέου Κόντε”, αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τότεναμ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ