Ο ίδιος παίζει... και να μην ξέρει. Αλλά οι Βρετανοί, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, φρόντισαν και έμαθαν τι ακριβώς έχει ο Αμπράμοβιτς. Έτσι νομίζουν τουλάχιστον...

Στη φόρα τα (πολλά) δισ. του “εγκληματία” Ρόμαν… Το έχουμε πει πολλές φορές από τις 22 Φεβρουαρίου και μετά, όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ό,τι έχει να κάνει με τον Πούτιν -και ο Αμπράμοβιτς έχει αρκετά να κάνει μαζί του- είναι πια στο στόχαστρο της Δύσης. Και πολύ περισσότερο των Άγγλων, που πρωτοστατούν στην επιβολή κυρώσεων στους περιβόητους “Ρώσους ολιγάρχες”.

Ο Ρόμαν κατέχει περίοπτη θέση στη βρετανική λίστα των τζιζ-κακών Ρώσων δισεκατομμυριούχων. Κι έτσι, σε μια κίνηση που δεν είναι συνηθισμένη για τους περισσότερους (αγνούς, καλούς και αγαθούς) δυτικούς υπερ-λεφτάδες, ο Guardian, σε συνεργασία με το λεγόμενο «Σχέδιο Αναφοράς Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς», έβγαλε στη φόρα όλα τα περιουσιακά στοιχεία του “εγκληματία” Αμπράμοβιτς.

Αν είστε ευσυγκίνητοι και μόλις έχετε περάσει από βενζινάδικο ή σούπερ μάρκετ, παρακαλούμε σταματήστε την ανάγνωση εδώ. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να βάλετε τα κλάματα -αν έχετε και υποκείμενα νοσήματα τύπου υπέρταση, καρδιά, διαβήτη, μπορεί να πάθετε και τίποτε πιο σοβαρό. Σας προειδοποιήσαμε. Οπότε… πάμε.

Ένα “σπιτάκι” πλάι στο παλάτι και το “Moscow on Thames”

Ο Ρόμαν, που λέτε, έχει, κατ’ αρχάς, ένα “σπιτάκι” με 15 υπνοδωμάτια δίπλα στο Παλάτι του Κένσιγκτον (φωτό). Κοψοχρονιά το παίρνεις 150 μιλιούνια λίρες (180.000.000 ευρώ). Άλλοι λένε +200.000.000 ευρώ. Έχει όμως κι άλλα… 70 ακίνητα (53 στο κέντρο του Λονδίνου), όπως αποκαλύπτει η νέα απογραφή των περιουσιακών του στοιχείων εξαιτίας του “Σχεδίου” που λέγαμε πιο πάνω. Η συνολική τους αξία είναι γύρω στα 300.000.000 ευρώ.

Από τα ακίνητά του δε θα μπορούσε να λείπει κι ένα ωραίο ρετιρέ με θέα στον Τάμεση (26.000.000 ευρώ), αλλά και εμπορικά κτίρια και οικόπεδα. Στο London και στην σούπερ κυριλέ κομητεία του Σάρεϊ. Η περιοχή όπου έχει τα περισσότερα δικά του κτίρια στην πρωτεύουσα έχει πάρει το παρατσούκλι “Μόσχα του Τάμεση”. Εκεί έχουν συγκεντρώσει ακίνητη περιουσία και πολλοί ακόμη Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι.

Όμως, ο Ρόμαν, που θα κλείσει τα 56 του στις 24 Οκτωβρίου, δεν έχει ακίνητα μόνο στην Αγγλία, αλλά και στις ΗΠΑ και σε πολλές ακόμη χώρες του κόσμου. Στην Τσέλσι έχει ρίξει περί τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Έχει επίσης, όπως είναι λογικό, ένα στόλο από πολυτελή αυτοκίνητα, ιδιωτικά ελικόπτερα, ιδιωτικά τζετ. Κι έχει και (τουλάχιστον) δυο… σκαφάκια.

Το Eclipse και το… άφαντο για 7 μέρες Solaris…

Το προηγούμενό του, το Eclipse κόστισε το 2011 γύρω στα 330.000.000 ευρώ. Μέχρι να πέσει στη θάλασσα το 180μετρο “Αζάμ”, του σεΐχη Αλ Ναγιάν, προέδρου των ΗΑΕ, το 2013, το Eclipse (162,5 μέτρα) ήταν το μεγαλύτερο ιδιωτικό σούπερ γιοτ του κόσμου. Διαθέτει δύο ελικοδρόμια, μίνι υποβρύχιο, ανιχνευτή και εκτοξευτήρα ρουκετών, αλλά και πολλά ακόμη μέτρα προστασίας.

Tο σούπερ-γιότ Solaris (φωτό) είναι το πιο πρόσφατό του. Τα 140 μέτρα του έπεσαν για πρώτη φορά στο νερό το 2021. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν για επισκευές σε λιμάνι του Μαυροβουνίου. Αφού “χάθηκε” για περίπου μια βδομάδα, λένε τώρα ότι βρίσκεται στο λιμάνι της Αλικαρνασσού (Μποντρούμ). Το κόστος κατασκευής του ήταν γύρω στα 500.000.000 ευρώ.

Δε γνωρίζουμε τι μέτρα ασφαλείας διαθέτει. Σίγουρα καλύτερα από το Eclpise. Και, επίσης, επειδή είμεθα σεμνοί, ταπεινοί και καθόλου… χαζοί, δε λέμε και ότι γνωρίζουμε πόσα ακριβώς λεφτά έχει ο Αμπράμοβιτς. Όπως “χάθηκε” για μια βδομάδα το Solaris, όλοι οι δισεκατομμυριούχοι -και ο Ρόμαν επίσης, φυσικά- μπορούν να κάνουν πολλά χρήματα να “εξαφανιστούν” με… Παϊσιακό τρόπο: “Θα είναι σα χαμένα, αλλά δεν θα είναι”. Οι Άγγλοι, όμως, επιμένουν να λένε ότι ξέρουν. ΟΚ, my good fellows! Ό,τι πείτε..

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ