Ο βραχύσωμος, αλλά πολύ τεχνίτης και εκρηκτικός εξτρέμ της Ρεάλ Μπέτις, είναι γνωστός στον προπονητή της ΑΕΚ από τα χρόνια του στην Τσίβας. Θέλει εφέτος να πάρει χρόνο βασικού και η περίπτωσή του, ως δανεικού από την ισπανική ομάδα, εξετάζεται σοβαρά από την Ένωση

Λαϊνέζ: Ο “Μεξικανός Μέσι” στο μάτι του Αλμέιδα! 1η Μαρτιου του 2017, ένας βραχύσωμος (1μ68) εξτρέμ μπαίνει αλλαγή στο μάτς της Αμέρικα με τη Σάντος Λαγούνα για το Κύπελλο Μεξικού. Το όνομά του είναι Ντιέγκο Λαϊνέζ, είναι προϊόν της Ακαδημίας της ομάδας. Και είναι τότε ούτε 17 χρονών (γεν. 9 Ιουνίου του 2000). Τρεις μέρες αργότερα κάνει ντεμπούτο και στο πρωτάθλημα Μεξικού, απέναντι στη Λεόν.

Στις 4 Αυγούστου του 2018, ο Λαϊνέζ γίνεται και ο νεώτερος παίκτης της ομάδας που πετυχαίνει 2 γκολ σε επίσημο παιχνίδι και ο 5ος νεώτερος γενικά στην ιστορία της Αμέρικα. Και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, ο νεώτερος παίκτης στην ιστορία της που σκοράρει στα πλέι-οφ για την ομάδα. Στο τέλος της σεζόν, 18,5 μόλις χρονών σηκώνει και τον τίτλο στο Μεξικανικό πρωτάθλημα.

ΟΚ. Όχι και “Μέσι”, αλλά μεγάλο ταλέντο, σίγουρα

Επειδή είναι μικρόσωμος και πολύ καλός τεχνίτης, οι φίλοι της ομάδας τον αποκαλούν (τι άλλο;) “Μεξικανό Μέσι”. Υπερβολές, φυσικά, παρότι ο “βραχύσωμος, εκρηκτικός αριστεροπόδαρος εξτρέμ” έχει μπει στη λίστα του Guardian με τα 60 μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα στον κόσμο το 2017. Και στην ίδια λίστα του GOAL.com για τρεις συνεχείς σεζόν: 2017, 2018 και 2019 -το 2019, μάλιστα στην 8η θέση!

Το 2019 είναι σίγουρα η χρονιά του. Το Γενάρη, λίγο μετά τον τίτλο της Αμέρικα, Άγιαξ και Ρεάλ Μπέτις τον έχουν βάλει στο στόχαστρο. Τελικά η ισπανική ομάδα είναι, όμως, που με 14.500.000 ευρώ (!), τον κάνει δικό της, έξι μήνες πριν κλείσει τα 19 του. Το μέλλον του μοιάζει λαμπρό. Ο Λαϊνέζ είναι, μάλιστα, όταν φτάνει στην Ανδαλουσία, ήδη διεθνής. Ο Ρικάρντο Φερέτι τον έχει καλέσει στη μεγάλα ομάδα παρά κάτι 3 μήνες μετά τα 18α γενέθλιά του, το Σεπτέμβριο του 2018.

Θέλει εφέτος να πάρει παιχνίδια ως βασικός

Βέβαια, το ισπανικό ποδόσφαιρο δεν έχει τον ίδιο βαθμό δυσκολίας με το Μεξικανικό. Ο Λαϊνέζ παίρνει ωστόσο 16 συμμετοχές από το Γενάρη του 2019 ως το τέλος της σεζόν με τη Ρεάλ Μπέτις. Πετυχαίνει και  2 γκολ, στο Κύπελλο. Ως τώρα, συνολικά ο Ντιέγκο έχει “γράψει” 72 συμμετοχές με την ομάδα, με απολογισμό 4 γκολ και 6 ασίστ. Λίγο πριν κλείσει τα 22 του, ο Μεξικανός θέλει να πάρει παιχνίδια στα πόδια του ως βασικός.

Η προοπτική να πάει δανεικός (έχει συμβόλαιο με τη Μπέτις ως το 2024) είναι θετική και για τον παίκτη και για τη Μπέτις και ο Αλμέιδα, που τον γνωρίζει από τα χρόνια του στον πάγκο της Τσίβας θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Ο Λαϊνέζ παίρνει στην Ανδαλουσία 400.000 ευρώ το χρόνο. Το ποσό δεν είναι απαγορευτικό, ειδικά εάν ο δανεισμός δεν αφορά και το 100% της αμοιβής του, αλλά μέρος του.

Μπορεί να κάνει τη διαφορά -στη λίστα και του ΠΑΟΚ το Γενάρη

Πολύ καλός στο ένας με έναν, διεισδυτικός και πολύ καλός τεχνίτης, ο Λαϊνέζ παίζει και στις δύο πλευρές. Καλό του πόδι είναι το αριστερό, αλλά όπως όλοι οι παίκτες στην ηλικία του έχει μάθει από τις Ακαδημίες ήδη να μην έχει το δεξί ως… διακοσμητικό. Φυσικά, λόγω σωματοδομής δεν είναι ο πιο κατάλληλος παίκτης για ματς που θα πάνε στο physicality, δεν είναι Λιβάι Γκαρσία, με άλλα λόγια.

Μπορεί, ωστόσο να προσθέσει ποιότητα και έμπνευση στα άκρα της ομάδας και η ΑΕΚ το σκέφτεται σοβαρά. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Λαϊνέζ, πιστός καθολικός αν κρίνει κανείς από την εικόνα της Παναγίας της Γουαδελούπης* στο Twitter του, έχει παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο και στη Λα Λίγκα και στην Εθνική Μεξικού (17 συμμετοχές, 3 γκολ ως τώρα). Στο παλμαρέ του έχει και το Κύπελλο Ισπανίας καθώς κι ένα χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο. Είναι παίκτης που, στην Ελλάδα, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Να πούμε ότι την περίπτωση Λαϊνέζ εξέτασε τον Ιανουάριο εφέτος και ο ΠΑΟΚ. Το όνομά του “έπαιξε” και πάλι τις τελευταίες ημέρες για τον “Δικέφαλο”, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” εξετάζει άλλα ονόματα και έχει μάλιστα προχωρήσει αρκετά στην υλοποίηση του σχεδιασμού. Το ρεπορτάζ λέει ότι στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, στις 21 Ιουνίου τουλάχιστον 5 νέοι παίκτες θα δώσουν “παρών”. Αλλά ο Μεξικανός δε θα είναι ένας απ’ αυτούς…

* Ο ναός της Παναγίας της Γουαδελούπης είναι ο πιο ιερός τόπος για τους Μεξικανούς. Δέχεται πάνω από 20.000.000 πιστούς το χρόνο…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ