Ένα μοναδικό ρεκόρ για αγγλική ομάδα έκανε η Τσέλσι με το 2-0 επί της Λιλ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και το χρωστάει σε μια αμυντική γραμμή που... είναι στον αέρα!

Το Στάμφορντ Μπριτζ είναι μάλλον… Castle! Με 18 γκολ σε 25 ματς, η Τσέλσι έχει την, στατιστικά, 2η καλύτερη άμυνα στην Πρέμιερ. Δέχεται 1 γκολ ανά 1,38 ματς. (Κορυφαία είναι η Σίτι, με 17 γκολ σε σε 26 ματς, δηλαδή, 1 γκολ ανά 1,52 ματς και κοντά η Γουλβς με μ.ο. 1,33, 18 γκολ σε 24 ματς). Δεν το λες και άσχημο.

Αυτό όμως που κατάφερε απέναντι στη Λιλ είναι ρεκόρ για αγγλικό σύλλογο. Και κάνει τη “Γέφυρα του Στάμφορντ” μάλλον… “Κάστρο του Στάμφορντ”. Διότι στο 2-0 με τη γαλλική ομάδα, η Τσέλσι έγινε το πρώτο κλαμπ της  χώρας που κερδίζει και κρατάει το μηδέν πίσω σε 5ο συνεχές ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Από την περσινή περίοδο οι Λονδρέζοι έχουν στο Στάμφορντ… Καστλ, ένα 2-0 επί της Ρεάλ στα ημιτελικά και, εφέτος το 1-0 επί της Ζενίτ , το 4-0 επί της Μάλμε, το 4-0 επί της Γιουβέντους και το 2-0 επί της Λιλ. Καθόλου άσχημο, indeed!

Απ’ τους πέντε οι… τρεις είναι “στον αέρα”

Πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι αυτό ήταν το πρώτο clean sheet του Μεντί απέναντι στη Λιλ και, συνολικά, το 14ο του σε 18 παιχνίδια του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αφού είπαμε για τον Σενεγαλέζο γκολκίπερ, να πούμε και αυτό. Μαζί με τον αιειθαλή Τιάγκο Σίλβα που κλείνει το Σεπτέμβριο τα 38 και τον Αλόνσο, είναι οι… μόνοι της άμυνας που ξέρουν ότι έχουν μέλλον στην Τσέλσι!

Ο Μεντί έχει συμβόλαιο ως τον Ιούνιο του 2025. Και ο… σιδεροφάγος Βραζιλιάνος ανανέωσε πριν από λίγες εβδομάδες το συμόλαιό του μέχρι τον Ιουνίο του 2023. Τότε λήγει και το συμβόλαιο του Ισπανού. Αλλά από τους υπόλοιπους τέσσερις των μετόπισθεν στο ματς με τη Λιλ, οι τρεις είναι… “τρείς στον αέρα”!

https://www.youtube.com/watch?v=45l3AnbLYYc&t=62s

Η ομάδα του Τούχελ έπαιξε στο ματς με τη Λιλ με τους δύο που προαναφέραμε συν τους Αντόνιο Ρούντιγκερ, Αντρέας Κρίστενσεν στο κέντρο της άμυνας και Θέσαρ Αθπιλικουέτα – Μάρκος Αλόνσο ως φουλ μπακ. Είναι ένα πολύ σύνηθες σχήμα για τον Γερμανό και στην Πρέμιερ. Αλλά είναι επίσης κι ένα σχήμα… αφηρημένο μέχρι στιγμής.

Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν μάλλον αποχωρούν…

Αφηρημένο με την έννοια ότι το συμβόλαιο των τριών απ’ τους τέσσερις, λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και η Τσέλσι… ψιλο-χοντροαδιαφορεί. Για την ακρίβεια, με τον Γερμανό, που κλείνει τα 29 στις 3 Μαρτίου έχει έλθει δυο τρεις φορές σε επαφή, αλλά το ποσόν που του προτείνουν είναι τέτοιο σα να του λένε “δεν καιγόμαστε κιόλας, τράβα Ρεάλ ή Παρί“.

Ο Αθπιλικουέτα, πάλι, κλείνει τα 33 του στις 28 Αυγούστου. Και έγινε πρόσφατα ο παίκτης της Τσέλσι που τα πήρε όλα μαζί της, αλλά, από το καλοκαίρι μάλλον θα προσπαθήσει να πάρει κάτι -οτιδήποτε είναι δεκτό, άλλωστε, για την ομάδα του Τσάβι– με τη Μπαρτσελόνα.

Κι όσο για τον Κρίστενσεν είναι στην καλύτερη ηλικία απ’ όλους. Ο Δανός κλείνει τα 26 του στις 10 Απριλίου. Αλλά η περίπτωσή του είναι λίγο διαφορετική. Ο Τούχελ έχει ζητήσει να μείνει, αλλά μέχρι το 2023. Ο Κρίστενσεν δε βρίσκει νόημα σε κάτι τέτοιο -και με το δίκιο του, εδώ που τα λεμε- και μάλλον θα βρεθεί “αγκαζέ” με τον Θέσαρ στη Βαρκελώνη…

Και κάπως έτσι, η Γέφυρα που έγινε Κάστρο θα είναι του χρόνου… Θα δούμε τι. Θυμίζουμε απλώς ότι μια γέφυρα… μπάζει εξ ορισμού, σε αντίθεση με ένα κάστρο, που είναι στη φύση του να παραμένει απόρθητο…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ